Sandman - Neil Gaiman

Bu çizgi romanı alıp okuyan var mı? Kesinlikle müthiş bir çizgi roman, ki Dünya Fantastik Edebiyat Ödüllerinde "En İyi Kısa Roman" ödülünü almış (İlk defa bir çizgi romana veriliyor) bir eser (hatta şaheser). Neil Gaiman denilen inanılmaz kültürlü ve aşmış bir yazar tarafından (bu adam kaç hayat yaşamış acaba bu birikimi toplamak için diye düşündürtüyor bazen) yaratılmış müthiş bir hayal ve birikimin ürünü. Bugünlerde tekrar okudum ve anlaşılcağı üzere fazlasıyla gaza geldim :) Bu arada Neil Gaiman'ın Amerikan Tanrıları isimli kitabını da çok tavsiye ederim gerçekten kitabın arkasında yazdığı gibi çağımıza ve Amerika'nın ruhuna inanılmaz sert bir bakış açısıyla yaklaşan bir kitap. Tabiki yine müthiş bir kurgu (ya da kurgusuzluk), üslup ve yaratıcılıkla yaratılmış bir kitap .Ve kitaptan anlıyorsunuz ki adam Dünya üzerinde ne kadar mitoloji, betimlenmiş Tanrı ve Phanteon varsa hepsini yalamış yutmuş (Müslümanlıktan, Müslüman mitlerinden, Finlandiya mitolojisine kadar).
Bilenleriniz varsa Sandman ve bu adam hakkındaki fikirlerinizi duymak isterim. Bu arada elinde Sandman'in orjinalleri olan varsa ve bir şekilde satmak falan istiyorsa direk atlayabilirim çünkü bundan sonra Türkçe'ye çevrilmiyicek gibi. İkinci cilt çıkalı çok oldu ne yazık ki :cry:
 
bi arkadaşımın sayesinde okudum ve gerçekten haklısın tamamen kültür küpü muhteşem biri neil gaiman.zaten adamın kitap sonuna eklediği yazılardan anladığım kadarıyla ve gördüğüm resimlerinden sonra kendisi de gayet -dış görünüş olarak-bunu kanıtlıyor...acaip karizmatik biri..ben sandman' ı okudum sadece hatta tum seriyi bitiremedim..ama gerçekten süper ya.insanı acaip etkileyen bi tarzı var bence..belki karakterin(dream) çizimindendir bilmiyorum ama kaç gece rüyamda gördüm:) bi de bu neil'in bi kitabının (roman) sonunda birisi kitap hakkındaki yorumunu yaparken ayenne şöyle demiş" bu kitabı okumamak portakalın tadına hiç bakmamış olmak gibi bir şey" adını hatırlayamadım şimdi bu romanın ama en kısa sürede alıp okuycam..ismini de bir ara yazarım buraya..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
İşte o bahsettiğin kitap Amerikan Tanrıları (American Gods) ve okuduktan sonra gerçekten de anlıyorsun ki portakalın tadına bakmamışsın daha önce. Kesinlikle bu kitabı okumamak portakalın tadın bakmamak gibi birşey.
Ya Sandman'de ne kadarını okudun bilmiyorum ama Cehennem'de geçen bölüme geldin mi? İsmi Cehennem'de Umut'tu sanırım. Orası bence kesinlikle bir klasik ya. Özellikle Morpheus'un Cehennem zebanisini yarışmada bozguna uğratışı (o ne karizmadır).
"Ben herşeyin sonundaki karanlığım, kainatların, tanrıların, dünyanların, herşeyin sonu... Benim. Peki ya sen ne olacaksın rüyaların prensi
Morpheus'tan (Sandman) cevap:Ben umudum 8) ...
Daha ne denebilir ki ;)
 
evt okudum orayı ve kesinlikle çenem düşmüştü haklısın..zaten diyorum ya adamın baştan aşağı bir karizması var o pelerini mi desem gözleri mi...aaa bi dahah okuyasım geldi şimdi:p gerçekten daha başka bişey denemez.. bi de "death" var onun da baya bi kitabı var ama sanırım turkçeye çevrilmemiş onlar..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Death çok iyi bir karakter. Ölüm bu kadar güzel anlatılamazdı (ve kitabın arkasındaki yorumda da yazdığı gibi bu kadar GÜZEL olamazdı).
Lucifer'ın falan da ayrı kitabı varmış ama ArkaBahçe Yayıncılık bunları yayınlamayı bıraktı herhalde :(
 
death ve dreamin arasındaki ilişkiye de ayrıca bi hayranlığım var..yani ne biliym ya gerçekten seni alıp başka yerlere goturen bi çizgiroman bu..herşeyiyle..
 
