Ses Kartımdan Mikrofon Sesi Alamıyorum!

ACİL YARDIM! arkadaslar ses kartıma(lin6ux2) mikrofon.(prodipett1) taktım fakat ses alamıyorum... kullandığım program(mixcraft) ses kartını görüyo, pc de ses kartını görüyor... ses kartıyla amifimin kanal kaydını da yapabiliyorum.... fakat, mikrofondan hiç bir suretle ses gelmiyor..(((sıfır aldım ürünü))) sebebi ne ola????
 
Son düzenleme:
Aslında sorudan önce daha düzgün şekilde yazsan da Türkçe'i katletmesen daha çok yardım alırdın. Örneğin ses kartını nasıl görüyor? Kanal kaydını yapıyorsun da mikrofondan nasıl ses alamıyorsun?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Amfinin emulated çıkışından kayıt yapabiliyorum fakat ses kartina mikrofon taktığımda mikrofondan ses alamıyorum,tepki vermiyor... (+48 i aktif yaptım.)
 
Daha önce hiç mixcraft kullanmadım fakat tahmin ettiğim kadarı ile sorun ses kartındaki bütün girişlerin aynı anda aktif olmamasından kaynaklanıyor. Kayıt almak için şu anda ses kartındaki enstrüman girişlerin aktif durumda, mikrofon girişlerin aktif değil. Bu nedenle ses alamıyorsun. Kullandığın DAW programının içinden ses kartı ayarlarını açarak (Mixcraftta nasıl oluyor tam olarak bilmiyorum) aktifleştirmek istediğin girişi seçebilirsin. Örneğin Cubase'de sırası ile Devices (Aygıtlar), Device Setup (Aygıt Ayarları), VST Audio System, Kontrol Panel sekmelerinden ses kartının aktifleştirmek istediğin girişi seçiyorsun. Mixcraft'ta da buna benzer ses kartının ayarlarını yapabileceğin bir sekme olması gerekiyor.
 
ACİL YARDIM! arkadaslar ses kartıma(lin6ux2) micrafon.(prodipett1) taktım fakat ses alamıyorum... kullandığım program(mixcraft) ses kartını görüyo, pc de ses kartını görüyor... ses kartıyla amifimin kanal kaydını da yapabiliyorum.... fakat, mikrafondan hiç bir suretle ses gelmiyor..(((sıfır aldım ürünü))) sebebi ne ola????
Dostum başlıkta mikrofon yerine mikrafon şeklinde kelime kullandığın için arkadaşlar tepki gösteriyor, düzenlemende yarar var. ikinci konu ise ses kartının üzerinde mikrofon ve hi-z jack girişleri arasında geçiş sağlayan bir tuş görsellerden baktığım kadarıyla yok. bu durumda 3 ihtimal olabilir.
*ses kartınızın dijital bi arayüzü varsa oradan bu girişler arasında bi geçiş yapmanız gerekiyor olabilir.
*jack bağlantısı takıldığında otomatik olarak xlr input yani mikrofon girişi devre dışı kalıyor olabilir.
*ya da bütün bunların dışında DAW yazılımı içerisinden input bus tanımlamanız ve açtığınız audio kanalları uygun girişe yönlendirmeniz gerekiyor olabilir.
Denedikten sonra tekrar dönüş yaparsanız başka ihtimaller üzerine de düşünebiliriz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
arkadaşlar teşekkür ederim problemi çözdüm,sorun ses kartının dijital arayüzü ile alakalı bir sorunmuş.. girişleri yönlendirince mikrofon girişinden ses aldım... uğur86 ,kadiraksoy çok teşekkürler :)
 
Geri
Üst