Bateriden Sogumadan yardım Lütfen :(((

1.5 haftadır Oncekı Topicleri İnceliyorum ve işime yarar birçok site buldum üyeler ve baterist arkadaşlarım sayesınde ... En basiti mesela ; http://www.cemaksel.net bu sitede güzel hoş tablı yardım yapılıyor fakat anlayamadıgım şey bunları nasıl okuyabılecegım :)) Birisi bana kısa da olsa anlatırsa çok sewınırım ... Ya post yardımı ile yada Msn yardımı ıle ...

[email protected]

Teşekkürler İlginize ...
 
dostum eer etüdleri diosan indir dinleyerek yap kulakla yap daha zevkli tab okumakla uraşma ben okumuyarım çünkü okuyamorum ve çok baterist tanıorum tab okumuyo kulakla"
 
Ben baterist değilim ama oradaki notaların hepsi trampet'e ait ve alltaki "R" sağ el, "L" sol el ile vuruş yapılacak manasında olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Zamanında 2-3 parça ogrenmek için gitara merak sarmıstım . Arkadaş düz tab verdı bana , ben gece kasıp ertesı gun bak çalıyorum dedım , yavas calıyorum dıye heralde birşeye benzemıyordu , ama çocuk yanlış yazmıs bende ondan çalamıyormusum .

Şimdi olabılır dedın ya ; ben kasarım kasarım oyle trampet olayına , sonra bırı cıkar gelır o Kick der , buyur nasıl çıkabılyıorsan çık işin içinden :) Bİrkere alışmışım duzeltmek zor olur . Bu neden le Kesın Birşey Duymak istiyorum :(((
 
Ben de arkadaştaki bateri metodu kitabından çalışmıştım bir süre. Uzun zaman oldu bateri notası okumayalı. O bakımdan olabilir dedim. Şimdi guitarpro'dan bateri notalarına baktım da oradaki nota hakikatten de trampet. Zaten senin verdiğin likteki alıştırmanın amacı da baget kullanmaya alışma ve temel ritm duygusu kazandırma... Sen istersen tom'larla yap, yapabiliyorsan da kick'le :LOL:

Tavsiyem bateri metodu kitabı bul biryerlerden ama mp3 örnekleri olan bir metod. Ben baterinin başına oturduktan yarım saat sonra temel ritimleri okuyabilecek ve çalabilecek duruma gelmiştim :) Bateri notasyonu gerçekten çok basit ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Peki Teşekkurler ... İnternette Bildiğiniz üzere 0'dan Bateri MEtod Kitabı Gibi Yardımcı olabılecek Bir Site Biliyormusunuz Peki ? Birde Metronom Aldım ben ama bir kere Kullanamadım , Cunkı Nasıl kullanıldıgını bılmıyorum :(
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Gırnata Birde Şey ; Şimdi Yolladıgım rersime tekrar bakmanı rica edicem . Orada Sol el ve Sağ El Trampet Diyor ayrı ayrı . Nasıl Yapıcam , r - l -r -l . Right da Trampete vur dıyor mesela , pad de çalışıyorum ben , onu nasıl yapıcam ? <LEFT(trampetli)> left dedıgınde left le trampete mı vurucam , right dedıgındede sağ elimle vurucam demı :) Off yazarken bıle aklım karıştı , nasıl anlıcaksınız merak edıyorum :)
 
Right dediğinde sağ elinle, Left dediğinde de sol elinle vuracaksın ama daha da önemlisi notaların zamanlarını anlayabilmen. Onun için de daha basit egzersizler var ve metronom tabiki şart. O yüzden sana mp3 kayıtları olan bir kitap al diyorum. Hem metronomu nasıl kullanacağını duyuyuorsun hem de okuduğun şeyin nasıl çalındığını. Nette bateri için birşey bilmiyorum ama kitaba vereceğin en çok 20ytl olacak... İyi bir metot kitabı aklındaki karmaşayı çözecektir inan ;) Bir ara arkadaştan ondaki metod kitabının adını veyazarını alırım ama başka bateri metod kitabı denemediğim için karşılaştırma yapamıyorum. Yine de herhangi bir giriş seviyesi metodu senin için şart.
 
Peki , Kitap Almam Şart o saman ... Teşekkurler , Bu şekilde bana Gösterecektir deılmı kitap , yan, epey birşey ogrenebılırım heralde deılmı ?=
 
hocam metronumunu belli bir rpm olarak ayarlıycaksın.yani ilk başta süşük tutmanda fayda var.tabii bide 4.4 lük mü 3.4 lük ü onu ayralıycaksın tabii digitalse.en basit yolu her 4 lük nota için 1 vuruş yapcak şekide çalışmandır.mesela verdiğin linkte 8 lik notalar var ilk başta metronumun her tık ında sen 2 kere vurcan durumda.4 tane 8 lik bir tane 4 lük çalmış ilk başta mesela.orda 8 likle için her tıklamaya 2 şer kere vurcan 4 lükte o sürede bi kere vurcan.yani metronom tık/tık/tık/tık diye gitce sen tık-tık/tık-tık/tık-tık/tık diye çalcan.yani biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
Ya arkadaslar bu arada su 3.4 luk 7.8lik fln.Bunları bana bi anlatın gozunuzü sevim:D
Normalde kulaktan calıorm da.yine de bu işin matematigini bilmek lazım.Bunu iyi bi sekilde ogreten bi site bilen var mı ya da?
 
3/4lük ölçüde 3 tane 4lük nota vardır
7/8lik ölçüde 7 tane 8lik nota bulunur

mantığı anladın mı :) çok kolay bişey yani sanırım her kitabın başında anlatılır bunlar :p (Gitar metodları, bona vs...)

Al bi kitap, 2dk da kaparsın ;)
 
bence en sağlıklı dinlenerek öğrenilir tab falan yormayın kendinizi.. ha olur da hızlı ataklar vardır neye vurduğunu anlamazsınız açın bakın o zaman.. TAB'A HAYIR!! :p
 
Geri
Üst