Vox Vt20+ Mı Yoksa Roland Cube 20gx Mi?

Arkadaşlar Herkeze Merhaba 700 Tl'lik bir bütçem var ve amfi alacağım Baya bir araştırmadan sonra VOX VT20+ (625 TL) ve Roland CUBE 20GX (700-750 TL) ikisinin arasında kaldım . İki amfiyide aynı anda deneyemedim ancak VOX'da daha ç.ok amfi tipi ve efekt var . Çok fazla metal tonda çalmıyorum . Amfinin yanına Squier Standart Telecaster veya Epiphone LesPaul Standart Pro almayı düşünüyorum siz hangi amfiyi önerirsiniz veya önerebileceğiniz başka bir amfi varmı ?
 
Son düzenleme:
Merhabalar, tamamen kişinin zevkine bağlı olduğu için tonal anlamda bir şey söyleyemeyeceğim ama bildiğim kadarıyla vt20 modellemesiz bir clean kanal seçeneği sunmuyor. Amfiyi analog pedallar ile kullanacaksanız bu durum can sıkıcı olabilir.
 
Doğrudur amfi programlanabilir ve 4 kanal seçeneği sunuyor ancak sunduğu clean kanalı da vox'un bir amfi modellemesi. Salt olarak amfideki hoporlöru kullanamıyorsunuz.
 
vox vt100 kullandım açıkçası ton yelpazesi geniş fakat istediğim sound u alamamıştım pedalla kullanmama rağmen. tarza göre ve kişiye göre değişebilecek bi konu
 
Vox candır. ama ikisini de deneyip kulağına en sıcak gelen hangisiyse onu seç. minicik bir marshall cep amfisinin önüne mikrofon koyup sahne yapanı bile gördüm. Onun sesini sevmiş adam.
 
Bulabilirseniz ikinci el Tech21 TM30'lara bakabilirsiniz. Başarılı bir amfidir araştırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca çok kaliteli bir line-out içeriyor. İnternetten ses örneklerini dinleyebilirsiniz.
 
Voxun preamfi katı da lambalı tarzı bir şeydi sanırım. Yani tonları gayet hoş fakat aradığın soundu yakalayamazsan başını ağrıtır. Ben olsam madem 700 lira harcayacağım, bir kere olsun tam olsun mantığıyla forumdan sağlam birer kafa-kabin ayarlardım. Ben şu anda lojmanda kaldığım için küçük roland cube15x kullanıyorum fakat, düzgün ton istiyorsan kafa kabin candır.
 
Size ilginç gelebilir ama mesela benim en sevdiğim en iyi anlaştığım amfi Marshall mg100 dür. TSL100 denedim Fender Metalhead denedim. Mesaboogie nin combo su da geçti elimden ama MG100 deki geniş yelpazeyi tadı alamıyorum. Bunu neden söyledim. Her aletin edevatın kendine has bir karakteri var çünkü. Yani Herkes kendisine iyi gelen birşey seçer yazar kafan da karışabilir. Kaliteli marka olsun Modelleri deneyerek seç. Herkesin bir popisi vardır. O şu şekil geyinir ben şu şekil geyinirim :)))) Tarzın da önemli.
 
Yapmak İstediğim Müzik Tarzı Daha Çok Telecastere hitap ediyor sanırım ama les pauluda çok seviyorum belkide şimdi bu attığım linkteki lespaulu alıp 1.5 yıl sonra Babamında Desteğiyle :) İStedeğim telecasteri alma fırsatım var ve Fender Telecaster 69 Series Thinline modelini çok istiyorum ancak babam belli bir yerde çalmadıktan sonra felan yani ölesine zevk için almam diyor sanırım bende iyice çalışıp ona istediğni vererk telecasterime kavuşabilirim :D :)
 
Bu arada konu biraz amfilerden Gitara Kaymış Kusura Bakmayın Amfi Konusunda Hala Kararsızım Kıvılcım Müzikte Satılıyor Şuan Bitek VOX VT20+ türkiye distbiritörü ile de konuştum 2 ay sonra gelcek dedi bizde olmadığı için hiçbiryerde bulamazssın dediler ama kıvılcım müzikte var cumartesi arkadaşımla gidip deneyceğim iki amfiyide ve birdahaki haftayada amfiyi almayı düşünüyorum ve yazında gitarı :D
 
Geri
Üst