Prs S2 Custom 24 Ve Prs S2 Single Cut Gitarlar Hakkında

Merhabalar,

3000 tl 4000 tl arası gitarlara bakınırken bütçeyi çok az aşıp konu gitarlara yönelsem mi diye bakındım biraz. Bu gitarları daha önce çalmış bilgi sahibi arkadaşlar var mı acaba aramızda? Bizimle deneyimlerini paylaşmak isteyenler olur mu? Gitarlarla ilgili videolar izledim, yorumlar okudum bir de size sorayım dedim nasıl bilirsiniz diye. Ben de bir Prs SE Santana var özellikle merak ettiğim konulardan biri de bu gitarlar Prs'in düşük versiyonları SE'ye mi yakın yoksa prof. versiyonları custom'lara mı yakın? Çalan bilen varsa bir yorumlarsa hoş olur, bilgi paylaşımı olur. Prs'in söylediği bu gitarlar prof. versiyonların daha uygun fiyatlı hale dönüştürülmüşleri. Youtube video'ları altında prof. a daha yakın diyenlerle SE'lere daha yakın diyenler kavga edip duruyor. Ben gördüğüm, duyduğum, okuduğum kadarıyla fiyat performansı başarılı gitarlar olarak nitelendiriyorum kendilerini. Buyrun.

PRS S2 Custom 24 Guitars
PRS S2 Singlecut
 
Buradaki en önemli husus sap. Fret isciligi SE'lere gore daha iyi. Govde ust duzey PRS'lerdeki gibi oyulmus degil. Ama Tele gibi de dumduz degil. Kilitli burgulari var. S2 Singlecut Gibson'lar gibi 24,75' sap skalasina sahip degil. 25' sap skalasina sahip. Teller biraz daha gergin olacaktir. Ne diyeyim, guzel gitarlar. Fiyatları da guzel.

O degil de Zach Myers Signature goz kirpiyor. Sap manyetigine de GFS Dream 90'i takti mi benden mutlusu yok.
 
Taksit imkanı sanal pazar olur sahibinden olur e satıcıda anlayışlı olmalı 400 liralık gitar satmıyor ama ihtiyaç krediside alabilirsiniz zira 4000'e ödeyeceğiniz faiz 250 - 300 arası bir şey olur 1 sene için ki zaten peşin indirimi de o kadar olmalı bu pahada.

Paul Reed Smith Custom 22 10 top - En Uygun PRS Gitar Fiyatları sahibinden.com'da - 179459278

Yani bu gitar 4000 filan 24 perdeliside çıkar sabretmek lazım. SRV'yi filan kollamak lazım.
 
Joh petrucci Signature bir Music man + dimarzio d-sonic ve dimarzio Air Northon ile bütçeni azıcık aşarak sonsuz mutluluğa erebilirsin. Dünyanın tartışmasız ( benim için ) en müthiş cihazıdır.
 
Maryland çıkışlı olması haricinde gayet SE görünümlü gitarlar. Sağda solda malzeme kalitesi şöyle iyi, ağaçları böyle seçme, boyası bilmem ne gibi tonla argüman ve iddia dönüyor yabancı forumlarda. Açıkçası ticarilik konusunda boyut atlamış bir firma (hepsi gibi) olarak görüyorum PRS'i de. Pek samimi durmuyor S2 serisi benim için bu açıdan. Yakın zamana kadar custom 24 modellerinin baya baya peşindeydim. Tamamen koleksiyon mantığında bir arayış diyebilirim. Polemik yaratmak gibi bir niyetim yok lakin, denediğim HİÇBİR örneğinden memnun kalmadım. (ağırlık, skala seçenekleri, genel elektronik donanım gibi tamamen kişisel tercihlerimin mağazalardaki mevcut gitarlarla uyumsuzluğu sebebiyle) . Kendi adıma durumun yersiz bir fetişizm olduğuna karar verip bu sevdamdan şimdilik caydım. S2 serisini de açıkçası hiç merak etmiyorum.

