Gitardan Ses Gelmiyor

cort katana tam istediğim gibiymiş maun ağaç emg manyetik filan. Elden deneyerek almak istediğim ankara içi baktım da uygun fiyatlı bir tane buldum ancak rengi hiç hoşuma gitmedi. Gitarı boyatmak vb gibi bir çözüm varmı? İstenirse boya çıkıyormu, sıkıntı yaratıyor mu?
 
O değil de rengi yüzünden gitar beğenmemeyi heralde 50 sene geçse de anlamayacağım. Yani çok özel bir gitar yaptırırsın, gitarda çok ileri seviyeye gelmişsindir, artık fonksiyonellik harici kendine özel bir gitarın olsun istersin, o zaman tamam, zaten o gitar özel yapımdır, bana şöyle bir renk, motif vs yap dersin ama altı üstü, cort veya yamaha veya ltd neyse işte... Alacan kullanacan 1-2 sene sonra satacan. Bakacağın şey genel kondisyonu, klavyesi, tonları olsun.

Gitarın rengini değiştirmek kolay bir olay değil, yani o bir çözüm değil. Hatta sana şöyle söyleyeyim, gitarın komple boyasını çıkartıp, tekrardan boyayacak ve bu işi hakkıyla yapacak kişi bulman bile çok zor. Gitar boyasızken iş daha kolay ama bir kere boyandı mı imkansızlaşıyor. Kaldı ki bu iş için en az 400 TL gider.
 
Gitar rengi hatta headstock şekli bence çok önemli. Beğendiğin renk ve şeklin motivasyonu, çalışma isteğini arttırdığı bilimsel bir gerçek. Bunda anlaşılmayacak birşey yok. Hatta bir adım ötesini de söyleyeyim, o seviyedeki bir gitarın klavyesi elime rahat geldiyse ağacına mağacına değil direkt şekline şemaline bakarım. Yeni başlayan için renk daha da önemli bence. Baktıkça keyif alacak ki hevesi artsın.
 
Renk konusunda ben de tutucuydum, illa şekli şemali hoşuma gitsin istiyordum. Sonra bir gün gitar çalarken gitarı görmediğimi fark ettim. Yani rengi, deseni yüzünden aldığınız gitarı çalarken sadece sizi izleyen insanlar görüyorlar (aynanın karşısında prova yapmıyorsanız her seferinde). Yani çalarken sıfıra yakın bir etkisi var gitar sahibine. Karşısına geçip viski içecekseniz o zaman farklı.

Reverse headstock hastası olmama rağmen çalamıyorum misal, sapa baktıkça sonsuza doğru gidiyormuş gibi görüyorum, ellerim birbirine dolanıyor. Psikolojik sanırım.
 
Hocam iyi gitar önerisinde sınır yoktur herkes farklı bir şeyler önerir. :D Naçizane tavsiyem şöyledir:
Öncelikle sıfır mı istiyorsun ikinci el mi? ikinci elde çok daha uygun gitarlar bulabilirsin dolar fiyatları malum :)
Alacağın gitarı değiştirecek olursan elinde kalır mı ikinci eli nasıldır? Bunu araştırmalısın. Çünkü aynı gitarla kalabilen insana daha pek rastlamadım :D
Tarzını zaten belirlemişsin. 2. el gitarlara bakarsın tüm gitarları ezbere biliyor olman çok zor. Dolayısıyla beğendiğin 2. elin videolarını dinle internetten. Kafanda seçenekleri 2-3 e düşürdüğün zaman ise gidip bir müzik mağazasında bu gitarı eline alıp denemelisin. Çünkü her gitarla rahat edemezsin herkesin zevki ergonomi anlayışı farklıdır. Ve ten uyumu önemli tabi elektrik almalısın gitardan :) (izdivaç gibi oldu) :D

Ben sana şu marka şu model demedim. Diyen zaten çok olacaktır sorduğun zaman. Ama sen bunları nasıl eleye bilirsin en azından bunları anlatmaya çalıştım.
 
müzik mağazalarında almıcak olsakta deneyebiliyormuyuz? (Almak istediğim/kullandığım amfiyle vb.) kim bilir kaç videosunu izledim gitarların ama çoğu ya istediğim türde çalmıyor, ya mikrofonluyor bişeyler yapıyor. Pek emin olamadım o yüzden ne istediğimden. cort kxq1, shecter omen 6 ve hellraiser c1 arasında kaldım. Test kitabı vb harcamam çıktı dolu yaza anca alırım ozamana kadar karar versem bari (n)
 
Geri
Üst