Ucuz Gitar Lobisi 2 - Telecasterlar

meksika tele iyisi denk gelirse şahanedir.. benimkini us stratımdan aşağı görmem şahsen.. kilitli fender burgu ve us teleden çıkma manyetiklerle de cilaladım şahane oldu.. hakan abinin fiyat tavanının iki katı civarı ikinci elleri ama olsun.. 1500e kadar ucuz sayıyorum ben gitarları.. ucuz dediğinin ölçütü cebindeki paradır esasen de hadi o da olsun öyle şimdilik :)
 
Merhaba arkadaşlar öncelikle forumda yeniyim bu da ilk yazım @hackeiommi abimin tavsiyesiyle okudum bunları önceden sx konusunu hatmetmiştim. Beyler ilk diyeceğim böyle sıcak bi ortam ben ne gördüm ne duydum valla çok sağlamsınız bu yüzden ilk defa bi foruma üye oldum. Sx swamp ash tele alıp psikopat gibi modifiye etcem. İlk olarak mecbur olanlar (nut, tuner, string tree) sonra blackmore sevdasıyla başlayan scallope isteğim ve gitarın pickguardının içinde oyulmalar falan görülmüyorsa manyetik kapağı alıp pickguardsız kullanmak olacak. Bayram sonrası arayışa başlıyorum mersinde sx olan birkaç yer varmış. Eklemek istediğiniz tavsiyeniz varsa tecrübeli abilerim her türlü bilgiye açım yaşım genç daha;)
 
manyetik kapağı alıp pickguardsız kullanma hayalinizi sakince yere bırakın.. ama bir arkadaş için yaptık, müthiş oldu, pg üzerine ağaç kaplama (veneer) yapıştırıp biraz zımpara biraz vernik görüntüyü güzelleştirebilir.. bridge manyetiğini humbucker ile değiştirmek ton yelpazesini artıracaktır..
 
Eğer neck manyetiğinin kablosu için açılan oyuk dışardan görünmüyorsa neden olmasın :D:D humbucker konusunda şimdiden metal için olmayan yumuşak tonlu bir Seymour Duncan araştırmasına girdim bile ;)
 
Bu SX Tele'lerin Pickguard'ını değiştirenler oldu galiba. Nereden veya hangi marka pickguardlar ile değiştirdiniz? Geçenlerde youtube'da Fender Tele'lerin pickguardı SX'e uymuyor şeklinde bir video izledim tırstım açıkçası.

Bu arada eskiden satmış olmama rağmen gittim tekrar Sx Tele aldım kaşıntı tuttu yine :)
 
Bu SX Tele'lerin Pickguard'ını değiştirenler oldu galiba. Nereden veya hangi marka pickguardlar ile değiştirdiniz? Geçenlerde youtube'da Fender Tele'lerin pickguardı SX'e uymuyor şeklinde bir video izledim tırstım açıkçası.

Bu arada eskiden satmış olmama rağmen gittim tekrar Sx Tele aldım kaşıntı tuttu yine :)

Amerikan Strat Fenderler'in ölçüleri SX Stratlar ile uyumsuz. Ama Meksika Fenderlerin ölçüleri uyumlu. Muhtemelen Telelerde de öyledir.
 
Bugün elime takasla ash gövde maple klavye Sx Vintage Telecaster geçti tam modelini bilmiyorum.Sapı rahat ne çok ince ne çok kalın tam istediğim gibi benim Prs'in sapına benziyor.Vaktim olmadığı için fazla çalamadım haftasonu tam elime alıp görüşlerimi yazacağım :)
 

Dosyalar

  • IMG_0901.JPG
    IMG_0901.JPG
    217.8 KB · Gösterim: 240
  • IMG_0910.JPG
    IMG_0910.JPG
    204.6 KB · Gösterim: 253
SX Sağlak ve thinline olanını hala arıyorum Hakan kardeşim...Sanırım herkes memnun ki 2. eli pek yok piyasada.
Güzel bir başlık açmışssın ve tesbit doğru : Telelere karşı bir ilgi patlaması var. Tipini pek sevmediğim halde, sonunda Fender Classic Vibe 50's ile ben de telelendim. Çünkü, kaçış yok o özel tonu tele'lerden başka hiç bir gitar vermiyor. Çin malı olmasına rağmen işçilik ve tonları -özel bir şey beklemiyorsanız- kesinlikle tatmin edici. İkinci eli 1000-1100TL kadar oluyor.
Hocam burada bahsettiğin Fender Classic Vibe 50's Meksika üretimi mi yoksa Squier olanlar mı? Ve hala satmadıysan gitardan memnun musun? :) (zaman aşımı için kusura bakma)
 
Geri
Üst