Ibanez Tsa5tvr Lambalı Ev Amfisi Hakkında

Ben de ev için lambalı amfi ararken araştırmıştım. Yaklaşık 3 ay bakmadığım incelemediğim model kalmadı. Ampeg gvt5, TSA5, TSA15, blues junior, Laney vc15-110, LC15-110, Fender super champ, Laney cub 8, Laney cub 10 modellerini bizzat denedim. Vox modellerini denemedim açıkçası, dinlediğim sample'lar çok hoşuma gitmemişti Vox'un karakteri bambaşka benim tarzım değil. Marshall'ın da pek ufak naif tonları olan blues amfileri yok.

Bu amfileri incelerken şahsen ben şunlara kafa yormuştum.

- treble bass mid potu var mı ? Çoğu küçük lambalı amfide sadece "tone" potu koyuyorlar ya da sadece "bass" ve "treble" potları oluyor.
- Fx loop var mı?
- reverb var mı?

TSA5TVR TSA5'ten çok farklı gibi duruyor accust. reverb vs ... çok da hoş görünen bir amfi yalnız işin aslı 8 inch speaker'a sahip amfiler ne olursa olsun tok sesler vermiyor. TSA5TVR'yi Ankara zuhal müziğe birkaç defa sordum ancak dükkana getirmedikleri için deneyemedim. TSA5 kelimenin tam anlamıyla "yetersiz" bir amfiydi bunun da çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Yetersiz kelimesini yeterince volume yok anlamında filan söylemiyorum. Ciddi ciddi öyle tok dolu dolu lambalı amfi tonları alamadım. Benim denediğim TSA5'in üzerindeki tube screamer circuit da orjinal tube screamer ile aynı diyemem. İşin doğrusu clean kanalı kadife gibi bir lambalı amfi alıp yanına pedal atmak daha güzel oluyor.

Blues junior en çok hoşuma giden amfiydi tek kelimeyle mükemmeldi, 3 and eq, spring reverb süper clean ler... Ancak fazla gürültülüydü evde çalınacak bir amfi değil bence.
LC15-110 fazla sertti (high lar patlıyordu adeta sert müzik yapacaksan hoşuna gidebilir).
Laney cub 8 de TSA5 den pek farklı değildi.

Laney cub 10, Laney VC15-110, Fender super champ ve Ampeg GVT5-110 hoşuma gitmişti. Benim için önemli olan clean kanaldı. Fender super champ Ampeg GVT5-110 ve cub 10'un clean kanalı bana göre Laney VC15-110'dan daha güzeldi. ben Reverb'ü de olduğu için Fender super champ'i tercih ettim çok da memnunum.

Açıkçası TSA5TVR fiyatını hak etmiyor, cub 10 alıp yanına bir reverb pedalı koymak ya da hoşuna gidiyorsa Vox AC4C1 almak daha mantıklı. 10 inch speaker evde yeterli headroom için ideal.
 
Son düzenleme:
@duru_s90 fx loop her amfide bulunmaz. 60 ve 70'lerden kalma bir çok vintage amfide göremezsin. Bazı çok kaliteli amfilere de ton kaybına sebep olabileceği için koyulmaz. Diğer iki madde zevk renk diyorum, eyvallah. Ama, yerinde olsam fx loopu kıstas listesine almam. Yine de sen bilirsin tabii.
 
Amfiden drive almayı düşünen arkadaşlar için önemli bir kıstas doğrusu. Açıkçası ben çok önemsemedim ve super champ aldım çok da memnunum.
 
Eyvallah.

EKLEME: @duru_s90 ile fikir alış verişi yaptık başlıkla ilgili yazmayı unuttuk :) TSA15 güzel amfi. 5 watt modu da var sanırım üstünde. 6V6 da EL84'ten daha tuttuğum bir güç lambasıdır. Ama ürettiği gürültü de önemli. 5 watt olmasına rağmen evde gürültülü, sahnede yetersiz kaçabilir. Hoparlör küçük bence. Ama performans olarak iyi eşlenmişse büyük bir dert olmayabilir.

Tüm söylediklerim teorik tabii. Amfiyi deneme fırsatı bulana dek gözardı da edilebilir.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar şu an bu amfinin fiyatı 991 tl zuhal'de.şahsen hem evde çalabileyim hem lambalı olsun hem de uygun fiyatlı olsun diyip her an an alabilirim.stoklar ya da indirim bitmeden meraklısına duyurulur.
 
Bu amfiye lambalı demeye pek elim varmıyor yahu marshall vs, mg ve bir çok markanın transistörlü serilerinde zaten 1 adet 12ax7 preamp katında bulunur, lambalı demezler onlara. bunda 1 tane 12ax7 ilaveten 1 x 6V6GT power katında duruyor. Kelime oyunu yapmışlar. İbanez in amfi yapmayı beceremiyor bence. bass amfilerinde de aynı skıntılar mevcut. TBX serilerini falan birçoğunu denedim şişlemer, vınlamalar...
 
Tsa15h ben kullanıyorum bana göre harika bir amfi. Ama tsa30 mesela kullananlar iyi bulmuyorlar. Tsa15 gibi değilmiş. O yüzden 5wattı nasıldır bilemedim. Ama tsa15 başarılı.
 
Geri
Üst