Kulaklık Mı Amfi Mi?

Gitara yeni başlayacağım. Apartmanda oturduğum için sadece kulaklıkla çalmak istedim. Verdim bir tane referans kulaklık siparişi. Karar vermiştim fakat, amfi alsaydın daha iyi olurdu kimseyi rahatsız etmeyecek gürültüde gayet kaliteli, net ve güzel ses alabilirsin dedi @forbidden_city öyle olunca ben de kararımı gözden geçirdim.

Ve size soruyorum şimdi forumdaşlar: Siparişi iptal edip amfi mi alayım?
 
Bütçen varsa tüplü bir amfi al ama kulaklık yada line çıkışı olsun ki geç saatlerde ve yüksek ses istediğinde amfini kullanabilesin.
 
Sadece kulaklik ile gitar çalacaksananiz eger öncelikle iyi bir kulaklik ve Amplitube3 yada Guitar Rig öneririm size, bosuna paranizi tüplü bir amplifikatöre ve dolayisi ile bir kabin (CAB) ile çarçur etmeyin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
@benseno hocam onun için endişeleniyorum zaten. Şuanda apartmanda yaşıyorum ve bundan dolayı amfiyi yüksek sesle ve büyük ihtimal tatmin edici seste kullanamayacağım için amfi kullanmak istemiyorum.
Amfiyi orta seste kullanırsan tatmin edici ses alırsın diyen de var.

Kulaklık konusunda da açıkçası ''%100 emin olarak sipariş verdim.'' dersem yalan söylerim. Referans kulaklıkla gitar çalarsam diğer kulaklıklara göre daha iyi ses elde ederim diye düşündüm.

Referans kulaklık haricinde tür kulaklık mı kullanmalıyım?

Sipariş ettiğim kulaklık: Audio Technica ATH-M30x
 
Ben de önceden amfi kullanırdım ama apartman ortamında sesi açamadığım için verim alamaz olmuştum. Geçen yaz kulaklık aldım, o zamandan beri prosesöre bağlayıp istediğim zaman istediğim volume'de çalabiliyorum. Prosesörün (Zoom g2.1DM) lambalı amfi modellemeleri de olduğu için ton güzel geliyor, özellikle kayıtlarda kulaklık çok işime yarıyor.
 
Geri
Üst