cort x2, kx5 ve x6

freebard arkadaşım sana tavsiyem tam böyle kararsız kalmışken floydrose'yi canavar gibi kullanan biri görmemen.çünkü kullanmayı bilenler harika sesler çıkartabiliyo.görme, yoksa "lan acaba floyd rose'li mi alsam,napsam yaaaaaaa?" gibisinden monologlara girebilirsin :)
 
E abi şunu dmen bile öyle monologlara girmeme sebeb oldu be...Abi aslında ikna oldum kx5e ama x6nın manyetikleri falan cezbediyo çok bi fark olur mu kx5le anı çıkışı alabilir miyim?
 
freebard demiş ki:
E abi şunu dmen bile öyle monologlara girmeme sebeb oldu be...Abi aslında ikna oldum kx5e ama x6nın manyetikleri falan cezbediyo çok bi fark olur mu kx5le anı çıkışı alabilir miyim?

Amfin büyük değilse hatta yoksa (bilgisayara, müzik setine falan bağlayacaksan) manyetik farketmez. Manyetiği hesaba katma.
 
Valla iyi mi ettik kötü mü bilmem ama o kadar tavsiyeye rağmen gittim x-6 aldım....evt belki eşk falan diyebilirsiniz ama yedik bi halt nişallah sorun çıkmaz.Birileri iyi yapmışsın dese çok rahatlicam vall:D
aldım eve getirdim yalnız bi sorun var dükkanda farketmedim ya da yoktu, en alttaki manyetiğe temas ediyo ve her basışımda metalik bi ses çıkıyor. Aslında manyetiğin bir ucu havaya kalmış gibi.Bu mormal bi durum değildir heralde.Ne yapmalıyım ?
 
Güle güle kullan, iyi yapmışsın...

Tel manyetiğe değiyorsa manyetiğin vidalarını söker gibi gevşet. Manyetik aşağıya inecektir. En kısa zamanda da anlayan birisine ayarını yaptır gitarın...
 
Anladım galiba abi dükkanda manyetiğin üstünde tam ordadaki vida gevşekti yani birazı dışarıdaydı.Adam da vidasını takmamıllar dedi tornavidayala tam yerleştirdi galiba bu da manyetiği yukarı çekti.Anlamayan adamdan alırsan işte...HErneyse ben gevşettim tekrar o vidayı ama hala aynı konumda manyetik. Ön taraftaki vidadn bahsediyosun değil mi?
 
pickup_change_20.jpg


Fotoğrafta tornavidayla ayarlanan vidadan bahsediyorum. Bu ve karşısındaki (simetriğindeki) vida...
 
ha evt abi ben de ondan bahsediyorum.Şöyle bişey abi birisi çok ser birisi çok gevşek.Sıkışmış olabilir mi acaba? Dur bi daha bakiyim teller parerel olması gerkiyo değil mi
 
İfadeni tam anlamadım. Manyetik tellere göre paralele yakın olmalıdır. Alt tellerde manyetik-tel mesafesi daha az, üst tellerde çok olmalıdır. Ama paralele yakın diyebiliriz.

Sıkışmış mı bilemem, bakmak lazım. Hangi şehirdesin? Anlayan birine göster. Çok kurcalama... :D
 
Anlamadım walla yukarda olan tarafın vidasını gevşetiyorum hiçbişey olmuyo sabit. Dİğer tarafın vidası da neredeyse hiçbi yuvada değilmiş gibi sanki boşlukta dönüyo iyice içe girince sertleşmeye başlıyo ve manyetiğin ucunu havaya kaldırmaya başlıyo..
 
Ben tam bi bedeviyim ya bu ne şans böyle.. Biliyodum böyle bişey çıkacağını... Arka kapağı çıkarıp bi baksam nasıl olur? Ayrıca manyetiğin üzerine baktım çizmiş biraz bu bi sorun yaratır mı?
 
Arka kapaktan manyetiğe ulaşamazsın.

Manyetiğin o kadarcık çizilmesi sorun yapmaz... Sorun yapma... Hangi şehirdesin? Anlayan biri baksın... Hemen halledilir ne varsa...
 
Bn malatyadayım abi anlayan birileri var da tatildedirler heralde daha 5 gün var okulun açılmasına da... Forumda aradım ama manyetik operasyonları hakkında bi topic yok daha çok hangi manyetiği alsam falan tartışılıyo. Adam da ayarını yaptırmak için bana aynı arkadaşımı tavsiye etti ama şimdilik ulaşamam ona. Sen ne yapabiliceğimi anlatsan ya da anlatan bi link versen olmaz mı abi, moralim bozuldu valla...
 
Abi olayı anladım zaten de sıkıyorum gevşetiyorum bişey olmuyo bunlara.Bi tarafı kalkıyo ama o çok kalkık olan tarafa hiçibisey olmuyo.Saol kaynak için ve kibarlık edip davat ettiğin için :) Bi bakiyim bu linke nası bişiler varmış
 
Okudum abi ekstra bişey demiyo. yükseltemk için sık alçaltamak için gevşet diyoo... Ama dediğim gibi işlemiyo benim alete bi tarafı oynamıyo yerinden..
 
Geri
Üst