cort x2, kx5 ve x6

aga hiç uğraşma bence git mağazaya değiştir böyle şey olmaz.. iLk aldığın gibi adamlar sorun çıkarttırmasınlar sana..Değiştirmem derlerse de aç ağzını yum gözünü böyle şey olmaz..
 
Dediğim gibi bakmak lazım. Çerçeveleri sökmek lazım ama teller sökülmedikçe pek müdahale etmek kolay olmaz... Anlayan birisini bul...Şu anda görmeden hiçbir şey yapamayız...

Doomed'un tavsiyesi de güzel...
 
Sagolun ama şimdiden o eskitme hevesim gitti umarım kolayca halledeliebilecek bişeydir...Yarın götürücem tabiki , bakalım ne diyecek hallolmazsa kx5i alırım artık yerine.Ya neden olabilir bu acaba, ben beceremiyorum desem vida sıkmaktan bahsediyoruz başka bi haltı yok kii..
 
freebard demiş ki:
E abi şunu dmen bile öyle monologlara girmeme sebeb oldu be...Abi aslında ikna oldum kx5e ama x6nın manyetikleri falan cezbediyo çok bi fark olur mu kx5le anı çıkışı alabilir miyim?

öncelikle gitarın hayırlı olsun.x6lar güzel gitarlardır.güle güle eskit ve ustalaş diyelim.aslında o msjı yazdıktan sonra aklıma geldi "ya acaba arkadaşın kafasını karıştırırmıyım :? " diye ama yazmış bulunduk.

sorununa gelince bence doomed arkaşımızında dediği gibi bi an evvel aldığın yere götür gitarı.değiştirmeyiz derlersede kıyameti kopar :)(karakolluk filan olmada,sorumluluk kabul etmem :) ) ayrıca kafaya takma ve üzülme.dediğin sorun karşılaşabileceğin en ufak sorunlardan.ben ne sorunlarla karşılaştım gitarda.çok kez uykularım kaçtı.keşke karşılaşılan bütün sorunlar böyle olsa :) umarım karşılaştığın en büyük sorun bu olur.tekrar hayırlı olsun ;)
 
çok saol, kanıma girdin gerçekten ama önemli değil :D Umarım hallolur ama ben birz işçiliği kötü buldum daha iyi bi işçilik bekliyodum. İşte en basitinden bu durum bile pek özenilmediğini gösteriyo ayrıca manyetiğin tabanında da hafif sıyrıklar var.Acaba sökülmüş mü bu önceden diye aklıma geldi... Değiştirmişler mi falan dedim...
 
freebard demiş ki:
çok saol, kanıma girdin gerçekten ama önemli değil :D Umarım hallolur ama ben birz işçiliği kötü buldum daha iyi bi işçilik bekliyodum. İşte en basitinden bu durum bile pek özenilmediğini gösteriyo ayrıca manyetiğin tabanında da hafif sıyrıklar var.Acaba sökülmüş mü bu önceden diye aklıma geldi... Değiştirmişler mi falan dedim...

kanına girdim demek neyse sorun değil çünkü cort x-6 güzel gitardır.hem yakışıklıdırda ;) ben görüntüsünüde çok beğenirim.rengi ne?bundan 8 ay önce filan modifiyesiz bi x-6 ile bi kaç şey çalmıştım.gitarı girdiğimiz sistem bayaa iyiydi ve başında ayarları yapan kişide işini bilen biriydi.gerçekten çok güzel bi ton yakalamıştım.güzel bi amfi ve tarzına uygun bir kaç pedalla iyi şeyler yaparsın.

ayrıca bişey soracam sen manyetiğin tabanını nasıl gördün ya?bence pek kurcalama.manyetik vidası için gittiğinde onuda söylersin.
 
Bn zaten kafaya koymuştum abi suçluluk duyma senle ilgisi yok:D Gitarın rengi siyah cidden karizma bi gitar. Ben de şeklini şemalini sevdim. manyetiğin tabanından kastım yüzeyde görülen kısmın tabanı yani açıp bakmadım. B-birazdan götürücem adam göstericem hollolur inşallah..
 
inşallah hallolur ki hallolacağından eminim.küçük bi sorun çünkü.belkide gösterdin bile.noldu sonuç?ayrıca "cort başlığı" var bitane.orada cort'cu arkadaşlar tartışıyor(yani fikir alışverişinde bulunuyorlar :) ) bi sıkıntın olduğunda oraya yazarsan daha iyi bilgiler elde edersin ;)
 
Götürdüm abi bizim arkadaşlar vardı okuldan adam onların yanına gönderdi. Saolsun arkadaşlar yardım etti sap ayarını manyetik ayarını falan da yaptılar.Manyetikle bi soru yok tam ayarında oldu.Yalnız bikaç tel hafif cızırtı yapıyo galiba onları da biraz yükseltmek gerekecek...Burdan tekrar muhterem Karabina elemanları Selami,Engin ve Hamdi'ye teşekkür ediyorum..Hamdi saol valla hakkını ödeyemem :D http://karabina.rockmekan.com/grup_elemanlari.htm
 
gitarda tellerin burgu ve esikten cıkıp sora direk govdeye (string thru body) yada kuyruk parcasına (stop tail piece) giren ve hareketsiz koprulere sabit kopru denir.google da fixed bridge diye ararsan daha iyi anlayabilirsin.
 
Geri
Üst