Transistörlü Ve Send-return Özelliği Olan Bir Amfi Arıyorum

Merhaba Arkadaşlar,
Bir süredir ekipman konusunda değişiklikler yaparak kendime uygun düzeni tutturmaya çalışıyorum.
Fark ettim ki, analog pedallar ve lambalı amfiler bana pek hitap etmiyor. Bu nedenle de analog pedalları elden çıkartarak processor kullanamaya başladım.
Amfi olarak da şu an elimde Laney Cub 10 mevcut ancak bu amfiden istediğim sesi asla alamadım. Şu an ihtiyacım olan şey daha büyük kabinli, 30-50 watt aralığında, transistörlü ve en önemlisi de send-return özelliği olan bir amfi. Processor' un preamplarını da kullandığım için send-return benim için olmazsa olmaz.
Sizden ricam, bu özellikleri taşıyan ve kalitesinden emin olduğunuz amfilerin isimlerini paylaşmanız.
Bana büyük bir iyilik yapmış olursunuz :)
Teşekkürler.
Not: Farklı bir yoldan devam ettiğim için konunun güncelliği yoktur, yardımcı olan arkadaşlara da özellikle teşekkür ederim.
Benzer arayışta olan arkadaşlara referans olması açısından konunun açık kalmasını rica ediyorum.
Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Ibanez TBX 150R. Yıllardır kafa versiyonunu kullandığım ve çöp olmayan bir amfi bence.
Tam olarak aklımdaki amfiyi yazmışsınız. Ben de kıyaslanmaz ama TBX30R kullanıyorum gündelik amfi olarak. Çok başarılı buluyorum gain katını. Bu kadar farklı bir tat aldığım başka amfi olmadı hatta bu klasmanda.

Haricinde yurt sınırlarında mevcut mu bilmiyorum ama epey merak ettiğim bir diğeri de şudur;

RG1003H | Randall Amplifiers | Guitar Amplifiers, cabinets, and more

Ankara Retro'da 150watt'lık bir örneği mevcut.
 
Tech 21 Trademark 30 veya 60, kesinlikle bir denenmeli:

http://www.tech21nyc.com/products/amps/guitar/trademark30.html

TECH 21 - Trademark 60

Ayrıca Peavey Bandit, Transtube. Bazı eski yapımlarda Fx Loop olmayabiliyor diye hatırlıyorum, ona dikkat etmeli.
Gulsuyu ile mi abdest aldin mubarek agzindan bal damliyor, benzer sorulara copy paste yapilacak cevap yazmissin. Kendim yazsam bu kadar hemfikir olmazdim sevgili ustadim. Muazzez davamizin kiliclasan klavyesi @hackeiommi...
 
Uuu. Forumda sevgi yumağı olunmuş. En uygun fiyatlı çözüm mg50 diye düşünüyorum. Carvin quad fx, mesa recording rectefier ve engl e530 ha birde digitech gsp2101 ile deneyimleme şansım oldu. Kısa bir süre gsp2121 di sanırım pembe olan modeli ile kullandım ancak sonuç tatmin edici değildi. Saygılar.
 
Watt kisiti olmasa jazz chorus derdim hatta hala diyorum benzer ihtiyaci olup da boyut, agirlik ve guc derdi olmayan adam icin JC 120 eyyy sevgilidir... "Ulkendeki kuslardan ne haber vardir, yoktan da vardan da otede bir var vardir. Hep suc bende degil beni yakip yikan bir tube screamer vardir" dedirtir, JC 120 lambalilara karsi yenilgi yenilgi buyuyen
zaferdir....Tam bu sebepten oturu de herkesin amfisi olamamistir..
 
Son düzenleme:
Selamlar
Şu anda kullandığım ve diğer ampli leri satmama neden olan,
Tech 21 trademark 60 ve devamında Tech 21 Power Engine 60...
öneririm..
saygılar
 
Tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ederim.
Tech 21 Power Engine benim ihtiyacımı karşılaycak bir amfi gibi görünüyor ancak bulması ve bizzat denemesi kolay olacak mı bilemiyorum. Araştırmaya şimdiden başlamak gerek.
 
Laney LV 200'de fiyatına göre fena amfi değildir hatta bence Ibanez TBX 150R'dan daha iyidir.

Clean ve Drive kanallarında bağımsız EQ, send return, Celestion Super 65 hoparlörü ve preamp katında ECC83 lambası var, hybrid amfi olarak bu fiyata göre iyi seçeneklerden biri.
 
Laney LV 200'de fiyatına göre fena amfi değildir hatta bence Ibanez TBX 150R'dan daha iyidir.

Clean ve Drive kanallarında bağımsız EQ, send return, Celestion Super 65 hoparlörü ve preamp katında ECC83 lambası var, hybrid amfi olarak bu fiyata göre iyi seçeneklerden biri.


Yıllar önce alacaktım bu amfiyi pod x3 live'a karşılık da, eleman yan çizdiydi sonradan. Gerçekten güzel amfiymiş.
 
@forbidden_city kaan hocam, power engine 60 düşünüyordum ev için, ama benim pedalları biliyorsun, shakti 3 preamp var, birde modulation/fx için nova system limited var. Power engine 60'da fx loop olmadığından, beni trademark mı kurtarır?
 
Disaridayim su an telefondan zor yaziyorum uzatamayacagim o yuzden; yahu power engine zaten yalnizca power amfi degil mi? Yani pedallari dizip direk gireceksin. Sey gibi dusun abi, fx loop'lu bir amfiye return'den girince preamp katini iptal edersin. Bunda da direkt girdigin zaman o sekilde kullanmis olacaksin. Yani yanlis tabir ama anla diye soyluyorum, amfinin kendisi fx loop zaten :) Elinde preamp var zaten. Gt-2'yi amfi gibi dusunup pedallari diz benim gibi abi (delay reverb eq maximizer vs gibi seyler shakti'den sonra olacak sekilde) sonra da amfiye gir, bitmistir.
 
Yani bu sekilde, shakti - nova - power engine olacak siralama. Trademark'a gerek yok. Fx loop'un amaci preamp ile power arasina efekt almak. Shakti'nin output'unu fx loop'un 'send' cikisi, power engine'in girisini de 'return' girisi olarak dusun yani abi.
 
Power engine için söylüyorsun anladığım kadarıyla, uyku sersemi pek sağlıklı idrak edemedim, kullanmadığım ve görmediğim için ayrıca bilmiyorum :) shakti 3'ü power engine'in xlr girişinden giriyorum diye tahmin ediyorum, nova system'i nasıl bağlayacağım bu durumda? Nova systemdeki efektleri yani nova systemi fx looptan kullanmak istiyorum yani.
 
Geri
Üst