Edge Iii Ve Edge Zero Ii Farkı Nedir ?

Merhabalar
Ibanezin rg350dx 2010 model gitarı Edge III köprüye sahip ,
rg350dxz ise aynı gitar olup Edge Zero II köprüye sahip ve 2011 de üretilmeye başlanmış .

Bu iki köprü arasında bariz bir fark var mı neden 2011 de böyle bir değişikliğie gidilmiş yardımınızı bekliyorum

İyi forumlar
 
Köprüler arasında bariz bir fark var edge zero daha satabil bir köprü 4 yaydan oluşur yaylar birbirine zıt çekim yapar bu sayede akora daha hızlı girer ama sert bir kullanımı vardır gerçi ikisini kullamadıysanız yadırgana ihtimalinizde yok :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hocam şöyle bi durum var 2.el gitar alırken 2010 modeller de denk geliyor 2011 de , arkadaşlar her ikisine de aynı fiyatı veriyor ama illa ki biri daha iyi bu köprülerden yani edge zero mu alınmalı yoksa edge köprüler mi orayı çözemedim
 
rg350dx kullanıyorum floyd rose Edge III sistemli. Benimki sürekli ayar istiyor, akort kayıyor zati. Memnun olduğum söylenemez :) Yeni Edge Zero II olanlarına bakmanı tavsiye ederim.
 
Kanımca Floyd rose tremololar gitarla uğraşanların başına acaba ne yapsakta bela açsak diye düşünülerek icat edilmişler.. :D:D Şaka bir yana genel yorum bunların ayarlarının zor olduğu ve kolaylıkla akord kaçırabildikleri yönündedir.. En azından ben çok sık denk geldim bu şikayetlere.. Sorunuza gelince Zero sistemler diğerlerine nazaran daha stabil diye bilinirler.. Ama Edge III ler de kötü değillerdir.. Kimisi vardır tepe tepe kullanır hiç akord kaçırmaz kimisi de devamlı akord kaçırdığından şikayet eder.. Sanırım ürünün orijinalliği ile de alakalı.. Gerçek FR sistemleri Lisansla üretilenlere göre daha tutarlıdırlar.. Ibanezlerin lisanslı olanları ise .. (n)(n) Cevabı bende yok..
 
Haha teşekkürler :) Ya floyd okadar konuşuluyor ki Edge 3 köprü almaktan korkar oldum . Zerolar çok iyiyse edge 3 almayacağım. Ha bariz fark yok ise edge3 alacağım :) kararsizim fakat yukarida istediğim modeli kullanan arkadaş var şikayetçi beni de korkuttu :D
 
Tavsiyem.. ben hiç kullanmadım ama okuduklarım doğrultusunda Zeroları tercih edin.. Eminim deneyimli arkadaşlar yorumlarını birazdan paylaşırlar.. Acele etmeyin. sorun deneyin.. sonra karar verin derim..
 
Yani dogru diyorsunuz iyi birsey olsa neden 2011 de boyle bir degisiklige gitsinler :) bekliyorum Dxz modellere bakacağım artık
 
Uzun dönem edge III ve zero kullanmış biri olarak şunları söylemek isterim,
zero da akort stabilitesi yüksek, ancak ton kaybı daha çok edge ye göre. İlk önce edge sistem kullanmıştım, daha sonra zero sistem kullandım ve şu an edgeIII de karar kıldım.
EdgeIII daha keyifli geliyor bana çalarken.
Bu olay da tabi ki zevk meselesi ancak benim görüşüm bu yönde. Zero sistem gayet başarılı tabi, belki biraz daha tremolo sistemdeki sorunlarla baş edemeyenler için daha net bi çözüm.
Eğer her yönüyle iyi ayarlanmış, bakımlı edgeIII köprülü bir gitarınız varsa akort sorunu yaşamazsınız.
Şu an ki edgeIII köprülü gitarımda tel değiştirip, ayar yapalı 1 ay oldu. Hala üst eşiği kilitlemedim, ona rağmen tremolo sisteme ne kadar abansamda en ufak bir akort sorunu yaşamadığımı belirtmek isterim.
 
Yanıtınız için teşekkür ederim , peki tremelonun kullanılmaması durumunda iki köprü de aynı işlevi görüyor değil mi ? Aslında çok kullanmayacağım floydu
 
Haklısınız :) ama ibanez de klavye rahatlığından kazanıyor :)

527d9a_FR420-BBT%20Produktbild_982_416.png

IbanezPaulGilbert_small.jpg

Screen%20Shot%202014-01-24%20at%2010.13.26%20AM.png
 
Geri
Üst