Engl Amfi Ile Takas Yorum Bekliyorum

İyi geceler herkese,sizlere bir sorum olacak, bir tanıdığım bana şöyle bir takas teklifinde bulunda ENGL GİGMASTER 15 COMBO amfi vericek bana,karşılığında bende ona blackstar ht5 kafa + engl kabin biraz para sizce mantıklı mı bu takas engl amfiler bugünler çok hoşuma gidiyor ama gene boostersız olmaz gibiler
 
Vereceğin kabindeki hoparlör nedir? Bir de Gigmaster ENGL'lar içinde en farklı ve ekonomik topolojiye sahip, Blackstar gibi hibrid yapıda bir amfidir. Bundan gerisinde de karı zararı senin tondan memnuniyetin belirler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Kabin en ufak engl,bir de ht5 2.el almıştım parayı ısrarla iptal ettirebilirim zaten maks 100 150 tl olur, DO RE müzikde 30 watt denemiştim gerçekten güzel bir soundu vardı sıcak bir ton gerçekten, 15 denemedim yalnız :(
 
Ben Gigmaster 15 kafa kullanan birisi olarak ve de Ht5 de kullanmış birisi olarak yaklaşayım konuya. HT5 bana hiç güven vermeyen Kore üretimi bir amfi. Evet kesinlikle tonları güzel ama bana her an cortlayacakmış hissi vermesinden dolayı rahat edemedim. ENGL Alman firması ve Almanya'da üretim yapıyorlar. Ayrıca lambalı amfi işinde kendisini çoktan ispatlamış bir marka. Gigmaster hibrittir değildir ben oraya bakmıyorum. Benim baktığım nokta: ENGL Gigmaster çok kaliteli tonlar veriyor ve açıkçası HT5'ten de çok çok kaliteli tonlara sahip (bence). Ayrıca arkada "Made in Germany" yazması da içimi inanılmaz rahatlatıyor.
Alım-satım işine gelince. Müzisyen kişi olmakla tüccar zihniyetli olmak ayrımında bir nokta o. İçime siniyorsa "tüccar"ın içine sinmemesi beni bağlamaz. Ben mutluluğumu "kar-zarar" düşünerek değil, amfimden çıkan tonu düşünerek belirliyorum.
Benim düşüncem budur.
 
1x10 gigmaster kabin hoparlörü bilmiyorum

Hah şöyle. İkisindeki speaker da aynı. Yani daha değerli bir hoparlör vermiyorsun takasta, onu anladık en azından.
Şimdi Blackstar'ın en azından bir ISF olayından dolayı esnekliği var. Ama Gigmaster o kadar esnek bir amfi değil. Dene, karşılaştır. Kar mı zarar mı bu açıdan bak derim. Gigmaster istediği tonu verecekse, nokta atışı gibi olacaksa al. Ben kafa versiyonunu V30'lu kabin ile denedim bana çok parlak geldi mesela. Kötü bir tonu mu var? Hayır. Ben koyu karakterli amfi severim, zevk renk yani.
 
Bu arada sıfır fiyatları karşılaştırdım. Sıfır fiyatlarının arasında 300 TL. gibi bir fark var. Gigmaster 15 combo daha pahalı. O sebebpten üste para verilmesi de anlaşmaya kalmış bir durum.
Fakat asıl nokta içe sinmesi. Yani amfi ihtiyacı karşılıyor mu? Aranan kan mı? Deneyip de karar vermek lazım.
 
Herkes deginmiş, amfiden alacagın ses beğeniyle ilgili. Ama kalite böyle birşey degil... Kendime ait yanyana Engl gigmaster ve blackstar ht 20 kullandım. Birisi eşşek, öbürü midilli. Bu kadar fark var. Aradaki para çıtır-çerez ise kaçırmayın.
 
Son düzenleme:
Bilemedim çelişkide kaldım,evde sıkıntı olabilir engl watt ayarı evde 1 watt en uygunmuş :) tondan verim kaybı olur mu?
Bunu da gözden kaçırmışım. Ben tam gaz 15 watta kullanıyorum. Gündüz zaten fazla sıkıntı olmuyor. Yani odanın duvarı yan daireye bakmıyorsa alt ve üst katlar açısından sorun olmaz. Sesi 2-3 seviyesinde kullanıyorum rahatlıkla. Ama akşam veya gece ayar düşürülebilir. Ben tonal açıdan bir kayıp hissetmedim.

Amfiden alınan ton da hemen belirteyim kullanılan gitara aynı gitarda manyetik değişimine ve kullanılan hoparlöre kadar farklılık gösteren bir durum.
Ben 10" olan orjinal kabiniyle denemiştim ve elemanın gitar da Fender (2009) Amerikan Strat'tı. Ton olarak koyu bir karakteri var gibiydi. Evde arkası açık 12" Celestion seventy80 ile kullanıyorum ve tam da istediğim gibi ses alıyorum.

