Zoom G5 Ses Kartı Olayı Nasıl ?

Z

zamir01

merhaba arkadaşlar soruda sorduğum gibi g5 in ses kartı özelliğinin olduğunu duydum nasıl yaparım kalitesi ne derecededir bilgisi olan var mı ?
 
Zoom G5: 16bit / 44.1kHz olarak verilmiş örnekleme frekansı.
Apogee Jam 96K: 96kHz / 24-bit olarak verilmiş.

Burada amaç önemli, yani gerçek bir ses kartının yerini tutmaz, örneğin TC Electronic Konnekt 6 gibi bir aygıt ile alınan kayıt ile, bu cihaz ile alınan kayıt arasında, iyi bir kulaklıkla iyi bir sistemde dinlendiğinde farklar yakalamak mümkün. Ama ev ortamında çalacaksanız, tonlama ve kayıt işlerini becerebilirseniz de çok güzel sonuçlar alırsınız.

Ben Zoom G3 ilk çıktığında bir arkadaşımın evinde albüm kaydettik;

Durum 1: Ben direk G3'le gitarı bilgisayara bağladım. Oldukça iyi sonuçlar almıştık.
Durum 2: G3'den aynı ampli modellemesi ve efektleri açıp, arkadaşımdaki ses kartına -iyi bir modeldi- girince daha güzel bir ton almıştık.

Tabi burada durum 1 ile durum 2 arasındaki farkı, bilgisayar üzerinden yaptığımız EQ vesaire ayarları ile %90'a kadar kapatmıştık.

Özetle ev kullanımı için oldukça güzeldir ama home studio tarzı işlere girişip, "ben daha profesyonel kayıtlar alacağım" diyen adam da bu aleti satar, daha iyisini alır zaten.

Nasıl yaparım dediğin ise USB bağlantısıdır. Gitarını bu cihaza bağlarsın, bilgisayarına USB'den bağlarsın. Sonra da Driver kurulumu vs. yapar, istediğin programla kullanırsın. Yanında program olarak sanırım Cubase LE geliyor, oldukça yeterlidir. Kalitesi de bence iyidir, öneririm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
cevap için çok teşekkür ederim yalnız aynen bu dediğiniz gibii yaptım ses beklediğimden de kötü geldi acaba başka bir ayar mı yapılmalı diye merark ediiyorum
 
selamun aleyküm ben g5 zoom pedalı bilisayara bağlamak istiyorum midi kablosunu aldım ama görmüyor acaba ne yapacam ve bilgisayardan ses yükleniyormu acaba
 
Geri
Üst