ben de okudum, ama devamı var mı bilmiyorum. cehennemdeki düello süperdi! ben adamlar oturup dövüşücek sanmıştım. sandman'i okuduktan sonra üstüne bi mr sandman dinlenir :D
ben hiç rüyamda görmedim ama gerçektende arka planda falan görebileceğimi sandım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Kİtabın bir yerinde de o şarkıyı söylüyor birisi "Sandmani bana bir rüya getir, gördüklerimin en güzeli olsun" gibisinden. Devamı olmaz mı daha sadece iki cilt yayınlandı daha neler var, hem daha Endless'ın diğer karakterlerinin görmedik (Destiny, Delirium, Despair (az uz gördük), Destruction).
 
Nosferatu Death'i nerden buldun. Eğer Türkçe'ye çevirildi ve ben görmediysem atlarım. Bu arada yabancı dilde çizgi romanların satıldığı bir yer biliyormusunuz? (Ankara'da)
Requiem Bebek Evi'ni okudum ilk kitaptan çok daha öte bir kitap kesinlikle tavsiye ederim. Bu arada Avatar'ın çok iyiymiş Luis Royo çizimi mi?
 
Roth-Azad demiş ki:
Requiem Bebek Evi'ni okudum ilk kitaptan çok daha öte bir kitap kesinlikle tavsiye ederim. Bu arada Avatar'ın çok iyiymiş Luis Royo çizimi mi?

valla okuyacam işalla vakit bulabilirsem...gerçi her gün rafta gördüğüm kitap tam alacam diye heves ettiğim anda yok oldu raflardan bulamadım geçenlerde baya bi aradım..
neyse
avatar için de saol..ama bu luis royo değil..sanırım bu çizim de değil...ama kimin nesidir nedir bilmiyorum...
 
okuyalı uzun zaman oldu: bu dream'ın kaçırılıp tutsak edildiği bölüm müydü?millet yıllar süren uykulara dalıyolardı??emin değilim o yüzden bişey yazmadım.(seri katillerin toplandığı bölüm müydü?aklım karıştı yaf!)
 
Antarax demiş ki:
okuyalı uzun zaman oldu: bu dream'ın kaçırılıp tutsak edildiği bölüm müydü?millet yıllar süren uykulara dalıyolardı??emin değilim o yüzden bişey yazmadım.(seri katillerin toplandığı bölüm müydü?aklım karıştı yaf!)

o bahsettiğin(herkesin uykuya daldığı...) ilk kitap,bebek evi ikinci kitap oluyo..ama içerğini bilemiycem okumadım daha..
 
Seri katillerin toplantısı (koleksiyoncular) ikinci kitapta var.Bu arada okuyanlar sadece okudum gibi şeyler değilde yorumlarınıda yazsalar seviniriz.
 
eskiden okudum, aklımda çok hoşuma giden bi bölüm kalmıştı: seri katillerin toplantısına bi kaçak girmişti hani, üç kişi anlayıp bunu alıp ağaca bağlamışlardı, sonra açıklama yapıp biz sıradan gidicez demişlerdi.. eheheh çok güzeldi. işte yorumum bu, aklımda bu kadarı var çünkü.
zaten sadece 2 cildini okumuştum.
 
Sandmanin devamı kesin çıkacaktır bence.Arkabahçe editörü bir yazısında öyle yazmıştı.
Ben okudum fakat beni aşıyor :) Ya çok derin bi olay var kafa karıştırıyor ve tekrar tekrar okumak gerekiyor.Ben karmaşık hikayelere gelemediğim için sandmani sevmiyorum fakat Neil gaiman cidden sağlam bir adam.Amerikan tanrıları adlı kitabını bir arkadaşım okumuştu öve öve bitiremiyordu.
 
Zaten öve öve bitirilmeyecek bir adam. Amerikan Tanrıları da mükemmel ötesi bir kitap ne diyim. Adam kültür abidesi yani bu adamın birikimini almak için 5 ömür yaşamak gerekir diyorsunuz. İnanılmaz bir insan sadece yeteneklie değil kesinlikle bu iş için çok uğraş bir adam vermiş olduğu belli. Ki Sandman'i okuyunca da anlaşılıyor bu. Arkabahçe yayıncılıktan devamını bekliyoruz. Koleksiyoner'lerde Korintli denilen adamla kapışması da mükemmel, söylemiyim de okuyanlar da eylensin ;)
 
Geri
Üst