Kafa Amfi Tasarımı Yardım Lütfen .

Elimde bulunan ve satılık olan Fender super210 u , Satamazsam kafa amfi yapmak istiyorum kendi kabininide , 2x10 olarak gayet güzel kullanabilceğimi düşünüyorum.
Ankarada bu konuda bana yardımcı olabilcek şahıslar aranıyor :) nerde ne kadar kestirebiliriz bir kutu fikri olanlar varsa buyurusunlar efenim.
 
Bu tür işler AutoCAD ya da SketchUp öğrenmek için çok büyük bir fırsat :)

Bir kaç saatlik kurcalamayla basit geometrik şekilleri çizebilir hale gelirsin. Sağlam olmasını istiyorsan "dovetail joint" diye bir araştır, biraz uğraşırsan bunu da yapabilecek hale gelirsin. Al eline cetveli kumpası, ölç, biç. Bildiğim kadarıyla Ostim tarafında elinde çizimle gidince uygulayan CNC sahipleri var. Google'a yazınca ilk bu çıktı mesela:

BATICNC - CNC kesim merkezi

Potanslar amfinin üst kısmında kalacak MG100HD'ler gibi. İnce çıtadan bir çerçeve yaptıktan sonra o çerçeveye zevkine göre bir kumaş gerersin. E-bay'dan da "piping" malzemesi temin edip kenarları daha şık bir hale getirebilirsin.

Ya da luthierleri bir dolaş, atık figürlü ağaçları var mı diye sor. Vakti zamanında OMY'ye sormuştum truss rod kapağı yapmak için, sağolsun para almadan ihtiyacımdan fazla miktarda çok güzel bir flame maple vermişti. Ön tarafa ızgara yerine bu tür bir şeyler de yapabilirsin.

Kaplama işi için tolex ile sınırlı kalma bence. Döşemelik kumaşlar var çok güzel, paisley'den tut da polka dot'lara kadar, dekupaj yapıştırıcılar ile çok güzel işler çıkartabilirsin.

Çok mu belli oldu PRS amfi hayranlığım? :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Elimde orijinal fender tweed kumaş var :D kaplama işi kolay ama nasıl çizerim bilmiyorum elim hiç yatkın değidlir :D
 
Geri
Üst