Ses Kartına Analog Pedal

K

Korgün

Merhabalar bir süredir Ses kartı ve AmpliTube ile çalıyorum evde. Gece saatlerinde çok iyi gidiyor. BBE firmasının Plugin olarak da ürünleri olduğunu biliyorum. Akılma elimdeki BBE Sonic Stomp 'u gitar ile ses kartının arasına girmek gibi bir fikir geldi. Anolog bir pedal nasıl bir sonuç verir diye merak ederken amfideki gibi sesi baya toparladı. Bu konuda ki cahilliğimi maruz görün başka pedallarla nasıl olur merak ettim. Deneyen varsa bilgi verirseniz sevinirim.
 
Ben gitar-->marshall bb2-->sansamp gt2-->ses kartı şeklinde kullandım
Guitarrigden de üzerine hiçbir amfi veya kabin simülasyonu açmadan sadece reverb ve delay açtım. O kuru tonu aldı uçurdu. Gece çalımları için çok ideal. Ama bu şekilde kullanmadan da guitarrig tonlarını seviyorum, cleanler hariç. Geçe clean bir şey çalışmam gerekirse kesinlikle yukarıda yazdığım şekilde kullanırım.
 
Elbette işe yarar doğru ayarlarda analog pedallar ama preamp'i dijital olarak alınca, ne derece tadı olur bilemiyorum.
Yoksa wah da olur, booster da olur, overdrive da olur, distortion da olur..
 
Son düzenleme:
En azından gain'i fullemek yerine -ki o tarz programlarda çamurlaşma kaçınılmaz- önüne bir tube screamer tarzı pedal koyup, boost niyetine kullanabilirsiniz. Yani açıkçası bir Sonic Stomp kadar işlevsel olmaz bence ama yine de böyle yapanları gördüm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Amacım clean tonları biraz daha toparlamak zaten. Ufak ufak Preamp bakıyordum :) Uygun tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?
 
Ms Pozitron Shakti Mod. Sansamp gt2nin tanıtımlarına bak internetten. Onun 2-3 katı daha iyi en az. Mikrofon değişimlerine daha duyarlı, higainleri daha hacimli. Gt2yi marshall BB2 ile boostluyordum ancak istediğim hacmi veriyordu. Shakti mod tek başına yetiyor da artıyor.
 
Bütçenizi bilemiyorum ama her başlıkta olduğu gibi yine kendi kullandığım ekipmanı yazacağım.
Ms Pozitron Shakti Mod amp

Zevkler göreceli elbet ama pek çok kişilerce şaka gibi bir alet. Tek handikapı -ki ben bir aletin her şeyi güzel yapacağına inanmayanlardanım- clean seslerinin clean headroom'u yüksek değil, yani drive'a kaçabiliyor en düşük gain'de dahi. Single Coil'li gitarınız varsa idare eder sonuçlar alabilirsiniz tabi. Berrak clean aramıyorsanız zaten sorun yok.

Tüm bunların yanında harika drive tonlarına sahip.
 


Video'nun bu saniyesinde ayarladığım 2 drive tonunu da duyabilirsiniz ancak farklı ayarlarla çok çeşitli bambaşka tonlar almak mümkün. Ancak bu mikrofonla kaydedilmiş bir kayıt. Direk ses kartına girince nasıl oluyor derseniz;



Aha bu da evvelinde kaydettiğim clean sesler;

 
Çok teşekkürler cevaplar için bir süredir düzgün bir transparan drive arayışım vardı. Baya netleşti herşey.
 
Başka pek çok kaydımda da kullandım, son dönemde de bunu kullanıyorum hep; öyle denk geldi bunları gönderdim, özellikle değil yani :)

Ana ses analog olsun da fx'ler, eq'lama vs. bilgisayar ortamından da yapılır düşüncesindeyim ben.
Tüm bu attığım kayıtlarda, şu videoda gördüğünüz malum beyaz pedal var. Güncel fiyatı nedir bilemiyorum ama 2 kanallı bir sürü modu olan preamp için çok komik bir fiyatı var onu biliyorum.
 
