Guitar Rig 5 Ton Yardım

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır gitar rig kullanıyorum lakin hep standart tonlardayım. Sololarda Hot solo 1993 ritmlerde ise Thrash solo+'yı kullanıyorum. Ses kartım M-audio mobile pre-usb gitarım ise Schecter Hellraiser C7 . Çaldığım tarzlar genelde djent , deathcore arası oluyor. Benim bu kullandığım 2 ton dışında bu tarzlara uygun bir ton var mı hali hazır da ? Ya da aranızdan bu tarzlara uygun ton yazıp bana bu konuda yardımcı olabilecek var mı ? Ya da bana "Gitar rig yerine şu program daha iyi bak orada istediğin tonları daha iyi bulursun hem de ücretsiz" diyen olursa ayrı bir makbul geçer tabi :) Teşekkür ediyorum ilginiz için.
 
Guitarrig dijital tonlar bakımından oldukça tatmin edici bence. Ara sıra sırf keyfi olarak analog değil guitarrig tercih ediyorum. Ben higain tonlarında Van51 veya Gratifier i önden Screamerla boostluyorum genelde. Kabin ve mikrofonlama seçiminde control room u kullanıyorum. Üzerine ince bir reverb. Amfinin üzerindeki ayarlar ve boost kontrolleri tam aradığın tona ulaştırmazsa seni, bir de equalizer ekle. Ton yelpazesi baya genişler.
Van51 Peavey5150 klonu Gratifier ise Mesa Boogie.
Tabi bir de noise gate koyuyorum araya dip gürültüsünden boğulmamak için.
 
bias programını nette windows sürümü ile çalışan versiyonunu bulabilirsen indir derim onun dışında peavey revalver mkııı.v programı da çok sağlamdır
 
Farklı olarak "kuassa amplifikation one" denenebilir. Ama standalone olarak çalışıyormuydu hatırlamıyorum. Ben daw içerisinde kullandım tonları iyiydi.
 
sevgili guitar rigciler.
bende bir telecaster var ama bilindik telecaster tonu ya da strat tonunu alamıyorum guitar rig'ten, bu biraz da benim cahilliğim. strat ve tele tonlarını (clean - crunch - overdrive gib) alabileceğim ayarları gösteren bir link bir yardım alabilir miyim?

teşekkürler şimdiden.
 
Guitar rigte boş ekrana sağ tıkladığın zaman split mix diye bir efekt var daha doğrusu araç diyelim. Onu boş ekranda aç, split a ve split b diye iki kanal göreceksin. Split a ya mesela van51 split b ye de atıyorum hot soloyu koy. Split mix yazan konsolda a ve b kanallarının ayrı pan seçenekleri vardır. A kanalını %100 ya da 75 sola b kanalını da aynı şekilde sağa panla. Ton böylece daha dolgun ve stereo şekilde gelecek. Ses bir kulağına zayıf diğerine güçlü gelebilir onu amfilerin üzerinden eq ayarlarıyla düzelt. Bu şekilde farklı amfileri ya da aynı amfileri farklı eq düzenleriyle sol ve sağ taraflara dağıtırsan ses daha hacimli gelir. Onun altına da istediğin modülasyon vb. efektlerini sıralayabilirsin.
 
çok teşekkür ederim, yüklerken bir adımı yanlış yapmışım, şimdi professional yazıyor programda. ama yine aynı şey olursa buradan indiririm. tekrardan çok teşekkür ederim.
 
Geri
Üst