Aynı Gitar Thomann Sitesinde Maun , Türkiye'de Ihlamur

js serisi denedim karakteri olan bir gitar ve strat vari tonlar almak da rahatça mümkün zaten strat vari bi gitar bence satriani'nin stratı.
js'yi alıp hiçbi amfiye takma sarhoş olursun öyle bi gitar.
Gitarı eline aldın mı hiçbi amfiye takmicaksın hemen o an eline aldığında yani kavradığında ve tınlattığında ne olduğunu hissettiricek js böyle bi gitar.
 
Arkadaşlar organik sebze, meyve mi alıyorsunuz? Nedir bu dijital sıkıntısı, sağlığa falan mı zararlı anlamıyorumki? Hani dijitalde sinyalleri, telefonlar gibi kanser falan mı yapıyor?:LOL: 3 büyük virtüöz ya da 4-5 büyük virtüöz almış başını gitmiş, gırla para da kazanmış. Adamlar analogta kullanmışlar, dijitalde. Satriani basswood ta kullanmış kayıtlarında, alderde(strat). Adamlar kayıtlarında ne bulsa çalmışlar.

Satriani ilk albümlerinde Rockman Xp gibi bir alet kullanmış, zoom kulaklık amfisini direkt mikrofon preampına girmiş, efsanevi Crying şarkısını kaydetmiş. Ama yeri gelmiş, Marshalla, Soldanoya girmiş Summer Song vb kaydetmiş.

Yukarıdaki sebze meyva olayında şaka yapıyorum esprili bir giriş yapasım geldi, kimse alınmasın lütfen. Demem o ki, virtüözlerin canlı sahne için kullandıkları signature alet edevatına bakıp ta, ton çıkarımlarında bulunmayalım. Adam konserlerde endorsement anlaşmalı aletleri kullanıp, almamız için bize kitliyor, stüdyoya girincede asıl kayıtlarında en az 3-4 gitar, 4-5 amfi kullanıyorlar.

İmkanı olan Joe Satriani'nin Strange Beautiful Music - A Musical Memoir kitabını netten pdf olarak bulup okusun, iddia ediyorum başınız döner. Voxtan, Fender amiflere, Soldano Preamplardan daha neler neler aletler kullanmış. Haa yeri gelmiş direkt Plamer PDI03 ile direkt çalmış.

Ama internette şu soru bir efsanedir :
"Satriani tonunu nasıl yakalarım?"
Cevabında da % 80 şu tavsiye gelir " "Satriani'nin tonunun kaynağı, Marshall amfinin clean kanalına Boss Ds-1 girmesidir. Ee o zaman diyorum ya bahsettiğim kitabı aç oku, bak bakalım adam kaç zilyon alet kullanmış. Boss Ds-1 miş :ROFLMAO: (Bu arada eskiden ben de bilmez, herkese Marshall ve Boss Ds-1 kullanman yeter derdim. Benim için de büyük ironi:) Haa Marshall ve Boss Ds-1 ile Satriani tonu yakalanmaz mı, yakalanır. Ama tüm tonu o değil Satriani'nin. İlk albümlerinde başka setup, ortada başka, son zamanlarda satchurator vs vs.)

Şimdi ben bir albüm çıkarsam, davul yerine eski bir drum machine kullansam, vay vay seyreyle eleştirileri, kick olmamış, snare çok yapay. Eee Satriani kullanmış, yıllarca da zevkle dinledik hiç de vay drum machine demedik. Ama tabi şimdi internet var herşeyi öğrendik ya, artık beğenmiyoruz.

Kaçırdığımız nokta şu : bir gitar setupının şarkıya, mixe nasıl oturduğu ve şarkının hissini tam verip veremediği önemli. Dijital, olmuş, maun olmuş, alder olmuş hiç önemli değil. Eğer bir şarkı sizi alıp götürüyorsa, olmuş demektir ekipman anlamında zira ekipmandan çok mixing-mastering sırıtmıyordur. Eğer siz bir şarkıyı "dur bakiiim iyice doğal mı, lambalı amfi var mı, bakim alderlemi çalmış, basswood ise hayatta dinlemem" falan diyorsanız, cidden sizin müzik dinleme olayınız çok canınızı yakacak, üzecektir. :D

Umarım kimseyi kırmamışımdır, bu muhabbet sonsuza dek devam edecek bir konu olduğu için, öyle ortaya fütursuzca konuştum. :)
 
Son düzenleme:
Geri
Üst