Sx Sst57 Manyetik Tavsiyesi

Merhaba abiler(varsa ablalar [emoji14]),

Sanırsam ki alalı en fazla 1 ay olan SX gitarıma hemen tevacüz etmeye başladım. Pirinç eşik ve kilitli burgu değişiminden sonra Malmsteen sevgimin iyice artmasıyla hemen değil ama çabuk çabuk[emoji14]bir şekilde manyetikleri değiştirmeye karar verdim. Orta manyetikten nefret eden birisiyim ve şu anlık orta manyetiği değiştirmek parayı çöpe atmaktan daha kötü benim için. O yüzden sap ve köprüye yoğunlaşıyorum. Volkan usta köprüye tone zone önerdi. Bu öneri üzerine açtım mydükkanı dimarzioyu iyice karıştırdım.Köprüye tone zone almışken sapada bir air norton alayım diyorum.

Bu modifiye ile ulaşmak istediğim sonuç daha hi-gain, daha hacimli(bunun kullandığım kabinin 1x12 olmasıyla daha çok alakalı olduğunu düşünüyorum ama en azından biraz daha hacimli hale getirebiliriz sanırım)ve daha keskin tonlar. Köprüde palm mutelarda kamyonluğunu belli edecek, daha hacimli ve net bir sound. Net sound derken mesela sevgili Erdem Birgül ün Uçurum adlı eserinde kullanılan ton biraz buğulu bir ton, ben tam anlamı ile net bir ton istiyorum. Aslında bu olayın gerekli tonlamayla çözüleceğinede inanıyorum o yüzden benim için en önemli iki özellik hi gainde (özellikle p.mlere)daha iyi tepki veren, sustain i iyi ve daha hacimli bir ton elde etmek. Karakter olarak ise köprüde tizlerin basslardan önde hissedileceği, sap da ise bassların tonu öldürmeden o dolgun karakteri bana vermesi.

Her türlü öneriye açığım. Şuan ortada bir bütçe yok ancak daha araştırma aşamasında olduğum ve zaten iki manyetiğide aynı anda almayacağım(imkan olursa neden olmasın [emoji14])için oldukça rahatım. Bu gitarı gerçekten çok sevdim ve kafamda ki tona ulaşmak için tüm masrafları karşılamaya hazırım o yüzden ''o gitara deyer mi la ''gibi yorum yapacaklar lütfen klavyeyi sakince yere bıraksın :D
 
Son düzenleme:
S-S-S single manyetik sistemli bir gitar almışsınız. Orta manyetiği sevmiyorsunuz.
Sizin anlattıklarınız ve istedikleriniz H-H humbuckerlı bir gitar alsanız daha kolay olur.
Gitarınızın tarzı blues, pop, jazz için uygun. Clean tonlar ve hafif drive için.
Masraf yapmadan önce bence gitar modelinizi tekrar gözden geçirin. Maun gövdeli çift humbuckerlı bir gitar denerseniz, sizin isteklerinize cevap verecektir.
Maun koyu gelirse Alder veya Ash bir çift humbuckerlı gitar deneyin. Ayrıca birçok humbuckerlı gitarda switch ile single çevirebiliyor. Buda daha geniş bir sound elde etmenize yarıyor.
Sizin istedğiniz soundun elde edilmesi için gitara yapacağınız yatırım gitarın fiyatının 3-4 katını bulur.
 
Komple pickguard değişiminden bahsediyorsunuz. Mademki masrafı göze aldım diyorsunuz o zaman HH kesimli bir pickguard ve komple elektronik değişimine (swiitch + potlar) değişimi yapmanız lazım.. Soru işareti Strat bir gitarda elde edeceğiniz sonuç istediğiniz soundu yakalamanızı sağlarmı emin değilim. Tüm bu masraf sonucu hiç mutlu olmayabilirsiniz.. Mademki bu kadar ağır bir upgrade e kalkışıyorsunuz o zaman önce köprüyü ve burguları upgrade edip yay sayısını arttırın derim..
 
Geri
Üst