Bu Manyetik Nedir Bilen Varmı

Bir vesile ile aşağıdaki resimde yer alan iki manyetik elime geçti.
Bunu bana yollayan kişi Seymour Duncan olduklarını çok eski bir LP Epiphone Gitardan sökülmüş olduğunu söyledi. Arka üzünde herhangi bir Seymour Duncan Logosu yok. Yaptığım araştırmalarda Seymour Duncan ın Vintage modellerinde arka yüze oyma bir logo olmadığını okudum.

Söylenene bakılırsa ikisi de aynı gitardan sökülmüş.. Birinin üzerinde Sh-4JB yazıyor.. Bunun ne olduğu net. Ama diğerinin üzerinde TB yazıyor bunun ne olduğunu anlamıyorum TB-4 olsa (Trembucker) SH-4 JB ile aynı gitardan sökülmüş olmaması gerek.. Yoksa yanılıyormuyum Hem SH4 JB hem TB4 Köprü pozisyonunda kullanılmıyorlarmı?

Bu doğruysa TB ne anlama geliyor?

Her ikisinin de üzerinde minik etiketler var birinde (SH-4 JB yazan da) LP-(P)G-F yazıyor ve kablosu kırmızı, TB yazan diğerinin kablosu yeşil ve LP-(P)G-R yazıyor..

Acaba nedir nedir??

20150216_102546.jpg
 
Bu manyetikler bana hiç de Seymour Duncan gibi gelmedi. Bildiğim ve şu ana kadar gördüğüm hiçbir SD sarı plakaya sahip değil. Bir de kablolar hiç de SD gibi durmuyor. Zaten kablolar 4 çıkışlı olması lazım sh4 veya tb olunca ki bunlar değil. Kısacası son günlerin kurnazlık modasından başka birşey değil bana göre.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Hibe yoluyla gelmiş olduğu için kurnazlık olduğunu sanmıyorum.. Sadece ne olduklarını anlamaya çalışıyorum
 
Az önce cepten bakmıştım. net göremedim. Bunlar çok çok büyük ihtimalle normal Epiphone manyetikleri. R = Rear yani sap manyetiği, F = Front yani köprü manyetiği.
Eğer hibe ise ve kurnazlık yoksa da birileri zamanında buna yeltenmiş gibi geldi bana.

Edit: Bir de bacakları uzun ki bu LP kasa için olduğunu da netleştirir. Seymour Duncan manyetikler özel bir üretim olmadıkça kısa bacaklıdır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Çok eski bir Epi den çıktıkları doğrudur.. bana öyle söylendiydi.. Internette aradığımda Eski üretim Seymour Duncanların logosuz olduğu yazıyor.. Fakat.. büyük olasılıkla haklısınız.. Kabloları da 4 çıkışlı değil..
 
Duncan olma ihtimalleri yok, çok eski duncanlar gördüm epey ve şimdikilerden ciddi farkları yok. Bunlar dendiği gibi epiphone manyetikleri ve zamanında birileri akıllılık etmeye çalışıp arkalarına yazmış onları. Bari sapa SH-2 yazsaymış, düzgün yalan da söyleyememiş.
 
:D:D:D:D:D:D:D
Eh arkadaşıma yalancı olduğunu, bana bedavaya verdiği manyetiklerin sahte olduğunu söylerim artık...

Bence insanlara yalancı falan gibi yaftalar takmadan önce bir kez daha düşünelim ve yazılmış olanları doğru bir bakış açısı ile süzelim...
 
Size hediye eden arkadaşınızdan bahsetmiyorum, kim yazdıysa ondan bahsediyorum. Lafımın da arkasındayım hani, kim yaptıysa dolandırıcılık amaçlı yapmış. Boyutu önemli değil, ha manyetik ha r9 lp.
 
Neyse polemiğe gerek yok.. Bu söyleminizle vardığımız sonuç.. Manyetikler sahte.. Gitarı benim arkadaşa satan kişi kimse (artık dükkandan mı aldı yoksa elden mi bilemiyorum) sahtekarlık yapmış..

OCCAM ın ustrası prensibi: Bir olayın açıklaması akla gelen en mantıklı ilk seçenektir..

Bunu bir kenara koyalım .. Varmı başka olasılık..
 
ön yüzün de bir fotosunu alsak? belki rod şekillerinden birşeyler çıkar.Birde mümkünse rezistans değerlerini ölçüp daha net sonuca varabiliriz zira genelde rezistans değerleri üretim yılına göre değişmiyor.
 
Yanılmıyorsam sahibinden sitesinde bunun ikisininde 100 lira olduğunu gördüm. Hatta satıcıdan arka yüzlerinin resimlerini istemiştim, biraz geciktiğinden dolayı?! vazgeçip emg manyetiklere yöneldim. Bilemiyorum günahınıda almak istemiyorum sanırım o iletişime geçtiğim arkadaşın manyetikleri bunlar.. Banada aynı gitardan çıktığını ve eski üretim olduklarını söylemişti.
 
Geri
Üst