Ne Desem Bilemiyorum.

Herkese selamlar. Öncelikle kısaca özetleyeyim.
yaklaşık 1-1.5 yıl önce artık müzik yapmayı, 2-3 yıl öncede beste yapmayı bıraktım. Müzik yaptığımı kimse bilmediği gibi bıraktığımıda dolaylı yoldan bilmiyorlardır.Neyse, yıllar önce yaptığım kısa kısa besteleri geçenlerde soundclouda yükledim ve paylaşıma sundum. önceden sadece kendime ve çevremdeki yakınlarıma dinletirdim çünkü çok iyi değiller kanımca. Bu güne kadar yaklaşık 200 beste yaptım en kısası 1-2 dakika en uzunu 10 dakika olmak üzere. Yaklaşık 2.5 yıl Kompoziyson ve müzik teorisi dersi aldım. Hepsi boşa.. Bir çok metal müzik besteside yaptım her biri minimum 10 farklı riffden oluşan. Yakında tekrar gitar çalmaya başlayıp onlarıda kaydedip tüm ekipmanımı satacağım. Belli ki yeteri kadar iyi olamadık, hayat zor, müzik lüks bana.

Sağlıcakla kalın herkese iyi günler.

Ha unutmadan buda link.

bokgibiadam's profile - Hear the world’s sounds
 
Ankara piyasasında tanıdıgım bildigim en iyi gitaristlerden biri güzel arkadaşım ve iyi cs go oyuncusu Emre :) . En azından bi gitar kalsın evde video işine gir yinede tamamen kopma yeterincedende fazla iyi olduguna inanıyorum . Herşey gönlünce olsun kanka . Mertkan
 
Bu sinirin ve öfken geçtikten sonra sattığın ekipmanlar ve kendi hakkında söylediklerin konusunda kızabilirsin kendine.
Müzik yapan herkes hayatının belirli bir noktasında yaptığı işten, yaptıkları/yapamadıklarından dolayı kendine kızar ve soğuyabilir bu işten. Yazdıklarından anladığım kadarıyla müziği profesyonel olarak icra eden birisi değilsin ki bu da yapmak istediklerin konusunda seni daha da serbest kılıyor yani herhangi bir kitle ya da maddi beklentin olmadan evde - studyoda ya da bir yerlerde çaldın/çalabilirsin.
Bence müzik konusundaki en güzel şey hiç kimse beğenmese dahil çalarken, icra ederken kendini tatmin ederek mutlu olabilmektir. Eminim bu duygusu pek çok kez yaşamışsındır. Bu açıdan bakıldığında da müzikten en saf ve en güzel şekilde karşılığını aldığını düşünüyorum.
Sakin olmakta fayda var ve beste konusunda yazdıklarından oldukça da yetenekli olduğun anlaşılıyor.
Kayıtlarını almaya devam et bence ve yaptığın müziği paylaştıkça da daha mutlu olacaksındır diye düşünüyorum.
 
Selamlar,
Kendimden örnek vereyim. 5 - 5,5 yıl oldu gitara başlayalı. Daha doğrusu haşır neşir olmaya başlayalı diyeyim. Neden mi? Hiç eğitim almadım, hatta başladığım zamanlarda ne ritim duygusu ne de "kulaktan çıkarma" denen duyu yoktu bende. Ancak internet öylesine derya denizdi ki, ilk 1 sene berbat ötesi olmama rağmen vazgeçmedim. Pes ettiğim zamanlar oldu, sonra "neden bırakayım ki?" dedim, belki sizin kadar profesyonel bir müzik hayatı istemediğimden ama bırakmadım hiç. Ve şu an, hala eksiklerim olduğunu bilmeme rağmen, geriye dönüp baktığımda başladığım günden bu güne çok şeyin değiştiğini görüyorum. Evet, eğitim almadığım için eğitimli birinin 1.5-2 yılda ögrendiğini belki 4-5 senede öğrendim, bu bir eksik yan olabilir. Ancak hiç bir zaman "tamamen" bırakmayı düşünmedim. 18-19umda başladım bu işe. Bir çok yaşıtım o yaşın verdiği ergenlikle sokaklardan kopamazken , ben oturup beceremedim gitarı çalmaya çalışıyordum. Bu beni sokaklardan alıkoydu, iyi ki de yapmış. İstanbul'dayken yaşadığımız yer pek de iç açıcı değildi malesef son 10 yıldır da öyle hatta. (Bahçelievler-Camlıkahve civarları bilenler bilir). Ben bunları gördükçe, ve hala onlarca eksiğim olduğunu bildiğim halde hala müzikle uğraşıyorsam; siz de bırakmamalısınız. Onca eğitim bir "çöp" olmamalı diye düşünüyorum. Bakın, burda bir sürü abim görüp sayıp sevdiğim insan var. Bir çoğunun geçmişte veya şuan profesyonel kariyeri var, geçmişte profesyonel kariyer yapıp şu an sadece evinde kendine çalanlar da mevcut. Bunları videoya çekip paylaşanlar, evden devam edenler. Herkesin bir dönem "yeter artık uleyn, olmuyor" dediği zamanlar oluyordur. Ancak siz, bu cümleyi kurup bitirenlerden olmayın derim. Zorlukların üstüne gitmek, başka başarılara yol açacaktır.

Bir başka diyeceğim şeyde, yaptığınız kayıtları sadece soundcloud'a yüklemek yerine, kamera vasıtasıyla da videosal olarak oluşturmanız. Mesela aynı şarkı üzerinde birden fazla enstrüman çalıyorsanız, bunları kolaj şekilde yapabilirsiniz. Ben ve tanıdığım bir çok insanın çok hoşuna gider böyle şeyleri izlemek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Arkadaşlar hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Girmeye pek vakit bulamadım. tüm mesajları detaylıca okuduktan sonra cevap vereceğim.
Ayrıca mertkan değerli yorumun için teşekkür ederim. her ne kadar çok fazla görüşememiş olsakta senin gözünden kendimi böyle görmek beni mutlu etti.
Kalın sağlıcakla
 
Geri
Üst