Line 6 Pod Farm- Ux1

'Müzik Teknolojileri & Kayıt Forumu' forumunda [Doguhan] tarafından 25 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

  1. Line 6 ux1 ses kartı ile line 6 pod farm 2 yazılımı kullanmaya çalışıyorum. Pod farm yazılımı da yanında geldi. Ancak latency sorunu yaşıyorum. Kayıt alırken değil daha o işe başlayamadım bile. Pod farmı amfi gibi kullanıp çalarken kulagım ve elim farklı gidiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?
     
  2. Kerem

    Kerem

    312
    105
    505
    Sanıyorum Bilgisayar işlemci hızından gelen bir gecikme bu. Mevcut kullandığınız bilgisayardan daha iyi performansa sahip bir bilgisayar ile denemenizde fayda var.
     
    [Doguhan] bunu beğendi.
  3. Gecikme sorununun nedeni ile Kerem Bey'in düşüncesine katılıyorum. Gecikme sorununu çözseniz bile gerekli simülasyonlar kullandığınız ses kartında mevcut olmadığı için POD Farm'dan tam olarak verim alamayacaksınız. Bu yüzden daha basit bir arayüze sahip olan, işinizi daha rahat görecek olan Gearbox'a da bir göz atmanızı tavsiye ediyorum.
     
    [Doguhan] bunu beğendi.
  4. Latency ses kartı ile değil, işlemcinin gücüyle alakalı.
     
  5. Teşekkürler dikkate alıcam hepsini
     
  6. Asio driverlar ve ayarları doğru yaptınız mı, oradaki bir yanlışlık da gecikmeye yol açabilir, bilgisayarınızın işlemcisi ve ram'i nedir.
     
  7. LENOVO Z 510. İ5-4200M 2.5GHz.(widnows 8 -64 bit) Asio driverları nasıl yapıcam açıklayabıilir misin ? İndiriceksem nerden indiricem ? Araştırdım karşıma birden çok asio driver çıktı hangisini indirip kurmam lazım?
     
    Son düzenleme: 26 Şubat 2015
  8. Ses kartınızın yazılım CD'si içinde olması lazım, belki fark etmeden de kurmuş olabilirsiniz, eğer yoksa Line 6 sitesinde ses kartınızı bulup oradan da indirebilirsiniz, orada da yoksa asio4all diye bir site var oradan da olur.

    Şu fotodakine benzer bir ara yüzü olabilir, buffer size 128 ya da256 deneyin, latency Compensation yazan kısım ne 0 olacak ne de 64den fazla, o arada bir değerde tutun fotodaki gibi deneyebilirsin, fotodaki eleman bu arayüze Reaper yazılımını kullanarak ulaşmış, ben de Reaper kullanıyorum ama bendeki Asio arayüzü böyle değil.

    [​IMG]

    Benim ses kartında bu ekranda çıkıyor, sizin ses kartında nasıl çıkar bilmiyorum, görmeden bir şey diyemem, screen shot alırsanız yardımcı olmaya çalışırım.
    [​IMG]
     
    [Doguhan] bunu beğendi.
  9. Şuradan eğer yüklü değilse Line 6 Monkey programını indirin, progrm otomatik olarak eksik driver varsa onları bulup indiriyor.
    Programı açınca please select the line 6 device yazar, oradan bir liste açılacak, listeden ux 1 seçin, otomaatik olarak gerekli yazılımları seçip indirebilirsiniz.
    Line 6 Software


    EDİT Line 6 sitesinde şunu buldum, sizin ses kartının yazılımında pod farm var galiba, o yazılımdan şu ekranı bulup ayarları bu fotodakine yakın yapın, buffer size'ı 256 ya da 128 de deneyin.

    [​IMG]

    Bunları yapmanıza rağmen bir düzelme olmadıysa sorun dizüstü bilgisayardan kaynaklanıyor olabilir, ses kartını masa üstü PC'de, 4 çekirdekli ve en az 4gb ramli bir bilgisayarda deneyebilirseniz daha iyi olur, fark olursa sorun dizüstü bilgisayardan kaynaklanıyor demektir. Ama zannetmiyorum, çünkü kullandığınız diz üstü cihazın gücü gayet yeterli.

    Benden şimdilik bu kadar umarım işinize yarar, iyi günler dilerim.
     
    Son düzenleme: 26 Şubat 2015
    [Doguhan] bunu beğendi.
  10. upload_2015-2-26_10-24-58.png Use this device seçeneğinde diğer seçenek olarak ux1 var. Buradan dediğiniz ASIO ayarlarından sonra onu seçicem di mi? Orda da şöyle ayarlar var ; upload_2015-2-26_10-28-15.png Yapmam gereken başka birşey var mı ? Sound controll panelde speaker varsayılan aygıt. Line ux 1 iletişim aygıtı olarak ayarlı. Bu işaretli ayarlarda da kullandım kullandım ama birşey değişmedi. Hatta oynamalr yaptım buffer size ı en yükseğe en aşağı aldım ama birşey değişmiyor. Bahsettiğim latency aslında çok düşük ama sinir bozucu.İstemsiz yavaşlamama sebep oluyor. Bir yandan da acaba normal mi diye düşünmeye başladım. Ancak normal olsa farketmemem lazım diye düşünüyorum.
     
    Son düzenleme: 26 Şubat 2015
  11. Bende driver formatta o eklentiler yok. Benimki ux1 belki ondandır. Orda 24 bit yazıyor bende 16 bit ve değiştirilmiyor bununla alakalı olamaz di mi ? Bir de şu en son attığınız küçük olan resımde EMU ASIO yazan onu nasıl açıcam ? Çok soru sorduğumun farkındayım çözüm bulursam çok sevinicem 2 gündür beynimi yakmış durumdayım.
     
    Son düzenleme: 26 Şubat 2015
  12. Sizin ilk fotoda Realtek değil alttaki kısımın başında mavi yanması lazım ux1 seçili olacak. Asio arabellek boyutunuda 512değil 256 ya da 128 yapın.
    Benim verdiğim foto örnekti sadece, ses kartı modeline göre değişir, o fotoyu google görsellerden buldum ama bende de Emu ses kartı var, yani ben de kendi cihazımdan foto koysam aynı foto çıkacaktı. Sizin yapmanız gereken bir kaç ayar olma ihtimali daha var ses kartınızın pdf dosyasına bakarken gördüm sanırım bir daha göz atayım. Bulunca yazarım tekrar.

    Tamam baktım başka ayar yok, dediğim gibi son olarak 512yi 256 ya da 128 yapın bir de realtek hdye tıklayıp deaktif yapın alttaki ses kartınızın isminin yazılı olduğu yeri seçin orası mavi renk olsun baştaki kutucuk üzerine tıklayın.
     
    Son düzenleme: 26 Şubat 2015
  13. Yukarıdaki mesajımı tekrar okuyun bir ekleme yaptım bir de şu videoyu izleyin windows içinden bir yerden default cihaz olarak ux1 i seçmeniz gerekiyor sanırım, videoda öyle yapmışlar. 720p de tam ekran yapıp izleyin daha net gözüküyor.



    Şimdi dışarı çıkmam lazım, artık olmazsa bir de Reaper indirip onun içinden deneyin diyeceğim ama orada da bir sürü ayar var, şimdilik linkini atayım göz atın sadece.

    MichałKaszczyszyn.com » Recording first guitar tracks in Reaper with Line6 POD Studio
     
    Son düzenleme: 26 Şubat 2015
  14. İlgin için teşekkür ederim eyvallah
     
  15. Rica ederim, umarım sorun çözülmüştür.
     

Bu Sayfayı Paylaş