Prosesör Ve Analog Birleştirme Nasil Olur

yorumun için teşekkür ederim,hacimli ses de diyebiliriz ,prosesör değilde tekli pedal olarak dizmek istiyorum büyük olan bütçemi sadece amfi ve gitara ayırmayı planlıyorum,buradan da en hesaplı olan 2.el pedallar ama işte işi bir anca bitirmek isteyince yüksek rakamlar geliyor birden
 
Kadir iyi noktalara değinmiş. Bir de, olacak iş var olmayacak iş var. Amfinin hoparlör çapı da küçükse hiç bir pedal sana aradığın hacimde ton vermez. Açıkçası bu tip geçici çözümlerdense daha kalıcı olana para harcaman en mantıklısı.
 
Amfin modelleyici imiş. Modelleyici amfiye bir de pedal bağlarsan tonu iyice batırırsın. Modelleyici amfiler analog pedallarla anlaşamazlar.

Tonun sana hacimsiz gelme nedenide amfindeki küçücük hoparlör. Pedal falan kurtarmaz onu kolay kolay.
 
Digitech te prosesör zoom da ikisindende karşılarsın ihtiyaçlarını ama zoom çok daha kullanışlı ve kaliteli ama benimde tavsiye o bütçeyle amfi alman tabikide (konuyu saptırmak gibi olmasın amacım sorununa çözüm bulmak)Apple kullanıcısıysan şimdilik delay reverb ihtiyacını cherub gb2i (30 tl ye inanılmaz performans incelemeni tavsiye ederim) ile karşılayabilirsin. Amfi sahibi olurken fx ihtiyacını da bir süre karşılamış olursun
 
MXR Carbon Copy Delay. Tonunu biraz renklendirir, ileride de kullanırsın.
Electro Harmonix Small Stone. Basit ama muhteşem tonlu bir pedal. İleride gene kullanırsın.
Mooer Shimverb, ikinci el al daha iyisini alacağın zaman satarsın.

500 liraya bunları rahatlıkla ikinci el alırsın.

Ama gel sen herkesi dinle pedal yerine amfi ve kabin al 1x12.
 
Konuyu açarken Digitech rp255 diye belirttiğin için herkes processor ile işi halletmeye çalıştığını düşünmüş. Konuyu açarken derdini net anlatamamışşsın. Sanırım elinde bir Digitech alet var. O seni bir müddet götürür. Öncelikle amfi kabin alman konusunda arkadaşlara katıılıyorum.

Ama anladığım kadarıyla sen amfi işine anca sınav sonunda girişeceksin ve o zamana kadar da boş bış durmak istemiyorsun, bir şeyler yapmak istiyorsun. Eğer böyle düşünüyorsan, ille de pedal ile bir şeyler deneyeceğim, sonuç olarak o da bir tecrübedir, bir şey kaybetmem diyorsan çok düşük bir bütçeyle ms pozitron pedalları ile gayet iyi bir setup oluşturabilirsin. Piyasadaki bütün tatminkar analog pedalların ikinci el fiyatından bile daha uygun fiyata sıfır ms pozitron klon pedal alabilirsin. Klon diye küçümseme, deneyince çok iyi aletler olduğunu fark edebilirsin.
 
evet roland cube 15xl amfi var benim elimde digitech yok ama 2.el uygun bir fiyata gelebilir, tonda reverb ve delay fx ler eksik ben bu eksiği digitechle kapayabilirmiyim diye sordum yoksa prosesör kullanmak istemiyorum hesaplı olması açısından nasıl olur diyorum ileride yanına bir başka pedal eklediğimde bir problem olur mu diye yoksa ufaktan ufaktan mı tamamlıyım bu yöntem tutmaz mı yani??
 
Tek pedal dizmek yerine Zoom MS-50G veya Zoom G3/G5 tavsiye ederim. Geri kalan paranı amfiye yatırırsın, ileride istersen tek tek pedal dizersin. İlla tek pedal dizeceğim dersen yukarıda bahsedilen MS Pozitron'u tavsiye ederim.

Tech 21 çok iyi bir markadır, sormuşsun. Sans Amp denen amfi simulasyon pedalları (analog'dur, dijital simulasyon değil) ve Trademark 60 model amfisi en ünlü ürünleridir.
 
Geri
Üst