Aldığım Kayıt Kulaklıkta Güzel Fakat Bilgisayarda Kötü Yardım

arkadaşlar kayıt sistemine geçtim sık sık sorularım oluyor yardım eden arkadaşlara teşekkürler.
https://soundcloud.com/egemen-ayd-n-2
burada aldığım kayıt mevcut.Şu anda line 6 pod hd 400 'e kulaklık takıp dinlediğimde gayet güzel bir ton, fakat line 6 dan cıktığım anda yani bilgisayara kulaklığı taktığım anda ses inanılmaz cızırtılı hale geliyor.bu sorunu nasıl çözerim?kullandığım kayıt programı audacity.Kulaklıkla çıktığı gibi line 6 dan kayıdı nasıl yapabilirim?
 
Kulaklık olarak referans kulaklığı mı kullanıyorsunuz yoksa son kullanıcıya hitab eden "consumer" tabir edilen ürünlerden mi?

Eğer aldığınız kaydın "kulaklığınızdan duyduğunuz" yani aslında "duymak istediğiniz" sesin her yerde aynı duyulmasını istiyorsanız referans monitör kullanmanız gerekecektir.
Çünkü siz o duymak istediğiniz tonu sadece kendi kulaklığınızda iyi duyulacak şekilde ayarlamış oluyorsunuz fakat o kulaklık muhtemelen flat duyum sağlamadığı için malesef başka bir yerde çaldığınızda bambaşka duyuluyor.

Kaydı dinledim bu arada, bu pod 2.0'larda ses çıkış modları vardı, yeni modelleri bilmiyorum ama kabin simülasyonu kapalı gibi geldi bana, ses onun için "fuzzy" geliyor sanki. Ya da kulaklığınız çok boğuk ses verdiği için kayıt esnasında rahatsız etmiyor...
 
Son düzenleme:
@Buried gayet güzel açıklamış. Kullandığın kulaklık muhtemelen müzik dinlemek için tasarlanmış bir alet. Bu tarz aletlerin hepsinin kendi karakteristik özelliği vardır ve bu özellikler seni yanıltır. Bu nedenle mümkün oldukça çalın bir duyum almak için tasarlanmış monitor kulaklık ve hoporlorler vardır. Eğer ki bu işi amatör olarak da olsa sürekli yapacaksan kullanım amacına göre bir monitör kulaklık veya hoporlör edinmen gerek. Aksi takdirde mix esnasında harcadığın bütün emek boşa gider.
 
Ses fazla açık olduğu için bu şekilde cızırtı yapar.Programında gelen ses seviyesi fazladır.Input gain yada benzeri bir terim.
 
Arkadaslara katiliyorum, bir uyarida
Siz tonunuzu prosesorden direk ayarliyorsunuz. Tonu ayarlarken prosesoru bilgisayara baglayin ve hoparlorden gelen sesi ayarlayin.
Bilgisayara mic girisinden baglaniyorsa ses karina girin ve mic ayarlarina bakin.
Ayrica ses kartinizda ses efectleri (5.1 ses sistemi vb sanal ortam, EQ, reverb gibi efectler) aciksa kapatin.
Ikinci olarak kaydedilen ses, kayit programlarinda tekrardan compresor, eq, delay, reverb gibi efektlerden tekrar gecirilerek daha guzel hale getiriliyor.
 
Geri
Üst