O kadar dijital ortamlara öcü olarak bakanlardan değilim. Ses bir şekilde analog bantlara kaydedilmiyorsa dijitalleşecek demektir. Bunun ne kadar düzgün yapıldığı artık kaliteyi belirliyor ki o kadar zor sularda işim yok. Kayıtlar içinde ellerinize sağlık bana baya yardımı oldu.
 
İnce duvarları olan bir evde yaşadığım için hep böyle çalmak mecburiyetindeyim. Liseli olunca da başka ev vs şansı 0 zaten. He üniversiteli olsam da 0 da neyse :D. Boss odb 3 ile bass çalıyorum gayet güzel. Hiç simülasyona gerek kalmıyor. Yanına bir adet DI BOX ve Artec apw 5 wah pedalı alacağım inşAllah. Bu ince duvarlarla devam ederse markbass kafa amfisi alıp ona da kulaklık takarak devam edeceğim :D
 
Evet siz söyleyince araştırdım Preamp yokmuş bendeki modelde Roland TriCapture modeli idi. Eski ses kartıma baktım onda da Mikrofon girişi Preamp' lıymış sadece. Ms Pozitron Shakti Mod amp gayet mantıklı geliyor Preamp olarak onu kullansam.
 
Evet siz söyleyince araştırdım Preamp yokmuş bendeki modelde Roland TriCapture modeli idi. Eski ses kartıma baktım onda da Mikrofon girişi Preamp' lıymış sadece. Ms Pozitron Shakti Mod amp gayet mantıklı geliyor Preamp olarak onu kullansam.
Hocam bende aynı ses kartını kullanıyorum. Bass gitar kaydı alırken seviye çokk kısık geliyor. Onun bu konuyla alakası var mı? DI Box alsam düzelir mi?
 
@Mustafa İLKER Türlü türlü Di Box var, bazıları kendi içinde Preamp da taşır ama ucuz olan cihazlarda kaliteli bir preamp olduğunu sanmıyorum ya da hiç yoktur varsa da cihazın düğmesi ya da rotary butonu yoktur ayar çekilmez, Di Box ses sinyalini balanslı hale getirip, sinyalin kayanağa azalmadan gitmesini sağlar, yani sizin başta sinyaliniz zayıf ise yine o zayıflıkta kaynağa gider ya da biraz yükseltir ama kaliteli bir preamp kadar yükseltemez tabi bunu ucuz di boxlar için söylüyorum, zaten kendi içinde kaliteli preamp olan pahalı di boxlar mevzu bahis değil, sinyali olduğundan daha da güçlü hale getirebilmek için Preamp'e ihtiyacınız var.

Ben yeri geliyor ses kartımın Preamp'ını kısma seçeneğini bile kullanıyorum, ikinci elde bulabilirseniz tavsiye ederim ''E-Mu 0404 USB'' ama windows 8 ile çalışır mı bilmiyorum, W7 64 bit ile ile sorun yok, her iki kanalında da Preamp var. İkinci ele 250 liraya kadar düşebiliyor.

Alternatif olarak Roland UA 22 Duo Capture öneririm hem ios hem mac hem windowslarla çalışabiliyor. Ipadlerle de çalışabiliyor olması büyük avantaj.
MyDukkan.com :: Roland UA-22 Duo-Capture EX USB Audio Interface :: Ses Kartı

Önerebileceğim diğer cihaz Presonus AudioBox iTwo modeli, yine bu da ipad ve diğer platformlarda çalışabiliyor.
MyDukkan.com :: PreSonus AudioBox iTwo :: USB Ses Kartı

@Korgün Bildiğim kadarıyla Ms Pozitron Shakti Mod bir preamp değil, amfi simulasyon pedalı, yani belirli bir amfi modelini kopyalayan distortion pedalı gibi bir şey, Preamp değil. Kullanmadım tam olarak yanlış bilgi vermek de istemem ama cihaza bakınca benim anladığım o oldu. Çünkü üzerinde Tweed, British, California şeklinde sçenekler var bunlardan Tweed Fender amfidir, British büyük ihtimal Marshall yada o sounda yakın bir amfi tonu, California ise Amerikan soundlu metal amfilerinin tonudur. Preamp ile ilgili bir şey göremedim, kullananlar varsa daha iyi yorum yapabilir.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst