Nedir? Ne Değildir? Ve Öneri Lazım Bana Arkadaşlar

Arkadaşlar yeni bi gitar ve amfi alacagım.Aklımda bi kaç şey var lütfen denemiş olanlar bilgisi olanlar yardımcı olsun bana.
Öncelikle Epiphone Explorer Korina 1958 gitar + Line 6 Spider IV 15w amfi düşünüyorum.Amfi hakkında daha öncede araştırma yaptım fakat gitar hakkında çok fazla bilgi bulabilmiş değilim.
Tarzım genel olarak Hard rock ve türevleri birazda metale kacıyor.Clean tonları mükemmel distortion tonları mükemmel bi gitar arıyorum demek cok sacma olur fakat Distortion tonları iyi ve aynı zamanda clean tonlarıda idare edebilir/fena değil şeklinde yorum yapabilecegim bi gitar istiyorum.Epiphone çok uygun geldi ama piyasada onun fiyatına alabilecegim daha iyi gitarlarda olabilir önerilerinizi bekliyorum özelllikle korine explorer'a sahip olan arkadaşlar,çalmış olan arkadaşlardan.
Bütcem 2000 TL civarı.
 
@Sarı Kurdele nerede? Onda vardı sanırım bir Explorer. Ama zaten modelleyici amfi düşünüyorsun. Drive, clean derdin olmasın. Lambalı bir amfi alsan eyvallah da, modelleyici, solid state amfilerde clean da gelir drive da.
 
Blackstar'ı denemedim. Fakat "çok gürültülü" olmak gibi bir iddiası var, düşük seste ne yapar belli olmaz. Line6 bana biraz donuk geliyor ki seveni sever, sevmeyeni bedduasını eksik etmez. Prosesörleri çok daha iyi bence.
 
Blackstarı bir dene. Daha sade bir model istersen Ibanez'in TBX30'u var.
Bu arada alacağın amfide hoparlör küçük olmasın. Çapının en az 25 cm olmasına dikkat et. Denk gelirsen 30 cm çap zaten işin standartı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
@hackeiommi abi cevapların için çok teşekkürler önerilerine mutlaka uyacagım.Vaktini alıyorum ama gitar hakkında da bi kaç şey önersen.1500tl'ye kadar bütçem var gitar için ve tarzım hard rock türevleri ve metal.Önerebilecegin marka ve modeller var mıdır
 
Elindeki amfi transistörlü olduktan sonra, gitarın çalımı rahatsa ne olduğu fazla farketmiyor aslında. İleriye dönük olsun istersen Korina'ya bakabilirsin. Sabit köprü tarzında Cort'un Epiphone'dan ucuz, güzel LP'leri -CR serisi- var ikinci elde. Piyasada 600 civarına ikinci el Ibanez RG'ler de gezmekte.
 
@KoNt87 ya aslında aklımın bi tarafı hep explorer'da :D Evet spider 15 ya da blackstar id core 20w düşünüyorum.Bu ekipmanları kullanmıs olan arkadaslarda yazarsa daha saglıklı bilgilere ulasıp tam kararımı verecegime inanıyorum.
 
Gitar olarak tavsiye edebileceğim Olp MM1 var. Tabi bulabilirseniz. Sabit tremelo köprü olanlara denk geliyorum bazen. Floydlu modeller de var fakat pek tavsiye etmem. 500-600 TL arası bir fiyatı var sanırım. Bulursanız kaçırmayın derim. Yıllardır çaldığım ve çok sevdiğim gitarımdır kendileri :) Fiyat-performans açısından da gayet makul.
 
Nedendir bilmem Epiphone Explorer Korina gibi explorer kasa Korina gövde gitarların tonu bana çok tıkık geliyor. Tarif edemediğim bir kütlük oluyor tonlarında. Benim önerim, şekilli birşeyden önce daha standartlara yönelmeniz, superstratları şiddetle öneririm, bulursanız cort x-custom, kx-custom hatta x11ler çok güzel gitarlar ya da direkt sabit köprülü hem distortionda hem cleande güzel bir yerde olan epiphone les paul standard plus gibi bir şeylere yönelebilirsiniz. Bazen komik fiyatlara Ibanez rg2550 veya Jackson'ın Japon dönemi gitarlarını görüyorum, onlardan bulursanız 1000 TL civarına kaçırmayın. Örneğin bir süredir Jackson Dk2 800 TL civarına dolaşıyor sahibinden.com'da baya güzel gitar. Valla ben olsam hiç düşünmeden alırdım. Her yola da gelir, istediğiniz gibi köprüden güzel distortion tonları alırsınız, saptan single coil'den güzel clean tonları alırsınız, çünkü dk2ler HSS'dir.
 
@CoolDoG bilgilendirme için çok teşekkürler.Nedense cort'a hiç ısınamadım içimden gelmiyor fakat epiphone les paul olabilir jackson önerinde çok mantıklı aslında fakat kalite olarak biraz daha üstün gitarlar tavsiye edersen daha saglıklı olur. 0 alıcam ve 1500tl civarı bi gitar istiyorum
 
Geri
Üst