Laçka - Sen Yine (ilk Single)

"Laçka" adı altında ilk single çalışmamız "Sen Yine"yi yayınladık. Şarkının tamamını evde kaydedip aranjesini de yine evde tamamladık. Eğer şarkıyı beğenirseniz, beğeneceğini düşündüğünüz başka arkadaşlarınızla da paylaşmanız bizi mutlu edecektir. Olumlu olumsuz düşüncelerinizi belirtmekten çekinmeyin lütfen. İyi dinlemeler



www.facebook.com/lackaband
laçka band (@lackaband) | Twitter
 
Güzel bir çalışma olmuş. Klip de hoşuma gitti. Sadece 2 nokta biraz dikkatimi çekti. 1:30'daki fade out yada ses kesilmesi, tam olarak terimin adını bilmiyorum, pek doğal durmuyor. Sanki o kısım makasla kesilmiş. Orası biraz daha doğal olabilirmiş. Bir de klip güzel bi şekilde akarken 1:55'te yerde kablolar ve klavye görünmesi biraz amatörlük katmış olaya. Halbuki klibin geri kalanı gayet profesyonel görünüyor.
 
Aynen fade out kısımlar gitarların volume kısılarak ve tamamen kapatılarak ve tellerin ve davul'un doğal olarak salınımına izin verip 2-3 sn uzaması sonra tekrar devam edilmesi taraftarıyım. Yoksa elle müdahale edilmiş, makasla kesildiği bariz gibi duruyor, en azından bende böyle bir izlenim oluştu. Pc klavyesinin görünmesi yerde kablolar da hoş olmamış. Video editlenerek atılabilir diye düşünüyorum. Uzun zamandır, "arabesk olmayan" sallaş bir vokal "olmayan" güzel türkçe rock tarzı bir şarkı dinlememiştim. Belki böyle iyi işler yapan Türkçe Rock yapan gruplar vardır da bu kadar kötü işten sonra oluşan önyargılardan sonra onlara dinlemeye ne zamanımız ne toleransımız ne de sabrımız yetmemiştir. Bu da dinleyici olarak bizim suçumuz aslında bir bakıma. Umarım yeni açılan lokanta, dönerci-kebapçı gibi tutunana kadar güzel iş, iyi hizmet sonra salla gitsin klasik Türk kafasında olmazsınız :) Devamını da bekleriz yani :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Begenileriniz ve elestirileriniz icin tesekkur ederim :) bahsettiginiz 1.30 daki kismi daha once rat_dog ve grugum un da dedigi tını devam eder sekilde yaptik ama es suresi cok kisa oldugu icin sesler karisti esi uzatinca bu sefer de olcu kacti.belki de biraz acemiligimizden tabi :)
 
Bu ne yahu? Böyle yerli rak mı olur? Hani detone uzun hava vokaller? Hani tüfüley tüfüley kavallar, nerede vicirik vicirik kemanlar? Hani ajite karabesk vokaller ve sözler? Çık! Olmamış! Unkpanı'ndan geçmez böyle düzgün işler.

Başarılar dilerim. Çok hoş bir parça olmuş. Gerçekten bu kadar düzgün bir şey mi gerçekten diye emin olmak için dönüp tekrar dinledim hatta :)
 
Son düzenleme:
Begenileriniz ve elestirileriniz icin tesekkur ederim :) bahsettiginiz 1.30 daki kismi daha once rat_dog ve grugum un da dedigi tını devam eder sekilde yaptik ama es suresi cok kisa oldugu icin sesler karisti esi uzatinca bu sefer de olcu kacti.belki de biraz acemiligimizden tabi :)

Biraz detaya kaçıyor dediklerimiz aslında. İşin teknik boyutu karışık olabilir tabi. Biz rahat rahat şöyle böyle olsun diyoruz da teknik boyutlar, imkansızlıklar işi zorlaştırabiliyor. İlerde imkan, zaman ve tabi ki para olursa tekrar pro bir ekip ile kayıt-düzenleme işlerine girersiniz. Şu hali ile de gayet iyi.
 
Geri
Üst