6-8 Lik Ölçüde Pena Vuruşu

paylaştığınız metodda penalama alternatif picking olarak devam ediyor,
hammer on tekniğini çalarken penalamayı alternate picking olarak devam ettirmeniz gerek.Her üst vuruştan sonra bir alt vuruş gelmelidir. Üst vuruştan sonra penalama yapmadan bir nota çalsanız dahi daha sonrasındaki nota çalınırken penalama yapılacaksa, alt vuruş şeklinde devam edilmelidir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Benim bildiğim alternate picking de hammer on,pull of,slide tarzı tekniklerde de üst alt olayına dikkat ediyoruz.Yani 9 dan 8 e pull of yaptıgımızda 9 üst, 8 alt( fakat vurmuyoruz) 0 üst vurmamız gerekiyor.Yanlış mı biliyorum ?
 
Çalım da farklılıklar olabilir, ancak metod alternate picking olarak penalamayı göstermiş.
Buradaki husus, sadece penalama yaptığınız kısımlarda alternate picking e dikkat ederek ilerlemeniz. Penalama yapmadan çaldığınız notayı alternate picking içine katmayın, öyle olursa sadece üst-üst.. ya da alt-alt.. vuruşlar yapmış olacaksınız bu da bahsi geçen penalama sistemine uymuyor zaten.
 
Dediğim gibi çalım da farklılıklar olabilir, bazı egzersizlerin içinde penalama alt-üst giderken, üst-üst.. alt-alt.. şekline de dönebilir. Buradaki amaç egzersizin en akıcı şekilde , rahat bir penalama ile çalınmasıdır. Alternate picking iyice oturduktan sonra, hızlı bir gitar solosunu çalarken sağ el tekniği akıcılığa göre bir hal alıyor penalamada.
Bölümdeki konu başlığı açıklamasında penalama hakkında alternate ya da speed picking ile ilgili açıklama verilmiş olmalı.
Örneğin buraya bakabilirsin aynı egzersiz içinde penalamalar farklı ilerliyor,
speed picking tab - Google'da Ara
 
Geri
Üst