Meksika Yapımı Stratocaster Modifiyeleme

Merhaba arkadaşlar,bu sefer daha değişik bir projem var.Şimdi bildiğiniz gibi fender bir süredir gitarları hem meksikada hem amerikada üretmekte.Ve amerikan gitarlar oldukça pahalı olmakta.Ben diyorum ki fenderin classic series, classic player,road worn veya başka meksika üretimi gitarlarından birini alıp manyetik vb modifiye etsem amerikan fender strat tonlarına yaklaşır mıyım?
 
Merhaba,
Bunu deneyen cok oluyor. Son yillarin meksikalari daha onceki yillarin meksikalarindan daha iyi diye yorumlar var.
Squire vibe seriside begeniliyor. Modifiye edilince tonlar cok guzellesiyor diyorlar.
Ama Amerikan kalitesini yakalayan arkadasim olmadi. Pek yakalayan duymadim. Zaten suan Amerikan deluxe Fenderler bile begenilmiyor.
Basit bir anfi gitar kombinasyonundan olusan bir ornek dusunursek;
Fender strar + Fender Anfi burda tonun % 50 gitar ve % 50 anfi etkili oluyor.
Gitarda da % 50 hardware, % 50 agac etkili oluyor.
Siz hardware yukseltsenizde agac yukselemiyor. Bu sebeble Amerikani yakalayamiyor.
Ayrica Amerikada agac fabrikaya girince inceleniyor. Hangi kalite olduguna gore siniflandiriyorlar.
Suan ornek icin atiyorum ama A kalite ile standar uretiyorlar, AA kalite ile deluxe model yapiyorlar gibi.
Agaclar AAAAA kadar 5 kalite olarak ayriliyorlar diye biliyorum. Govde ve klavye icin agacin ne kadar onemli oldugunu bu ornekle dusunubilirsiniz.
Manyetikler zaten ap ayri bir cumhuriyet. Bir suru çeşitti var. Kaldiki iyi manyetik setleri cok pahali.
Full lambali Fender bir anfi olmadan da ton yetersiz kaliyor.

Cesaretinizi kirmak istemem. Denemek istiyorsaniz, ikinci el gitar ve hardware ile modifiye ederseniz, begenmeseniz bile zarar gormeden parcalari satabilirsiniz.
BASARILAR...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkürler.Haklısınız belki tam amerikan fender tonu yakalayamam ama ben yine de deneyeceğim :)
 
Classic 50's + 57/62 set + blues jr watt killer la kullanıyorum şu kombinasyonda Fender den almak istediğim herşeyi alıyorum açıkcası..elimde texas special lı rosewood usa stratta var o klasik fender parlaklığı yuvarlaklığı mexico da çok daha belirgin.Çokta usa mexico diye bakmamak lazım..
 
100 Lira'ya sattigim Strat model gitarin tonu denedigim Amerikan Deluxe'lerden ve sahip oldugum Amerikan gitarlardan daha iyiydi. Fender aldim ne gerek var pedal alirim o paraya diyerek satmistim. Sonuna kadar pismanim.

Ama cok para doktugum gitarlardaki iscilik muhtesemdi. Sap kalinligi, fret iscikikleri, kullanilan malzeme cok daha iyiydi. Ama onun tonu daha iyiydi.

Ucuz olan gitarin tonlari sizi daha cok tatmin edebilir. Etmiyorsa da hardware upgrade ile belirli tatminlere ulasabilirsiniz. USA yapim gitarin tonlari, pahali oldugu icin iyidir diye bir sey yoktur. Ucuz gitardan da ton cikar. Pahali gitar daha konforlu calmaniza izin verir.
 
Merhaba arkadaşlar,bu sefer daha değişik bir projem var.Şimdi bildiğiniz gibi fender bir süredir gitarları hem meksikada hem amerikada üretmekte.Ve amerikan gitarlar oldukça pahalı olmakta.Ben diyorum ki fenderin classic series, classic player,road worn veya başka meksika üretimi gitarlarından birini alıp manyetik vb modifiye etsem amerikan fender strat tonlarına yaklaşır mıyım?
Ben senelerce bunlara burun kivirdim ama simdi pek pozitifim, dahasi kendim de yapiyorum bir 60s strat ustunde...Ciddi potansiyel var...
 
Yıl olmuş 2015 hala Meksika modifiye edilirse Amerikan tonu olmazmış vs. vs. :)
Youtube'da bir sürü video var American vs Mexican bakın çok fark var mı?
5A hadisesi Quilted, flame, birdseye maple gibi ağaçlarda var ki onlar zaten Custom Shop serilerinde kullanılıyor.
Gitar iyiyse iyidir. Fena olmayan bir lambalı amfiniz de varsa Meksika olmuş, Çin olmuş öyle aman aman fark etmez. Elbette bir CS ya da Vintege serisi gitarla kıyaslamıyorum. Manyetik modifiyesineden önce tremolo bloğu, saddle, kapasitör ve üst eşik değişimi bile ciddi fark eder. Ha yeni manyetik seti biraz pahalı diğer parçaları da ekleyince fiyat bir Amerikana yakın olabilir ama en iyi parçaları seçmiş olursunuz. Tercih sizin.
 
Geri
Üst