Baba Zula (murat Ertel) In Bağlaması Hakkında?

bizim arkadaşta da vardı aynı böyle bişe üzerinde ekolayzır falan bi ton düğme aktif manyetikli bi aletti.elektro gitar ekipmanı bağlamıştık direk gayet te hoş oluyor :D
 
belgesel çekimi için gittiğimizde ben iki tane wah pedalı gördüm biri cry baby şu 500lü modeli (tam sayıyı hatırlamıyorum) öteki boss ama bossun tam modelini göremedim
 
kısa süreliğine elektro bğlama ile zoom 707II prosesör denedim. bağlama orta-üst seviye bir şeydi. manyetikleri falan da iyiydi. distorrion overdrivelar çok hoş olmadı ama oynak tonlar hoş oldu. wahtır flangerdır vs. ama gain aşırı fazla ve ya aşırı az olabiliyor. ayarlarala oynamak gerekir.

ayrıca bağlamada 2 hb manyetik vardı. 4 switch 2 potans. switchler şu şekilde

1 ilk manyetiği aç
2 ilki single yap
3 ikinciyi aç
4 ikinciyi single yap

potanslarda ayrı ayrı vloumeydi sanırım. ama tone+volume de olabilir. am emin değilim çok uğraşmadım.


sap falan standart bğlama sapı. ancak 7 tel yerine 3 tel kullanıyordu. bu biraz tercih meselesi. ama bildiğim kadarıyla bu şekilde tercih ediliyor genellikle.


babazulaya gelince, onlar için herşey enstruman:D
 
whammy II kullanıyor.line6'in mavi efektörü 4 switchli olan. boss octaver kullanıyor. wah pedali olarak hep değişiyor. evinde o kadar cok ekipman pedal falan var ki ve genelde neyi nerde kullandıgını unuttugu için sabit bir sahne ekipmanı yok.
 
Geri
Üst