Müziğe Başlamak

S

Sweeper

Gitar çalmaya hevesleniyorum geçen yazdan beri. Araştırma yapıyorum internetten, şu müzik kulağı dedikleri moral bozucu şey çıkıyor karşıma. Neymiş efendim doğuştanmış, o olmadan müzisyen olunmazmış. Belki doğrudur bilemiyorum ama benim tüm hevesimi tüketiyor bu müzik kulağı. Bende olmadığını biliyorum. Çünkü grupça çalarken - mesela ben flüt çalarım- çok acele eder, önde giderim. Müzik kulağı testi yaptım bir siteden %66 gibi bir şey çıktı. Bu benim bütün gitar çalma hevesime darbe vurdu. Müzik kulağım olmadığını düşündüğümden gitar çalmak istemiyorum artık. Doğuştan gelirmiş sadece, bir hoca öyle dedi.

Yani ne yapacağımı bilemedim. Acayip karamsar bir adamım yapı olarak. Buraya da merak ettiklerimi sormak için geldim. Gerçekçi olursanız benim için daha iyi olur. Öncelikle bu müzik kulağı sonradan gelişmiyor mu, illa doğumdan mı gelmesi gerekiyor arkadaş? Yani bu olmadan ben şarkı besteleyemeyecek miyim? Müzik kulağı beni sinir ediyor ve gitardan da müzikten de soğutuyor. Ben ileride beste yapmak istiyorum arkadaş ya. Aşk şarkılarından bıktım, kendi şarkılarımı yaparım diyorum internet müzik kulağı olmazsa olmaz diyor. Yani internetteki çoğu insan öyle diyor. Aynı şekilde müzikle ilgilenen hocalar, müzisyenler de. Benim de bütün hayaller suya düşüyor haliyle. Şu müzik kulağının ne olduğunu, doğuştan mı geldiğini, geliştirip geliştirilemediğini bana gerçekçi olarak anlatırsanız çok rahatlayacağım.

Sadece ağzımdan duyduğum gitar seslerini taklit edebiliyorum, tabii basit şarkıları sadece. Mesela Nirvanın Came As You Are şarkısı çalar, ben ağzımdan onun tonuna benzer bir ses çıkarırım. Arkadaşlarım da gülerler. Sadece bunu yapabiliyorum:(
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Kardeşim müzik kulağını geliştirirsin bu da müzikle iç içe yaşamakla geçer. Kimse enstrumanı çalmayı bilmeden gelip herhangi bir melodiyi kulaktan pat diye çıkaramaz. Her şeyin başı çalışmak. Kaç yaşıda olduğunu bilmiyorum da siteden müzik kulağı testi yapmışım demişsin geç bunları çıkar aklından. Al bir gitar çalışmaya başla istiyorsan. Gereksiz endişelere kapılma 1 yıl sonra bak bakalım bu yazdığını okuyup gülersin.
 
tony iommi demir fabrikasında makineye iki parmağının ucunu kaptırdı ve parmağına plastik yapıştırıp çalmaya devam etti ve en iyi gitaristlerden birisi oldu. Bence istekliysen hiçbişey engel olmaz.gitarımı ilk aldğıımda rahat 5-6 saat çalıyodum günde ve parmaklarım kanamıştı yara bandıyla çalıyodum :D
Bende kulak testi yaptım internette 70civarı bişeydi sonuç. 5aydır çalıyorum gitar 10-15 tane riff yaptım 2-3kısa solo tarzı şeyler de yaptım. 5ay içinde bak:) Şarkı bestelemeye kim bilir ne zaman başlanır zaten. Bence moralini bozmasın test filan. İlk başta hep tab kullanıyordum şimdi dinleyerek çıkarabiliyorum bazı kolay riffleri.
Hızlı çalar önden giderim demişsin mesela. Biraz metronomla çalışarak önüne geçebilceğin bir şey. Kişiden kişiye değişir tabi de ben 1-2hafta maksimum çalışmışımdır metronomla. Bırakarak hata ettim belki ama Hızı kontrol etmeyi gayet de güzel öğrendim :)
Bence al bir gitar ve çalışmaya başla hiç de karamsar düşünme :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Teşekkürler arkadaşlar. İlk işim yarın bir gitar almak olacak. Daha fazla beklemek istemiyorum. Tekrardan teşekkürler.
 
Sen kararını vermişisn zaten de ben de yazayım ben bateri çalmayı ders mers almadan kendi kendime öğrendim mesela konserlere çıktım vs. bu iş gönül işi bence kafayı takarsan yaparsın ;)
 
Geri
Üst