Ibanez Rg350 Boya Çatlağı

Arkadaşlar merhaba,

Geçen hafta bir rg350dxz aldım. Gitarı ikinci el aldım. Fakat sahibi hiç kullanmamış. Faturası var aralık 2014 de alındığına dair. Alırken baya bir görsel olarak inceledim tertemiz, boya çatlağı vs yoktu. Bugun çalarken farkettim ki boya çatlağı oluşmuş. Canım oldukça sıkıldı. Bir de gitarı daha yakından inceledikçe ufaktefek işçilik problemleri olduğunu da farkettim. Yani bu problemler kiminin gozune batmaz belki ama ben işim gereği detaylara çok önem veriyorum alışkanlık oldu bende. Az biraz soğumadım desem yalan olur..

Sizce bu çatlak önemli mi giderilebilir mi? Faturası garantisi olduğu için o yoldan birşey yapabilir miyim? Yoksa takma kafana mı diyorsunuz? Siz olsanız ne yapardınız?
 

Dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    123.2 KB · Gösterim: 512
  • image.jpg
    image.jpg
    159 KB · Gösterim: 442
Şimdiye kadar prestige serisi örnekleri de dahil olmak üzere incelediğim birçok Ibanez modelinde denk geldiğim bir olay. Ibanez'in nev-i şahsına münhasır bir finish uygulama üslubuna sahip olmasından kaynaklanıyor. Aşırı ince ve tabiri yerindeyse darbelere dayanıksız bir yöntem bu, sonucunda da bu görüntü oluşuyor. Basit ısı farklılıklarıyla sapın oynaması, farklı kalınlarda taktığınız tellerin aynı şekilde sapa anlık bir hareket vermesi gibi bir durum sebep olmuş olabilir. Basitçe; genelde yüzeysel bir boya çatlağıdır, çoğunlukta ağaçta bir kırılma/çatlama olmaz fakat görüntü itibariyle böyleymiş izlenimi bırakabilir. Çok takılmayın. Bolt-on olarak üretilen birçok farklı marka/modelde görülebilir, fakat kendi adıma ağırlıklı olarak Ibanez'de rastladığımı söyleyebilirim 2. sırada Fender ve Squier stratlar gelebilir.

Set-neck ve hatta neck-thru olup çok daha kalın boya ve cila işçiliğine sahip birçok gitarda da denk gelebilirsiniz bu olaya. Enstrümanın temelinde ısıyla, tansiyonla, darbeyle hareket eden "ağaç" olunca bu ve benzeri kozmetik unsurlara fazla takılmamak gerekir diye düşünüyorum. "neck pocket crack" olarak aratırsanız gerek görsel gerekse daha detaylı yazılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yineliyorum, fazla takılmayın, keyfinizce çalın gitsin.
 
Geri
Üst