2014 Yılının "en"leri

Çeşitli foumları gezerken en çok gördüğüm başlıklardan biri (zaten bir fikrim de orjinal olsa). Müzik, spor, sinema, siyaset veya akla gelen herhangi bir konuda en iyiler en kötüler. Herkes istediği konuda istediğini yazsın diye özellikle buraya açmayı düşündüm konuyu.

Benim kafamda henüz liste oluşmadı, en artiz forum üyesi @hackeiommi deyip koşarak uzaklaşıyorum :D
 
Çeşitli foumları gezerken en çok gördüğüm başlıklardan biri (zaten bir fikrim de orjinal olsa). Müzik, spor, sinema, siyaset veya akla gelen herhangi bir konuda en iyiler en kötüler. Herkes istediği konuda istediğini yazsın diye özellikle buraya açmayı düşündüm konuyu.

Benim kafamda henüz liste oluşmadı, en artiz forum üyesi @hackeiommi deyip koşarak uzaklaşıyorum :D

Bak bak bak!!! Seni Eziz seni. Biz insanlar aydınlansın diye uğraşalım senin ettiğine bak :D:D

Ben de en tehlikeli forum üyesi @izzzyy diyeyim bari. Sıfırcı hocadan (benden) beter, yakar adamı. En yılın en aktif müzisyeni olarak ise @Sinan Güngörer'i görmekteyim efendim. Sabah sabah bu adam yüzünden jeton bu kadar düştü :D:D
 
Yukarıdaki edamı da (bkz: @savarain ) bir numaralı Eziz muhalifi ilan ediyorum. Olur da başgan forumu neyin basarsa önüne Sava'yı atıp, biz kaçacağız.

Başgan'ın çenesi ve uzun vaazı yüzünden göreceği hasara karşı da forum ve tribünde para toplarız artık :D
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Öte yandan yıl içinde olup bitenlere kendi bakış açımdan şöyle:

Yılın en iyi müzik haberi: Savatage'dan gelen reunion açıklaması. Devamında yeni materyal de yazabilirlermiş.

En beğendiğim albümler: Sanctuary-The Year The Sun Died, Primal Fear-Delivering The Black, Overkill-White Devil Armory, Accept-Blind Rage, Tankard-Rest In Beer, At The Gates-At War With Reality

En kötü sürpriz: Angela Gossow'un Arch Enemy'de vokalleri bırakması.

En büyük hayal kırıklığı: Iced Earth albümü.

En kafa karıştıran, "mindfuck" tabirini hakeden film: Predestination

En beğendiğim film: The Zero Theorem

En iyi futbol takımı: Fenerbahçe (objektif değil diyebilirsiniz, değilim zaten. son şampiyon ve en erken şampiyonluk ilan etmiş takım olduğu, iyi futbol oynayarak bunları yaptığı gerçeği değişmez)

En iyi yerli oyuncu: Caner Erkin (Gökhan Töre'nin hakkını verelim iyi çıkış yakaladı, Caner düşüşte olabilir ama yılın geneline baktığımızda kimin ne yaptığı ortada).

En iyi yabancı oyuncu: James Rodriguez (dünya kupasında 90'ların özlenen starları gibi oynadı)

En büyük futbol olayı: Almanya'nın Brezilya'ya 7 gol atması.

En iyi teknik direktör: Kariyerinde Adanaspor ve Fenerbahçe'den kovulmalar bulunan Joacim Löw

En iyi transfer: Oscar Cardozo ve Demba Ba

Yılın hayal kırıklığı yaratan oyuncusu: Mesut Özil (dünya kupasında düşüşteydi hala da ortalarda yok, bu gidişle 30'unu görmeden bizim ligi görecek)
 
müzik ve futbol konusunda (Caner Erkin hariç :) ) hemen hemen aynı şeyleri söyleyebilirim, güzel başlıklar ve isimler olmuş, eline sağlık Kenan Başkan ;)

2014 yılına siyasal ve sosyolojik yönden birçok şey damgasını vurdu, hepsine teker teker değinebiliriz ama şimdi yılın son günü burda kafa şişirmeyelim, ülkece kötü günler geçirdik, katliam gibi iş cinayetleri, yolsuzluklar, hırsızlıklar, doğa ve yeşilin yok edilmesi, polis şiddeti, v.s. hepsini zaten tüm yıl konuştuk. bugün hiç olmaz güzel şeylerden konuşalım.

bence yılın olayı - olumlu yönden yılın olayı, yoksa yılın olayı olmayı hakecek çok başka şeyler var, insanlar öldü neticesinde, bunu sadece olumlu yılın olayı diye ayırıyorum) - Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" filmi ve bu filmle beraber ilk defa Türkiyeli bir yönetmenin Cannes'da Altın Palmiye ödülünü kazanmasıdır. Ödülü alırken de sarfettiği söylemler de bir o kadar güzeldi üstadın.
Bu filmi vakit kaybetmeden tüm sinemaseverlerin izlemesini şiddetle öneririm, kesinlikle Türkiye sinemasının başyapıtları arasına çoktan girmiştir.
3 saat 16 dakika süren Türkçe çekilmiş, bol diyaloglu bir filmin yabancıların jüri üyesi olduğu çok önemli bir festivalde Altın Palmiye'yi kazanması müthiş birşey. NBC ilk defa bu kadar bol diyaloglu bir film çekiyor.
Filme bu kadar önem vermemin ve sinema başlığına değil de buraya yazmamın bir sebebi de işlediği konudur, gerçekten bu ülkede küçük gibi gözükse de bana göre ülkenin büyük sorunlarından biridir bu konu, fazla değinmek istemiyorum spoiler'a girmesin.
Şu kadarını söylicem, filmin alt metninde NBC'nin eleştirdiği - bence eleştiriyor yoksa ne anlatmak istesin ki bu filmle - kesim anlatıldığı şekilde olmasa ülke olarak çok başka yerlerde olabilirdik diye düşünüyorum. Birilerinin birşeyler bilmemesi, bilenlerin büyük burunluluk ve kibir yapıp onları es geçmesinden, "alt kesim" veya "cahil" diye niteleyip bildiklerini paylaşmıyor oluşundan da kaynaklanıyordur.
her neyse izleyiniz ve düşününüz diyorum.

