Metal Için Gitar

Merhaba. Yakın zamanda [1 hafta önce] tam sl1 alacakken ufak aksilikler sonucu alamadım. Şansıma hemen ardından japon bir jackson denk geldi ve o kısmet oldu. 94 yapımı [ @hackeiommi sonunda alabildim :) ] . Her ne kadar pop/rock/alternatif dalında sahne alsam da, her zaman metal müziğe ve sounduna yatkın gitarlarla çalıştım. Zira o tarz tonlar kullanmaktayım. 10' dan fazla 2500 tl ve altı gitar elimden gelip geçti. Ancak bunların en iyisi eski japon jacksonlar idi. Hele de şuan ki jackson ım hayatımda sahip olduğum en iyi gitar. İnce sap formundan hiç haz almayan bir adam olarak söylüyorum bunu [şu anki jackson' ın sapı çok ince formda. Ona rağmen jackson çaldığımı hissedebiliyorum ]. Albüm eq' sunda metal sound unu çok rahat alabileceğin aletler jacksonlar, schecter lar veya o tarz gitarlar çok başarılı metal konusunda ancak jackson bu anlamda çok 'parlak' bir gitar. O kapalılık yok. Bir de enteresandır bu yıllarda üretilen gitarların çoğu iyi kondisyonda.... Sebebi bence sahip olduğu bu özellikler. Özel gitarlar olduğu için kimse eskitmek istemiyor, özenerek muhafaza ediyor. Yakın zamanda sağlam kayıtlar da paylaşacağım forumda. Umarım bir faydası dokunur. Şimdiden hayırlı olsun :)

not : eski rg570 ler, eski 1570 ler, nokta inlay e sahip 2550 ler ; bunun yanında özellikle drop tonlar kullanacaksan, PRS ler de çok güzeldir aklında bulunsun. :)
 
Japon Jacksonlar hakkında yazılanlara katılıyorum, DK2, DK2m, KE3, Fusion Xl ve TH-1 denemiş biri olarak söylüyorum. Şu an dk2 ve ke3 sahibiyim. Nedense bu aralar DK2lerin piyasası çok düştü. 1000 tl'nin biraz üstüne edinme şansın var. Duncan designedlarla gelenleri bilemeyeceğim fakat jb ve 59 ile gelenlerden denedim ve bayıldım tonlarına.
 
Uzun suredir emg kullanmaktayim. Bununla birlikte s.d. ve tom anderson manyetiklerle de cok hasir nesirim. Sozum ona olay su, manyetik organiklestikce agac faktoru ortaya cikmakta; agac faktoru ortya ciktikca gain ihtiyaci azalmakta, gain ihtiyaci azaldikca ton guzellesmektedir kanaatimce. Emg dogrudan sonuca yonelik bir manyetik [57/66 lar haric]. Bu nedenle bahsi gecen 'organik' manyetikler ile iyi sonuc veren gitarlar her zaman daha iyidir. Bunu gercek bir amfide ya da kayitta anlamak mumkun oluyor. Agacina guvenen firma s.d. lari daha cok kullaniyor. Bir gitarin uzerinde s.d. varsa onu diger gitarlar ile karsilastirmanizi oneririm....

**Buna ek olarak. Pek kullanilmasa da metal gitar secerken clean lere dikkat. Cleande 'cevap veren' humbucker, her turlu 'yürür'. Bu nedenle jackson ve 90 serisi ibanezlerden bahsettim. Jacksonlarin(ozellikle eski olanlarin) clean sinyallerinin db leri yuksek oluyor. Eski ibanezlerin de.
 
Geri
Üst