Ibanez Rg350dxz Ve Schecter Omen Extreme 6

Merhabalar ; iki gitarı da denedim bir de sizin görüşlerinizi almak istiyorum .

Ibanez piyasada bilinen , tavsiye edilen bir gitar ve görünüş olarak ta hoş bir gitar . Köprü sabit değil fakat başarılı olduğu söylendi . Ihlamur ağaç.

Schecter herkesin övdüğü bir gitar , denedim hoşuma gitti . Sabit köprü , Maun ve coil tap var.

Ibanez 1400 , Schecter 1000 tl .
Hangisi alınmalı ; ikisi arasındaki fiyat farkını ibanez hak ediyor mu ?
Ton Açısından dinlediğim bazı gruplar Bullet for my valentine ,Three Days Grace ,Guns n roses ,Queen , Metallica , Green Day
Teşekkürler :)
 
Çok farklı iki gitar. Ibanez konusunda bir fikrim yok ama Omen Extreme sert tonlarda 1000 liraya alabileceğin en iyi gitarlardan birisidir. Coil tap olmasıda sana ton anlamında çok acayip seçenekler sunabilir. Mümkünse iyi bir amfi ile iki gitarıda dene.

Omen Extreme satın aldım ama henüz elime ulaşmadı. Seymour Duncan SH-16 köprüye ve SH-2 sapa coil tap uyumlu manyetik alınca çok keyif alacağımı düşünüyorum. Ama orjinal manyetikleri de fena değildi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
3 4 ay sonra amfi almayı planlıyorum kendi evime geçince . Şimdilik gitar ve iRig + kulaklıkla kullanmayı düşünüyorum
 
Dinledigin gruplar acisindan maun govdeli bir gitar daha iyi olur.
Biri sabit kopru biri floyd roslu ben sabiti tercih ederim. Akortla uğraşmazsin. Orjinal floyd yoksa isin sansa kaliyor iyide cikabilir kotude ama her sustein acisindan gene schecter derim.
Iscilik agac kalitesi bir cok konuda schecter tercih edilir.
 
Merhaba;
Ne kadardır gitar çalıyorsun bilmiyorum ama, diğer arkadaşların da bahsettiği gibi iki gitar birbirinden tamamen farklı.
Normalde ben Ibanez gitar çalan ve seven biriyim ama Ibanez Rg350DX gibi modeller başlangıç seviye ve 2. kalite malzemeden üretilen gitarlardır. Üzerinde Edge Zero II Tremolo var uğraştırır seni. Benim tavsiyem Schecter'dir Mümkünse üzerine 200-300TL daha ekleyip Schecter Damien Elite 6 modelini satın alabilirsin. Üzerindeki EMG 81 -85 manyetik seti ile Rock - Metal soundlarını rahatlıkla yakalarsın.

Şimdiden hayırlı olsun.
 
Dinlediğin tarza göre Schecter çok daha mantıklı bir seçim olur. Böyle söylememin en önemli nedenlerinden biri Gnr şarkılarının akord düzenleri genellikle Eb. Floydrose lu sistemde akord değişiminin sabit köprüye oranla zorluğunu düşünürsek sabit köprü ve maun bir gitar alman mantıklı. Ki gnr ve metallica da maun gitarlar kullanıyorlar, diğer gruplar hakkında bilgim yok malesef. Ki Schecterler fiyat/performans açısından oldukça tatmin edicidir genel olarak. Coil tap olayı da arkadaşların da söylediği gibi seni sadece yüksek outputlu humbucker tonların da kısıtlamaz, singel ince drivelı tonlarda da kurtatır.
 
hocam bende ibanez 350dxz modelli gitardan mevcut ben gayet memnunum özellikle de köprü sistemi çok memnun etti beni hiç akord kaçırmıyor ton yelpazesi de oldukça geniş gerek sert tonlarda iyi bir performans gerekse clean tonlarda hiç de fena duyulmayan tonlara sahip tabii ton konusunda amfi de önemli ama aldığın gitara göre bir amfi seçersen çok memnun kalırsın . Diğer gitar hakkında pek bilgi sahibi değilim ama kendi gitarıma yani ibaneze kefil olurum. sizin tercih ettiğiniz tarza da gayet uyum sağlayacak bir gitardır ayrıca. schester ında en az onun kadar performanslı bir gitar olduğuna eminim ama ibanez bence bir adım önde :)
edit: herşeye rağmen gidip iki gitarı da denemeni tavsiye ederim (y)
 
Teşekkürler :) Kararsızlık diz boyu hocam Bi taraftan stratların clean tonları . Bir taraftan Schecter Ibanez hergün kararım değişiyor :D
 
Bende Omen Extreme 7 var ve gayet memnunum. Hem sert hem de soft tonlarda iş görür. Yine de denemeden alma, zira klavye rahatlığı kişiden kişiye göre değişiyor, Schecter klavyesinde rahat edemediğini söyleyen birçok insan var. Hiç 6 telli Schecter denemediğim için o modele yorum yapamayacağım maalesef. Yine de Schecter tavsiyemdir :)
 
İBANEZ RG 350 DX ( Z olanından bahsetmiyorum ) Kore üretimi olan bulursan hiç düşünme al. Üzerindeki inf manyetikler bi enteresan güzellikte ve gitar harika bir gitar. Yenileri endonezya. afedersin neticem gibi gitar. yeni 350 dx z nin en büyük artısı Floyd Rose biraz işçilikli o kadar. Kore 350 dx yıllarca kullandım kesinlikle nefis. Ton yelpazesi fena olmayan bi gitar.
 
Geri
Üst