Squier Deluxe Hot Rails Modlu Fiyat Ortalaması

Selamlar arkadaslar, sizlere danısmak istediğim bir konu var. Bir arkadas ile aramızda gecen diyalogdan sonra bu basligi acma geregi duydum.
Gitarim baslıkta da belirttiğim gibi squier deluxe hot rails stratocaster ama üzerinde manyetik olarak fender 57/62 bulunmakta. Gitarın mydukkan fiyati 1060tl filan manyetikte 640tl. Gitarin normal manyetiklerinin piyasada ederi en fazla 200tl. Ben 175e satabilmistim. Gitarin dengi gitarlarinin modsuz fiyatlari 700le 900 arasinda yazili. Sizce benim gitarin fiyati ne olur yani su fiyata kesin satilir olarak sormuorum normal ederi ne olmalı onu soruyorum yoksa ürün ne olursa olsun fiyatı öldürürsen her sey satılır.
Simdiden her arkadasa tesekkür ediyorum.
 
Sorunuzla mütevellit, genel bir şekilde başlayayım:

Her ürünün iki fiyat belirleyici etkeni vardır:
1. Piyasadaki durumu
2. Sahibinin istediği

Aciliyet, ederbilmezlik, keyfi ucuzdan satma durumları kenara itersek, bu iki etkenin ortada buluşması genellikle zor olur.

Genel olarak baktığımızda, bir üründen piyasada bol miktarda varsa ve 2.el talebi azsa fiyatları sıfırlarına oranla çok daha fazla aşağıya düşebilir (örn: Ibanez Prestige serisinin sıfırları 2500 civarındayken 750-1200TL arasında fiyat istenmesi/satılması).

İkinci durumda ürün 2.el piyasasında az bulunur, talep fazladır, bu durumda ürünlerin 2.el fiyatları da sıfırına yaklaşacaktır (en temiz örnek: Bakkalda 1500 liraya satılan MIM Stratların 900-1100 bandından satılabilmesi)

Elinizdeki ürün piyasada sıfır olarak kolay bulunabiliyor, farklı ödeme imkanlarıyla rahatça alınabiliyor, üretimden kalkmış/yeni modeli çıkmış ve ikinci el piyasasında da rotasyondaysa fiyatının haliyle (sıfırına oranla) daha düşük olması beklenir.

Ürün fiyatı yüksek, sıfırı var ama 1-2 tane, 2.elde zor bulunuyor ya da bildiğiniz vintage, aranan ve üretilmeyen bir ürünse fiyatı sıfırına yakın olabilir, ürün sahibi belirleyebilir. (misal ENGL Ironball, Tech 21 TM60, Gibson LP VOS)

Fark ettiyseniz, ikinci el fiyatları için oldukça subjektif olan % işaretini kullanmadım, zira her ürünün fiyatına etkileyecek kişisel/ekonomik faktörler mevcut. 2 Sene önce 1200 liraya satılan ampli, şimdi 2500 liraysa, kimse sizden aldığınız fiyat üzerinden fiyat belirlemenizi isteyemez. Arada dolar uçar, fabrika yanar, üretim azalır, sizin yerine alacağınız ürün zamlanır vs.

Tüm bunları hesaba katarak belirlediğiniz fiyat size göre makulse onun üzerinden ilerlersiniz, gerçek bir alıcısı varsa zaten kendini belli eder, ortak bir noktada buluşmaya çalışırsınız, buluşamazsanız da sağlık olsun der başka limanlara yönelirsiniz.

Sonuç olarak her ürünün bir ederi ve o ederi vermeye hazır bir alıcısı mutlaka vardır, bu 1 gün de sürebilir, 5 sene de.
Fiyatı öldürmek isteyenler elbet olacaktır, ne kadar hızlı satılacağı aslında sizin ne kadar beklemeye vaktiniz olduğuyla alakalı.

Sizin elinizdeki ürünler benim elimde olsaydı ben de bir üstteki arkadaş gibi pazarlık payıyla birlikte 1000-1100 civarında bir fiyat isterdim.

Saygılar&sevgiler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, verdiğiniz cevaplarla verdiğim fiyatın iyi olduğunu anladım çünkü benimle konuşan arkadaş gitarımın en fazla 600tl edeceğini söylemişti.
 
Manyetikler dahil 600 mü? Öyleyse düşük bir fiyat. Squier Deluxe kendi manyetikleriyle. 500-550 TL rahat eder. Alıcı da bulur. Bence gitarı kendi manyetikleriyle satın, 57/62leri de çıkartıp ayrı satın.
 
Bence de en mantıklısı o seti ayrı satmaktır.
Gitarı stok haliyle gördüm ve denedim @yalız ile evinde yaptığımız bir alışveriş esnasında. Kesinlikle çok güzel bir gitar. Klavyesi çok güzel bir gül ağacına sahip. Abanoz gibi bir kıvama sahip. İşçiliği de kesinlikle çok özenli. Tınısı da çok iyi gövdesinin. Zaten renk olarak da çok hoş bir gitar. Stok haliyle 600 TL. eder ama o manyetiklerle o fiyat hiç uyuşmuyor.
 
Stok manyetiklerini satmış arkadaş o biraz kötü olmuş. Önerim aşağıdaki manyetikleri alıp bir de köprü single'ı bulup ki onlar da var forumda uygun fiyata 57/62 seti ayrı satmak olacak benim de.

Satılık - Fender Mij Neck-middle Manyetikleri | turkrock.com
Hatta ben hemen takas bile teklif edebilirim o 57/62 sete karşılık elimdeki singlelarla. @yalız düşünürsen bir teklif oluşturalım. Manyetikleri takıp gitarı satışa hazır hale getirmesi de benden.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Öncelikle yardımcı olan ve alternatif çözümler sunan her arkadaşa çok teşekkür ederim. Gitarın manyetiklerini baska manyetikle değistirmeyi düşünmedim çünkü değiştirip de satamazsam boşuna bozmuş olurum o kadar aciliyeti yok satışımın, kpss sürecinden dolayı biraz ara verdim ve de satılırsa birkaç borcu kapatırım diye düşunmüştüm. Bundan dolayı muhtemelen ya manyetiklerle satışını bekleyeceğim ya da manyetik ve gitarı ayrı ayrı satarım nasıl olsa kpss sonrasına kadar satılmazsa tekrar başlayacağım için satılmazsa ziyanı yok :)
 
Geri
Üst