Metal Muff Top Boost(sap Manyetiğinde Ki Akıl Almaz Sorun)

Yaklaşık 1.5-2 ay önce sx stt 57 stratımı arkadaşıma ödünç verdim. Gitarı ödünç vermeden önce blackstar ht-5r kafa amfiye sx i girip drive kanalını hafifçe metal muff ile boostlayınca hiçbir manyetik pozisyonunda sıkıntı yoktu gayet güzel çalışıyordu. Gitarı arkadaşımdan geri alınca bir süre amfisiz kulladıktan sonra yine aynı setupla(gitar-muff-ht-5r)ile çalarken sap manyetiğine aldığımda bass tellerde çalarken böyle sanki kablolarda temassızlık var gibi geldi ancak ince tellerde bu problem yoktu. 2-3 ay önce leziz tonlar aldığım setup şu anda özellikle sap manyetiğinde sarımlı tellerde tam anlamıyla zıçıyor. Zaten pedalı satıp yerine amfiyi boost ederken amfinin karakterine karışmayan pedal alacağım ancak bu haliyle satamam. Ve bu sorun kesinlikle gitarla alakalı değil çünkü ec1000 ilede aynı zıçma durumu mevcut. Sinirimi fazlasıyla bozuyor bu durum. Aşağıda atacağım ses kaydında dediğim şey çok iyi anlaşılıyor.




00:19 dan itibaren zıçma durumu kendini gösteriyor.

Bu sorun sizce ne olabilir? Sorunu yaşamış olan varsa nasıl düzeltti mesela?

Bu arada tavsiye edeceğiniz amfinin karakterine karışmayan sevdiğiniz ve boost etmek için kullandığınız pedallar varsa tavsiyelerede açığım
biggrin.png
 
Meydana gelen soruna bir anlam veremedim ama boost tavsiyesi için önerim Maxon OD808 olur. Aynı model/marka amfi kullanıyorum ve denediğim farklı pedallardan sonra clean/drive ayırt etmeksizin amfiden aldığım bütün tonların "evimdeymiş gibi" hissettirdiği tek seçenek Maxon oldu.
 
Geri
Üst