Ayrıca benim Ibanez RG1570'in stok manyetikleri daha tizmiş meğer. Dimarzio Tone Zone taktım köprüye ve amfiden çıkan ton daha da dolgunlaştı. Sert tonlar için önünde kullandığım Digitech Metal Master'ın tiz ton ayarı nerdeyse 1 seviyesindeydi, Tone Zone'dan sonra 6-7 seviyesine getirdim.

Kısacası en sağlıklısı kullanılacak gitarı da alıp amfi denemektir. Genelde bu es geçiliyor.
 
engl amfiler bugünler çok hoşuma gidiyor ama gene boostersız olmaz gibiler
Bu konuya da değineyim. Eğer Gigmaster'dan beklenti sert metal tonlarıysa karşılamaz. Ben metal tonları için yukarda da belirttiğim gibi Digitech Metal Master kullanıyorum ve çok memnunum. Bir de boost için şu an satışta olan ADD+ Tube Drive II kullanmaktayım.

Aslında bu pedalı (ADD+ Tube Drive II) da boost için değil drive varyasyonumu genişletmek ve Metal Master'a ekstra sustain katmak için kullanıyorum. Gigmaster için de 2 butonlu switchim var ve hard rock tonlarımı amfiden alıyorum.

Peki Gigmaster 15'ten aldığım drive ile hangi aralıktaki türleri çalarım?
Eğer soru buysa benim denemelrimden elde ettiğim sonuçlar (RG1570 ile tabi) SRV tarzı blues drivelarından Marshall crunch tonlarına, Iron Maiden, RHCP, Green Day, Deep Purple, Rainbow, Led Zeppelin, Gary Moore, Pink Floyd gibi çok farklı drive tonlarına kadar almak mümkün. Ama Sepultura, Metallica, Slayer, Megadeth vb. tonları için ekstra bir pedal şart.
 
Bu konuya da değineyim. Eğer Gigmaster'dan beklenti sert metal tonlarıysa karşılamaz. Ben metal tonları için yukarda da belirttiğim gibi Digitech Metal Master kullanıyorum ve çok memnunum. Bir de boost için şu an satışta olan ADD+ Tube Drive II kullanmaktayım.
Peki Gigmaster 15'ten aldığım drive ile hangi aralıktaki türleri çalarım?
Eğer soru buysa benim denemelrimden elde ettiğim sonuçlar (RG1570 ile tabi) SRV tarzı blues drivelarından Marshall crunch tonlarına, Iron Maiden, RHCP, Green Day, Deep Purple, Rainbow, Led Zeppelin, Gary Moore, Pink Floyd gibi çok farklı drive tonlarına kadar almak mümkün. Ama Sepultura, Metallica, Slayer, Megadeth vb. tonları için ekstra bir pedal şart.

Size katılıyorum, Gigmaster cayır cayır bir amfi değildir, iyi huyludur.... Ama sonradan kızdırılabilir.
 
Blackstar hiç kısmet olmadı çalmak ama gigmasterı ben beğeniyorum. Watt düşürme olayı mesela benim için çok güzel bir opsiyon. Amfiyi denemişsinizde zaten sevmişsiniz. Maddi olarak çok zarar etmiyorsanız takaslayın. Sahnede çalıyorsanız combo amfi taşıması çok rahat mesela. Evdede watt düşürme özelliği kullanılır. Yani tamamen senin şartlarına bağlı.
 
@devastator tırnak içindeki tüccar kelimesini üstüme almamalıyım değil mi? Ben takas mantıklı mı sorusuna yanıt verdim sadece. Manevi tatmin ile yaklaşmadım yani.

Engl kabin+blackstar+ para denildiği için " amma çok şey vermiş bir gigmaster için " dedim. İkinci eli 1300-1400 civarı gigmasterın. Belki kombo daha pahalıdır. Kabin de 1x10 muş. Bence ilk mesajlarım yanlış. Kafa kafaya takas mantıklı. Kar-zarar olmaz. Eşit olur.

Tonları karşılaştırmak lazım tabii ki ama konuyu açan arkadaş engl için niyetli anladığım kadarıyla. Amplinin hangi kanalını kullanacağınız ile alakalı...( clean veya gain )
 
Konudan belki biraz sapıcak ama bir şey sormak istiyorum böyle cayır cayır parlak bir ton için nasıl bir lambalı amfi kullanmalıyız illa full tube mi olması şart mı bu konuştuğumuz bütçeler içinde uyan bir ürün yokmudur Laney ironheath 60 modeli fiyatı daha makbul gibi 2700 olması lazım bu hitap eder mi? yoksa illa para çok olduktan sonra jcm serileri veya mesaboogie mi yapmamız şart mı :(
 
Geri
Üst