Elektro Gitar Ve Ses Kartı Tavsiyeleri

Bütçem 700 TL her şeyin başındayım. İkinci el gitar ve sıfır ses kartı alıp bilgisayarda (çoğunlukla kulaklıkla) kullanacağım. hackeiommi abinin tavsiye ettiği cort g serilerine baktım gayet iyi ve uygun fiyatlı olan ilanlar gördüm. ''(Elektro Gitar Fiyatları, Satılık İkinci El ve Sıfır Gitarlar sahibinden.com'da''
Ses kartı
olarak da ''UR22 - Steinberg'' bana göre fazla mı, bu kadarında gerek yok mu bilmiyorum birsürü iyi özelliği varmış. Amfi yerine kullancağım için ses kartını iyi bir şey olsun istiyorum. Bahsettiğim gibi çoğunlukla kulaklıkla kullanacağımdan dolayı kulaklık için bütçenin üstüne çıkabilirim. ATH 30x modeli benim için fazla mıdır?
Daha ucuzu fakat iyi varsa lütfen belirtin.


 
Gitar için her zamanki gibi ilk tavsiyem SX ler :) O fiyat aralığında da zaten çok fazla bir alternatif olmuyor. Size de tavsiye edildiği gibi cortların da o fiyat skalasında eli yüzü düzgün modelleri vardır. Fakat SX leri de esgeçmeyin derim. Son zamanlarda ülkemizde de oldukça popüler hale geldi. Doremusic ' ten takip edebilirsiniz stoklarını.

Ses kartı sıfır alınacaksa tercih önceliğim şu şekilde olurdu : roland quad capture > focusrite scarlett 2i4 > steinberg ur22 > focusrite 2i2
İkinci el ses kartı düşünülürse forumda birisi 200 küsur tl'ye emu 0404 satıyordu sanırım. Satan kişiyi tanımıyorum fakat o kart için o fiyat oldukça içi. Gayet güzel bir karttır.

Kulaklık için sanırım bir tavsiye vermem doğru olmaz zira 1-2 model dışında elimden öyle çok ahım şahım kulaklıklar geçmedi.

Saygılarımla.
 
Abi Sx diyorsun da gözünü seveyim, adam blues çalmayacak ki. Diğer açtığı başlığa bakarsan çok net görürsün, adam modern tarzlarda takılma niyetinde. Bir de aldı mı fazla upgrade masrafı açmayacak birşeyler tavsiye etmeli.
 
ben ses kartı almadım ayrıca, kasanın arkasından jackla bağladım asio4all yükledim ve amplitube guitar rig filan takılıyorum. onboard kart diye geçiyor adı sanırsam. aygıtyöneticisinde realtek ac97 audio diye geçiyor benimkinin adı. Seninkide iyi bişeyse bence ihtiyaç duymazsın ses kartına şimdilik.
 
yani beni memnun ediyor. distortion kullanınca dip ses bazen çok olabiliyor ama noise gate de var sıkıntı yaşamıyorum. Benim gibi yeniysen sende memnun kalırsın bence. yok dersen de bence gitarını al artanıyla ses kartına bak derim :)
 
Dandik bir ses kartının girişine öylece gitarı bağlayamazsın. Gitar çıkışı, "line in/mic in" girişinin alabileceğinden çok daha güçlü bir sinyal üretir ve tonlar inanılmaz boğuk olur hatta ses kartı hasar görebilir. Gitar bağlayabilmen ve düzgün sonuç alabilmen için yüksek empedans girişine sahip bir ses kartına ihtiyacın var.

Ucuz, seni mutlu edebilecek bir çözüm arıyorsan Pod Xt, x3 gibi bir şeylere bakmanı öneririm, bu ürünler aynı zamanda ses kartıdır ve amplitube'dan daha iyi sonuç alırsın. Sadece amplitube için ses kartı alacaksan, harici bir ses kartı önermem, hele ki amfinin yerini tutabilecek bir şey kesinlikle değil. Senelerdir çeşitli üst düzey ses kartları kullandım, hiçbirinde amplitube ile "oyuncak" seviyesinin üstüne çıkamadım. Çok uğraşınca duyum açısından güzel bir şeyler yakalanıyor fakat hissiyat sıfır.

Kulaklık için de çok kısa bir şey ekleyeyim. Elimde atm-h50 mevcut ve bx8larda kıyasladığımda monitöring veya müzik dinleme harici çok başarlı değiller. Yani kulaklıktan gitar çalmak en sevmediğim şey diyebilirim, tonlar anında aşırı hi-mid karakter kazanıyor ve hacimsizleşiyor.
 
Geri
Üst