Referans Monitörlerinde Oluşan Dipses Neden Kaynaklanır

Bu videodaki durum için net bir önerisi olacak yok mu peki hala?
Bildigim kadarıyla coil whine bi nevi ekran kartı problemi olarak görülüyor.
Ayrıca aynı marka/model ürünlerin hepsinde olan bi durum değil genelde bu problemin olduğu ekran kartlarını garanti - iade ile değişime gönderiyorlar ve kabul görüyor firmalar tarafından. Bi çözümü yok diye okumuştum.
Sanırım donanımhaber'de gördüğüm bi mevzuydu.
 
Herbir Monitörün topraklamalarını bantla iptal etmeniz yeterli oluyor, diğerlerinin hiç biri bende işe yaramadı.
 
Bu videodaki durum için net bir önerisi olacak yok mu peki hala?
konuyu hortlaşmış oluyorum ama birilerinin işine yarar ümidi ile yazayım.
Aynen bu videodaki gürültü vardı bende uzun zamandır , eve elektrikçi arkadaşı çağırıp topraklama hattına baktık sorun yok, uzun süre bende monitörden gelen vga kablosundan olduğunu sanıyordum hatta bu yüzden monitörü bile yaniledim ! sorun yine devam etti.
Yabancı forumları okudum sorunun vga dan yani ekran kartından kaynaklı olduğunu söylüyorlar genelde ama net bir çözüm yoktu tabi. En sonunda buldum , laptopun adaptörüymüş!
Allahdan elimde başka bir tane yedek vardı onunla denedim ve ses kartı çıkışı unbalanced olduğu için çıkışı di box verip öyle kullanıyorum ama ilginç olan şu ; di box daki ground'u yani topraklamayı kaldırmak gerekiyor. Şu an zerre ses cızırtı yok inşallah böyle devam eder.
 
merhaba monitör hoparlörünüzü mono gitar kablosu yerine XLR veya TRS yani stereo kablolarla bağlıyor musunuz?
TRS: Tip, Ring, Sleeve demek oluyor.

YS228_YS228.jpg
 
Dostum lcd monitöründen sisteme hdmi ya da vga kablosu ile parazit bulaşıyor olabilir. aynı sorun bende de vardı, lcd monitörün fişindeki kenar topraklama temas noktalarını bantladım, hoparlörlere gelen cızırtı kesildi. şu an sadece +48v'u ses kartından açınca mikrofona parazit bulaşıyo, hdmi kablosunu söktüğüm anda düzeliyor, yani lcd monitör problemli. harici preamp'la +48v açınca aynı şey olmuyor garip eşkilde. dediğim gibi muhtemelen hdmi'dan anakarta, ordan da usb aracılığı ile ses kartı+hoparlörlere bulaşıyor..
gerçekten işe yaradı. hdmi sökünce ses kesiliyordu. Toprakları bantladım ses kesildi teşekküürler :)
 
öğrenciyim öneridğiniz balanslı kablo varmı? bendede aynı sorun var herşeyi denedim fakat sorun maalesef aynı :(

Fiyatlar uçmuş maalesef,
Ben o dönem bu ürünü almıştım.

 
Fiyatlar uçmuş maalesef,
Ben o dönem bu ürünü almıştım.

MONO VS STEREO KABLO hocam konuya bakarsanız sevinirim hs7 cızırdıyordu kabloyu gönderen firmaya yazdım ürün değişimi yapcaklar umarım cızırdama geçer bu arada monomu kullanmalıyım stereo mu?
 
Sadece yaşadığım birşeyi anlatayım, son dönem superonline fibernete geçtim, modemi nasıl bir E.M dalga yayıyorsa monitörlerimde bildiğin uğultu oluşturdu. En başta kafayı yedim tabii, neden olduğunu anlamadım. Sonunda modemi uzaklaştırdım, sorun çözüldü. Hatta elimle yaklaştırınca direkt uıııuıııı diye ötmeye başlıyor, uzaklaşınca normale dönüyor. Sizin işinize yaramaz belki ama okuyan birine faydalı olur diye düşünüyorum.
Hocam bilgi için çok teşekkürler, aylardır yamaha hs7 referans monitörümün sol tekinden gelen garip bir noise vardı, arkasında süperonline modem vardı ve modemi kaldırınca ses gerçekten kesildi. Bu vesileyle yorumu hortlatmış olayım belki hala bu problemle uğraşan arkadaşlar vardır.
 
Geri
Üst