Tabi sonuçta işin ucu yeterliliğe ve kişisel bir takım unsurlara çıkıyor yine. Maddi güç mevcutsa kimin (ben de dahil) ne dediği fazla takılmamalı. Özetle ben olsam aklıma koymuşsam mutlaka bir PRS, S2 yerine yukarıda bahsedildiği gibi ihtiyaç kredisi veya daha başka alternatif/makul yöntemlerle asıl istediğim modele ulaşmayı düşünürüm.
 
Taksit imkanı sanal pazar olur sahibinden olur e satıcıda anlayışlı olmalı 400 liralık gitar satmıyor ama ihtiyaç krediside alabilirsiniz zira 4000'e ödeyeceğiniz faiz 250 - 300 arası bir şey olur 1 sene için ki zaten peşin indirimi de o kadar olmalı bu pahada.

Paul Reed Smith Custom 22 10 top - En Uygun PRS Gitar Fiyatları sahibinden.com'da - 179459278

Yani bu gitar 4000 filan 24 perdeliside çıkar sabretmek lazım. SRV'yi filan kollamak lazım.
Ister SRV'yi kontrol edin ister Makina'yi. PRS modrlinr gore fiyat degisir. Millet 4000'e USA Fender alirken PRS almak hic mantiksiz degil ki PRS daha versatil gitarlar uretmekte. Sap daha iyi ve tartismasiz olarak akord burgulari daha iyi. 4000 verip sifir S2 onlarca gitar arasindan secebilirsin ama sirf 4000'e PRS alacagim diye seni mutlu etmeyecek gitari almazsin.

Bunlari eski bir PRS kullanicisi olarak yaziyorum. Yeni bir gitar alacak olsam dogrudan PRS'e yonelirim. Iscilik ve agac goruntusu arttikca fiyata da o kadar para veriyorsun.
 
anladım. ikinci el ortada kalmamış standart bir prs'e ulaşmaya çalışmak daha mantıklı gibi s2 serisine yönelmek yerine. yine de burada bilen eden varsa s2'leri tartışmaya devam edelim bence. bir prs sever olarak bilgilenmek hoş oluyor. bu gitarlara ilgi duyanlar da bilgi edinmiş olur böylece. yorumlar, bilgiler gayet güzel gidiyor.
 
Fiyat değişir de bu ülkenin piyasası belli yani insan tabi satmak ister gitarını iyi fiyatlarada 4000 TL. iyi bir PRS için normal bir 2. el fiyatıdır bu ülkede bence.
 
Eğer beklerim diyorsanız doların düşmesini bekleyiniz. Dolar daha fazla artmayacaktır, son 3 yılın zirvesinde. Beklentiler 30-45 güne kadar düşmesi yönünde. Bunu neden diyorum, makinamüzikte 2200 dolara prs custom 24 var, bundan maksimum 5-7 ay önce bilemediniz 8 ay önce4100 tl civarı bir şey idi( -tabi fiyatı makinamüzik dolar artışı sonrası revize etmediyse). Ancak şu an dolar 2.36 tl an itibari ile, bu da 5200 tl civarı bir fiyat demek. Dediğim gibi eğer ki makina müzik dolar fiyat değişimine göre revizeye gitmiyorsa, dolar da beklendiği gibi 30-45 güne kadar eski haline dönerse şuan 5200 tl olan gitarı nerdeyse 1000 tl ucuza alırsınız. Ama makinamüzik revize yapıyorsa güncel dolar kuruna göre o zaman yapacak bir şey yok. Şu olabilir, sahibinden'e falan bu 30-45 günlük süreçte başka prs gitar da düşebilir.

S2 gitara o kadar para vermektense elbet normal prs düşecektir. O yüzden beklemenizden yanayım. Forumlar her ne kadar s2leri de kaliteli dese de, 4000 tl az para değil,almışken tam alın daha iyi.
 
Geri
Üst