Ritim Kaçırma Sorunu?

Herkese iyi akşamlar.Ben yaklaşık 5-6 aydır elektro gitar çalıyorum.Akorlar kendi başıma şarkı çalabiliyorum ancak telefondan bir şarkı açıp ustune eşlik etmek istediğim zaman ya yavaşlıyorum ya hızlanıyorum.Ritmi kaçırmamak için ne kadar uğraşsam da kaçıyor.Bu ritim duygumun kötü olduğunu mu gosterir ve duzelebir bir sorun mu?
 
bu esnada dinlemek çok önemli. beraber çalarken eşlik ettiğiniz şeyi dinleyin. sesi kısık olursa duyamazsınız. sesi duyacağınız şekilde ayarlayın. duymaktan kastım cidden duymak yani duyuyor olabilirsiniz fakat kendi sesiniz daha baskın olduğu için telefondaki sese odaklanamıyorsunuzdur. bunu iyi dengeleyin. davula kulak verin ki ritm'i yakalayabilin.

metronom açıp çalışın tabi asıl olay o.
 
aynı sıkıntıyı bende yaşadım metronomla çalışmak yardımcı oluyor. Çalarken dikkatli çal bir süre sonra o ritmi oturtmuş oluyosun bende öyle oldu en azından :)
 
Egzersiz yaparken metronomla yavaş hızlardan çalışmaya başlayın. Zamanla yeterince hızlandıktan sonra (bayağı hızlandıktan sonra) tekrar yavaş hızlara dönün tekrar en baştan bu süreci uygulayın. Bu çalışmayı sürekli yapın.
 
Merhaba,
Ister calan muzige eslik et, ister bir grupta cal; muzigin zamanini davul belirler. Kulaginizi davulun hareketlerini duymaya alistirin. Kick, trumpet, ataklar, vb Akor gecislerini davula bagladiginizda problem cozulur.
Arkadaslarin metronomlu calismayi kesinlikle tavsiye ediyorum.
 
Kesinlikle vücudun herhangi bir kısmıyla daha müziğe eşlik edin. Ben derslerimde kafa ile yaptırıyorum öğrencilere bu gibi sıkıntılarda. Kendinizi müziğe kaptırın, gitarı çalarken ruhunuz gelmekte olan müzikte olsun, her şekilde içine girmeye çalışın yani. Sadece gitar değil tüm enstrumanları çalıyormuş gibi.
 
Geri
Üst