Sürekli Gitar Arayışlarındayım

Merhabalar,


Ankarada olduğumu belirtmeyi unutmuşum. Gitar için kaç kez gidip geleceğimi bilmiyorum. Bu sebepten İstanbula ne derecede gidip gelirim bir fikrim yok. Ankarada veya Eskişehirde custom gitar için önerebileceğiniz bir yer var mı gidip bilgi alayım.



Şu anda elimde Ibanez RGR08LTD var. Hard rock çoğunlukta olmak üzere alternatif ve heavy metal de çalıyorum. Piyasa şarkıları dediğimiz pop,pop-rock ı açtığım bu konuya katmıyorum.
Çinden gitar getirmek değil de, bir ara warmoth gibi sitelerden gitar kiti getirip, gerekli ekipmanları, alet edevatı toplayıp birleştirmeyi düşündüm. Boyama kısmını kendim yapmak istiyorum fakat bu kısmı biraz gözümü korkuttu. Sprey boya harici, gomalak sürer gibi pamukla sürülebilecek veya swirling gibi alternatif olacak boyama yöntemleri nelerdir? Sprey boyaya yanaşmıyorum çünkü bu iş için malesef uygun ortamım yok. Odada bu işi yapacak olsam delme işlemi vs yaparken oluşacak tozu bir nevi hallederim de, uzaktan sıkacağım için sprey boya bana etrafa bulaşır gibi geliyor. Balkon ve bahçem yok malesef.

Cevap veren herkese ayrıca teşekkür ederim. Sanırım biraz daha bütçemi artırıp uygun bir lüthiyerle konuşacağım.

Bizim Ortam Malının birinin (sevgili @Alinon kulakları çınlasın) başlığı var swirling hakkında:

Ortam Malının "swirling Yapması" (fikir Verir) | turkrock.com
 
Boya kısmı zor ve çok kiritik bir nokta zaten , malum cilayla birlikte ağacın korunması , boyanın zamanla aşınmaması , renklerin oldugu gibi kalması gibi gibi bir çok durumla başaçıkabilmesi lazım. Pürüzsüzlük vs.de kaliteyi belirliyor tabi ki
 
Geri
Üst