Tremolo Pedalı Ve Volume Pedalını Nasıl Beraber Kullanırız?

  • Konuyu açan coskukoz
  • Başlangıç tarihi
C

coskukoz

Selamlar arkadaşlar,
Biraz araştırma yaptım internette ancak doğru düzgün bir şey bulamadım bu konu hakkında. Birkaç yerde gördüm kullanıldığını ama bir türlü çözemedim. Olay şudur: Tremolo pedalının 'rate' kısmındaki etkiyi yani hızını volume pedalıyla kontrol etmek istiyorum. Nasıl bağlamam gerekir? Her tremolo pedalıyla olur mu? Her volume pedalıyla olur mu? Önerilerinizi bekliyorum..
 
Bildiğim kadarıyla;
Volume pedalı değil de expression pedal o işi görür. Volume pedalı sadece kendi girişi ile çıkışı arasındaki volume sevyesi farkını ayarlarken, axpression pedal herhangi bir parametreyi ayarlayabilir. Bunun için şart kullandığınız tremolo pedalında exp. çıkışı olmasıdır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çilekeşin gitaristi Ali bu efekti çok fazla kullanıyor. Bildiğim kadarıyla Pulsar Tremolo kullanıyor ve bu videodaki bahsettiğim efekti kullanıyor. Ancak gördüğüm kadarıyla exp. çıkışı yok Pulsar'da.
 
@coskukoz yalnız orada o işi whammy kullanarak yapıyor gibi geldi bana. Efektin pitchinde değişme var ancak rate inde değişme yok. Expression pedallarları genelde o rate i değiştirmek için kullanırlar bu arada.

Edit: Özür dilerim rate olayını yazmışsın zaten görmemişim :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
@blueorangeflames sanırım haklısın videoda rate'inde değişme yok sadece pitch'te değişim var. Bende Add+ Tremolo var ve exp girişi yok sanırım bu ekipmanla istediğim şeyi yapamıyorum :D
 
Geri
Üst