Canon 600d Ve 650d

Herkese merhaba.:)
Video çekmek için kamera arayışındayım. Canon 600d ve 650 modellerini araştırdım. Bu iki kamera arasında mücadele veriyorum.
650d'nin video kaydı sırasında AF özelliği bulunuyor evet. Ama arada bir miktar fiyat farkı söz konusu.
Bu iki kameradan sadece 600d'yi reelde elime aldım denedim. 650d ile arasında kalite farkı var mıdır? Video için düşündüğüm bu kameralardan hangisini tercih etmeliyim?
650d aradaki fiyat farkını sizce hak eder mi?
Bir diğer sorunum ise kamerayı nereden alacağım.
Paralel ithalat adında bir şeyler okudum. Gerçekten kafam karıştı ve korktum. Bu yolla ülkeye sokulan ürünler daha ucuz oluyormuş, güvenilirliği konusunda kafam karışık. Bazı sitelerde kameralar anormal fiyatlarda tamron lenslerle beraber satılıyor. Sizin bana önerebileceğiniz güvenilir bir site var mı?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim, gerçekten yardımınıza ihtiyacım var.
 
Öncelikle garanti konusunda şunu söyleyeyim ; Resmi garanti dışında satılan makineler tabi ki daha ucuz. Bu tarz aletler satın aldığınız yer tarafından (sözde) garanti altına alınır ve makinenin başına bir şey geldiğinde muhatabınız burası olur. Bazı insanlar şunu düşünür ; zaten canon , nikon kalitesi belli. Bunlara hiçbir şey olmaz. Düşürüp kırılsa zaten garanti kapsamına girmiyor. Neden daha fazla para vereyim? Bu tarz bir düşünce yapısında iseniz daha uygunu almak mantıklı olacaktır. Tabi ki burada ki ilk soru işareti ise makinenin orjinal olup olmadığıdır ve bence alınmaması gereken bir risktir.;) O yüzden bence biraz daha fazla para verip güvenilir yerlerden garantili ürünler almanızda fayda var.

Tercih konusuna gelirsek ; yapılacak iş ciddi anlamda video çekmek olacaksa AF özelliği ciddi önem taşır ve tercih 650D olmalıdır. Hatta elektronik vizörlü sony lere bile bakmanızı öneririm. Hatta ve hatta sadece video kameralara bakmakta mantıklı olabilir. Ama yok arada fotoğraf çekerim , zaman zaman da gitarı kapıp live performans çekerim derseniz bu iki model arasında afaki farklar olmadığını ve bütçenize uygun olanın talebinizi karşılayacağını da belirtirim.
Detaylı teknik bilgi isterseniz de konuya hakim arkadaşları başlığa bekleriz. :)
 
2. el canon 7d alın mümkünse
2. el 5d mk ii olabilir.

Bütçeniz yeterli ise
1700 usd Sony a7 mk ii
2500 usd Sony a7s
Bunlar Amerika fiyatları. Türkiyede kabaca 2 ile çarpın bu fiyatları.


600 650d falan oyuncak. Video olmaz onlarla. (Olur olmasına da endüstri standardının çok gerisinde kalırsınız)
Ha ben öğreneceğim diyorsanız alın. Kısa süre sonra satarsınız.
Victor Milt 'in ışık kullanımı hakkındaki tutorial cd sini izlemenizi öneririm. Torrentte mevcut.
 
Selamlar, sadece video çekecekseniz dslr fotoğraf makinası yerine video kamera almanız daha mantıklı değil mi? Yani, benim bildiğim video çekimi shuttera işliyor. Hatam varsa düzeltiniz. Shutter ömrü bittiğinde yada bitmeye yaklaştığında perde değişimi isteyen. (Ev arkadaşım fotoğrafçı, hani onun konuşmalarından hatırladıklarım, yanlış hatırlıyorsam düzeltiniz).
 
paran varsa 5d mark II(full frame) gibi video çekme özelliği iyi bir kamera alabilirsin, ama fotoğrafçılıkla da uğraşacaksan(tabi ona göre de pahalıdır). yok ben fotoğraf çekmem diyorsan video kamera alman daha doğru(ve ucuz) olur.

Canon 600d, 650d çok aşırı farkları olan kameralar değil. tabi ki sonraki model daha iyi olacaktır, çünkü güncellenmiştir. Canon genelde her sene 50şer artırarak giriş üstü model çıkarıyor, satış politikasını çok kullandığı modeli.

getirtebiliyorsan yurtdışından getirmen mantıklı. garanti adı altında türkiye'de fahiş fiyatlar topluyorlar ve öyle ücretsiz destek de pek fazla yok, sadece üretim hataları. şartları da kendileri belirliyorlar. misal hatırlayamadığım bir marka tvlerinde yurtdışında 3 dead pixel'e kadar iade alıyorken(üretim hatası olarak kabul ediliyor) türkiye'de bu rakam 5(idi, sanıyorum kanun çıkmıştı). tabi aldığın ülkede geri götürerek garanti şartları altında tamir yaptırabiliyorsun, tabi ki uğraşmayıp türkiye yetkili servislerinde ücret karşılığı tamir yaptırabilirsin. öyle hemen bozulacak hassas aletler değiller. 4 yıl önce çin'den 1800 tlye aldığım kameranın türkiye fiyatı 2750 tl idi.
 
Bence sony hdr mv1 yada zoom q4 bu modellerede bakmanizda fayda var. Muzisyenler video isi icin cikarilmis iki kamera ve ses kaydedicisi. Bende dusunuyorum. Konu acilmisken bu iki urunude bilen arkadaslar yorumlarsa sevinirim.
 
Geri
Üst