yılın ikinci olayı da - daha olmadı ama kısmetse olacak :) - Beşiktaş'ın dünya futbol tarihine geçecek şekilde her hafta turne yapar gibi binbir farklı stadda maç yaparak, hatta zaman zaman stadı bırakın maç saatinin bile maça 1 gün kala belli olduğu maçlara çıkarak oynadığı güzel futbolla şampiyon olacağıdır. top yuvarlak, olmayabilir de, bunu şimdilik "temenni", olduğu zaman da "yılın olayı" diye niteleriz ;) :)

yılbaşıya fetiş düzeyde aşırı manalar yüklenmesine hiçbir zaman anlam veremesem de adet olmuş işte insanlar değişik hislere kapılıyorlar, biz de insanların heveslerini kırmayalım, herkese sağlıklı mutlu yıllar, memlekete de eşit, adil, insanların birbirini yemediği, halkın hoşgörü içinde kardeşçe yaşayıp gittiği, halk düşmanlarının alt edileceği, mazlumun kazanacağı, zalimin kahrolacağı güzel günler dileyelim.

Saygılar...
 
Caner Erkin ile ilgili herkesle sabaha kadar tartışırım. Bu adam biten yılın en iyi çıkış yakalamış ve form tutmuş oyuncusudur. Attığı goller, yaptığı ortalar ve istatistikler de ortada abi gayet. Bu form grafiğini de kendisi için yeni olan bek mevkiinde yakalamış ayriyeten. Biraz daha sinirine hakim olması gerekiyor o ayrı.
 
Türkiye için en büyük kayıpların verildiği senelerden biridir 2014 bence.. Allah bir daha yaşatmasın... Benim için de pek hayırlı geçen bir sene olmaması da sevmemem için küçük bir gerekçe daha.
 
futbol açısından bakarsak:

Yılın programı: Beyaz-Derin Futbol. Eskiden istemeden güldüren bir programdı, bir iki program taşak muhabbeti yapınca artan ilgiyi göründe işi iyice gırgırına aldılar ve bir efsane haline geldiler.

Yılın yerli takımı: Fenerbahçe. İyi bir futbolla şampiyon oldu, çok değerli olmasa da Süper Kupayı aldı. Çok açık farkla olmasa da yılın takımı bana göre Fenerbahçedir.

Yılın yabancı takımı: Real Madrid. Biyonik takım Bayerne deplasmanda 4 atıp, Finalde ezeli rakiplerini eleyip Şampiyonlar Ligini aldılar. Ardından ligin başında biraz tökezleseler de A.Madrid yenilgisinden sonra lig, kupa, Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası demeden tüm maçlarını kazandılar.

Yılın yerli teknik direktörü: Ersun Yanal. Fenerbahçeye iyi bir futbolla şampiyonluk yaşattı. Ardından sezon ortasında gittiği Trabzonsporda her ne kadar son maçlarda bir kötü sonuçlar alsa da iyi işler yaptı.

Yılın yabancı teknik direktörü: Löw. Takımı sakatlık sonucu sorunlar yaşasa da, o başta 36 yaşındaki forveti Klose olmak üzere takımından maksimum verim alarak Dünya Kupasını kaldırdı. Unutmayalım Amerika Kıtasında bu kupayı alan ilk Avrupa Ülkesi oldular.

Yılın yerli oyuncusu: Caner Erkin. Ersun Yanal ile muazzam bir sezon geçirdi, ardından İsmail Kartal ile performansı biraz düşse de gerçek inanılmaz oynuyor.

Yılın yabancı oyuncusu: Ronaldo. Zaten insan değildi de, bu sene gerçekten ayrı bir seviyeye çıktı. Şampiyonlar Liginde takımı Şampiyonlar Ligi 17 gol atarak bir sezonda bu kupada en çok gol atan oyuncu oldu, tüm Avrupa Kupalarında ise Falcaonun rekorunu egale etti. La Ligada gol kralı oldu ve bu sene de 14 maçta tam 25 gol attı lig maçlarında.

Yılın olayı: Almanyanın Brezilyaya 7 atması. Burada da Sava reyize katılıyorum. yılın değil belki de yüz yılın olayı hatta. Koca Brezilya, kendi seyircisi önünde 7 gol yiyor, tarihte yok böyle birşey.

Yılın yerli transferi: Ba. Gerçekten çok iyi bir transfer, bu kadar etkili olmasında takımının da etkisi olsa da gerçekten müthiş işler yapıyor.

Yılın yabancı transferi: Costa. A.Madridte müthiş işler yapmıştı. Ardından Chelsea onu oldukça iyi bir bonservisle aldı ve müthiş işler yapıyor Chelseade.

Yılın yerli 11i:

Muslera
Cicinho-Donk-Egemen-Caner
Aatıf-Veli-Topal-Erkan
Ba-Gekas

Yılın yabancı 11i:

Neuer
Lahm-Godin-Ramos-Alaba
Di Mardia-Toure-Alonso-Ronaldo
Aguero-Costa
 
Geri
Üst