Tel Tansiyonu

Hiç böyle bir başlık açmak istemezdim ama dün arkadaşımın Cort M600'ünü kullandım.Teller inanılmaz yumuşak, tansiyon mis gibi, bendler falan çok tatlı. Kafam basmadı, acaba stratın köprü yayları mı çekiyor dedim, köprüyü sabitledim, yaylar boşa çıktı, gerilim aynı.

Acaba sorun tel yüksekliğinde mi, çünkü biraz yüksek aksiyonla çalıyorum. Endonezyalının yaptığı gitar afallattı yeminle, bi anlatın şu işin aslını, gözünüzü seveyim..
 
Endonezya ile falan bir alakası yok:) Strat formatında sapın skalası (tellerin üst eşikten köprüye kadar olan uzunluğu) 25,5 inch gibson formatında 24,75 inch
Scale length kısaldıkça tel tansiyonu düşer, kabaca strat'daki 09luk set ile gibson formatında 010luk setin tansiyonu nerdeyse aynı gibi gelir

O yüzdendir ki les paul formatındaki gitarlara minimum 010luk set takalım da teller don lastiği gibi olmasın, aletten tam performans alalım gibi bir genel kanı vardır:) ama kural değil tabi örneğin billy gibbons 07 set kullanır veya nur içinde yatsın SRV strat'a 13'lük takıp o bendleri yapabilen bir abimiz (tabi bu adamlar insan değil:))
 
Son düzenleme:
Geri
Üst