Bir Kaç Distortion Pedali Arasindan

Merhabalar iyi günler herkese,aklımda olan ve bütçeme uygun olan bir kaç tane distortion pedalı var ve bu pedalları istedeğim tarz konusunda yakalamak için almak istiyorum şimdi gelelim sorumuza pedalların listesi şu şekilde:
T-rex BloodyMary distortion
MXR Custom Badass distortion
Mxr Custom Badass distortion 78
Blackstar LT Dist
BBE Gus G overdrive distortion
Mooer BLACKSECRET (RAT KLONU) Denedim bizzat çok benziyor.
Mooer ULTRA DRİVE MK2
JOYO us dream
evet seçeneklerim bunlar Booster olarak ts808 kullanıyorum,yukarıda belirttiğim pedalları Ozzy Osbourne ve o tarzdaki yani 80 90 hardrock diye tabir ettiğimiz gruptaki şarkılar için kullanacağım,herkesin açık görüşünü almak isterim bütçem doğrultusunda yazdım bu pedalları bütçem maks 350 tl.Eğer sizin bu bütçe arasında kullandığınız ve hoşunuza giden pedallarınız varsa önerebilirisiniz,ama öncelikli olarak yukarıdaki belirttiğim pedallardan yorum almak isterim konunun sapmaması için.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar değerli TURKROCK üyeleri :)
 
Son düzenleme:
Distortion pedalları, bilmeyen yahut maddi gücü olmayan amatörlere umut olarak satılan ürünler maalesef. Ton ampliden gelir, overdrive ve boost pedalları ise sinyali ampli girişine uygun hale getirmek için kullanılabilir. Distortion pedalları ise amatörleri oyalamak için yapılmış oyuncaklar. Biraz para biriktirip küçükte olsa bir lambalı ampli almanı öneririm.
 
Sende amfi hiç yok. Pedalı da müzik setine bağlamak akıllıca değil. Tavsiyem solid state de olsa uygun fiyatlı bir amfi edin. Ibanez TBX olur, Randall'ın güzel ss amfileri var. Öbür türlü prosesör, Sansamp tarzı pedal vs. önermeye çalışacağız ama onlar da amfi olmayınca ciddi vakit ve nakit kaybı.
 
TS808'in hikayesini biliyorsunuzdur hangi dönemde ne tür ihtiyaçlar ve tınıyı yakalamak üzere üretildiğini vs... bu pedal ve müziksetinin nasıl bir ses verebileceğini aşağı/yukarı tahmin edebiliyorum, gerçek bir amfi ile kıyaslanmadığında tınısı biraz kısık seste bir tatmin duygusu verebilir.

Ama distortionda bu olmayacak, ses müzikal olmayan bir sertlikte tınlayacak ve müziksetinin eq'su falan bunu kurtaramaz çünkü amfi kadar kabin de sese renk verir (yani kabin hoparlörü müzikseti hoparlörü gibi ses vermez).

O müziksetini kullanmanın yolları var, kabin sim. çıkışlı pedal ile atıyorum boss st-2 (dijital pedaldır) alınır falan ama bütçenin yanlış kullanımı olur bu. En mantıklısı ya bilgisayar üzerinden programlarla (ts808 dahilinde) sistemi yükseltmek (apartman için mantıklı olabiliyor) ya da distortionu keyifli bir amfi edinmek (yine ts808 kullanışlı olacaktır).
 
Geri
Üst