Abdurrahman Şimşek

Vaktinde İzmir'den Freedom Gray grubunu birlikte kurduğumuz ve 10 yılı aşkın bir süre boyunca da zevkle müzik yaptığımız eski ve iyi bir dostum/kardeşim olan Abdurrahman Şimşek yakın bir zaman içerisinde yayınlayacağı "Exclusive" adlı albümünden "Elveda" isimli parçaya çektiği ilk klibini bugün itibariyle yayınladı. Kendisi gitaristliğin yanı sıra aynı zamanda bir udi. Bugüne kadar birçok projede gerek müzisyen olarak, gerekse de prodüksiyon aşamasında rol almış bulunuyor. Bugünlerdeyse kendi başına ve gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. Albümün de tüm kaydı, mix & mastering'i kendisine ait.

Keyifli dinlemeler;

 
Muzik ve sentez cok guzel olmus, tebrikler.
Klibin konusunu begenmedim yanliz, niye intihar gibi ters ve karanlik bir konu?

Bu arada arkadasin volume ve "tuse" kontrolunu de tebrik edeyim:
0:55 de Vol. dugmesi 4-5 arasi, neck pickup, amfi hafif kirik cok guzel bir ton.
2:14 dakikada solo atarken Vol. dugmesi 10 da, bridge pickup (single coil gibi duruyor ama sustain saglam. yuksek cikisli demek ki ?).
3:19 soloya devam, Vol.10 da, neck pickup ile toklastiriyor tonu (sustain hala saglam, bu da standart manyetik degil demek?).
 
Adam çok sıkı müzisyenmiş. Parça pek benlik değil, bu tip sentezler beni hiç açmıyor. Ama icra çok güzel.
Tek eleştirim, hi gain için single coil Strat'ın kötü bir tercih olması. 2:06 civarına kadar gürül gürül geliyor ton. Ama o noktada öyle bir kompreslenip cılızlaşıyor ki... Hi-gain gitarı değil. İlla kompresli gaine girilecekse köprüde humbucker diyorum:)
 
İki şarkıyı da keyifle dinledim, arkadaşı tebrik ediyorum. Tuşe, hissiyat, hakimiyet ve şarkı kompozisyonları çok yerinde ve çok çalışılmış, belli. Ritmler belki farklı bir şekilde mixlense duyum daha iyi olur ama arkadaş iki şarkıda da aynı hissiyatla mix yaptığına göre bunu seviyor der saygı duyarım. Gilbertler, Beckerlar, Malmsteenler hatta Neil Zazalar ve tabii ki Abdurrahman Şimşekler çok güzel duyuluyor, başarılarının devamını diliyorum.
 
Geri
Üst