Ac/dc Arasındaki Fark ?

iyi günler abilerim. yaın zamanda bi arkadaşımdan zoom gfx 707 aldım. adaptör girişinde AC 9v yazıyor. tarsusta bir müzik dükkanından bir adaptör aldım adam sadece denedi çalıştırıyor mu diye oldu al dedi aldım bende. bu gün bi bakıyım dedim adaptör DC imiş bu sorun yaratır mı ?
 
Senin prosesörün 9 Volt, 300 mA DC akım ile çalışıyor. Adaptörün 9 Volt dc o konuda sıkıntı yok ama akımı 300 mA'dan yüksek olmalı. Muhtemelen 500 mA olması lazım yine de adaptörün üzerine bak. Gerilim ve akım değerleri yazar, akım değeri 300 mA'dan yüksek ise problem olmaz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
evet olabilir ama adaptör ve cihazdaki ters. bide yeni bir kablo yaptırdım. çok kötü dip gürültüsü yapıyor başka kablo takınca yok. kabloyu yaptırdığım yere götürdüm adamlar denediler en küçük bir ses yok acaba bununla bir alakası olabilir mi ?
adaptör 100 mA 9v
 
Çalışır ama tam verim alamazsın headroom düşük olur, bir de volume, gain falan fullemediğin sürece prosesörü zorlamadığın sürece çalışır. 300 mA olması her saniye adaptörden 300 mA çekeceği anlamına gelmez, bütün efektleri kullandığın prosesörü zorladığın zaman yetersiz kalır sadece.
 
Kerem bilmediğin sulara yönelmeye başladın, biraz frenlemeni öneririm. Bu cihaz bir kere analog değil dolayısıyla senin düşündüğün gibi bir headroom yok, olsa bile headroom gerilim düşünce düşer akım değil.
Yine analog olsa bile gain yükselince çekilen akım düşer. Onlarca kez burda söyledim lakin tekrar söyleyeyim gerilimi kaynak ,akımı yük belirler. Yani akım yetmedi verim alamazsın diye birşey olmaz. Yükü koydunmu oraya cayır cayır istediği akımı çeker, güç kaynağın yetmez ise yanar gider. Yani akım az ama buna da şükür demez yük.
 
Tekrar teşekkür ederim açıkçası bilmem gereken bir konuydu okuduğum bölüm ile alakalı bir konu, yorumunuzdan sonra tekrar düşününce yanlışımın farkına vardım :)
 
Tekrar teşekkür ederim açıkçası bilmem gereken bir konuydu okuduğum bölüm ile alakalı bir konu, yorumunuzdan sonra tekrar düşününce yanlışımın farkına vardım :)
Faydalı oldu ise ne mutlu. Sanırım lisans ogrencisisin, bu yaklaşımla çok başarılı olacağına eminim. Biz lisans döneminde bu yaklaşıma sahip olacak kadar olgun değildik. Başarılar diliyorum, şüpheci yaklaşımını kaybetme
 
Geri
Üst