Ios Için Midi Gitar Veya Manyetikleri

Merhabalar,

Simdi ornek videoyu verince mevzu anlasilacak:



Simdi buradaki kullanilan Jamstik urunu, 299USD fiyati var Usa'de. Ayni sekilde You Rock Guitar olayi da var.

Benim sorum, bunlara gerek var mi? Yani varolan bir elektrik gitar ile Roland GK3 sayesinde bu videolardaki maymunluklar yapilabilir mi?

Ses karti olarak Tascam iXz var, iPad Air var, dogal olarak elektrik gitarlar da mevcut tabiki.

Yardim, fikir ve onerilerinizi beklemekteyim. Tesekkurler :)
 
GK3 Yanılmıyorsam roland'ın aletleri dışında bir birime bağlanıp midi sinyalleri göndermiyor. Gerçi öyle bir şey olsaydı kimse gr55lere para vermezdi vstler ile çalardı :) Konunun takipçisiyim gitarla midi üretmenin bir yolu varsa efsane olur :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Aslında var gibi böyle bir şey lakin fiyatı tuzlu.

Fishman Triple Play

Ama bu da Wireless bir alet, Ableton ile kayıtlarını vs. Youtube'a koymuşlar...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
takipdeyim benimde ilgilendiğim bir konu belki birşeyler çıkar bakalım :) gerekirse kendimiz yapmaya çalışırız ,neden olmasın.

Valla eger bekledigim haber gelirse, soylemeyeyim simdi ama, bu isin Arduino programlamasindan baslayabiliriz ise. Parcasi vs. ucuz olur, ozgun bir tasarim olabilir. Tahminimce parcasi da ucuza gelecektir.


Neden olmasin? :)
 
Valla eger bekledigim haber gelirse, soylemeyeyim simdi ama, bu isin Arduino programlamasindan baslayabiliriz ise. Parcasi vs. ucuz olur, ozgun bir tasarim olabilir. Tahminimce parcasi da ucuza gelecektir.


Neden olmasin? :)
Bende geçen yaz air drum ile uğraşmış ve air guitar yapabilir miyiz diye düşünmüştüm fakat projelendirmedim vakit darlığından dolayı, şimdi tam detaylı araştırmadan konuşuyorum fakat herhangi bir mikrodenetleyiciyle(arduinoda bir seçenek) yapılabilir gibi geliyor bana da.Vakit bulunca detaylıca araştıracağım.
 
Sonuus'u satın almayı bayadır düşünüyordum. Tanıtımını yapanlara üstünkörü baktım ama polyphonic olarak yapan görmedim.
Az önce Jam Origin Midi gitarı kurup denedim. Nedense daha önce salt gitar sesini veya kaydını midiye eş zamanlı olarak çeviren ticari bir yazılım olduğu aklıma gelmemişti. Görünce şaşırdım ve direk indirdim.
Genel olarak başarılı sonuç verdi. Hassas ayarları kurcalamak lazım :)
 
Çılgınlık bu dostum :) tam istediğim program ios sürümü 20 Dolar sanırım, PC sürümü 99, ios sürümü daha alınabilir bir fiyat olmuş.
 
Şimdi indirip denedim, 2-3ms daha düşük latency olsa mükemmel olurmuş. Şimdiki hali bile çok iyi arada yalnız tracking yaparken ıskalıyor hızlı pasajlarda özellikle. Bir de gitarı gitar gibi çalmamak lazım vibratolar vb algıanmıyor. Gband ve Jordantron ile denedim azıcık daha düşük latency becerebilirlerse muhteşem olur.
 
Geri
Üst