Dolandırıcılık Olayı: ''kaos13666''( Burak Köşker) Tanıyor Musunuz?

Yüzsüz Burak Köşker baktı benden güzel para akıyor hesabına, birde gitarlarım dan birine göz dikmiş onun teklifine ikna olmadığım için bu sefer yazdıkları kitap baskısı için para talep etmeye başlamıştı.

''dostum bir arkadaşıma gitar getirecektim, senin şu gitarını 1450$ dan okeylesem, buradan istediğin bir gitar vardı onuda sana alıp gelsem + diğer istediklerini de getirsem ve senden şimdi gitarı vereceğim (16 şubatta dönecem diyor, gitarı 8 ocakta birine yollamamı istiyor ve 1450$ lık gitarı hediye olarak bir arkadaşına alacağın dan bahsediyor) adrese yollamanı istesem çok makbule geçer dostum'' işte bu yazdıklarını okuduğumda 6. hissim ''dolandırıcı bu'' demişti. Kendi kendime ''kötü düşünme'' dedim ''önce siparişlerimi getir, buluş al ve yapalım ve madem gitarı istiyorsun, oradan bu gitarı al'' dedim ''okey'' çekti ''iki gitar arasında oluşan farkı gelince elden alırım'' dedi. 1-2 gün geçmeden yine aynı gitarı adres versem göndersen diye tekrar ısrar etmiş sonrada kitap basım parasına çevirmişti.

Attığı emailler den alıntılar;

'' bu arada kitabımızı google play store da da satışa sunduk bir sürü uğraştım mailler falan attım da ancak çıktı orada da :) satın alıp okuyabilirsin hem ne yazmışız biraz fikrin olur :) dostum bir de alacağın ürünler için bir ricam olacak vereceğin siparişler için ödeme durumun olursa ikinci baskı için arkadaş bandrollerimizi almış. kitabın parasını yiyorum bende şu anda zaten yani ikinci baskı için ödeme durumun olursa arkadaşa yönlendireyim ben buradan şu anda yollayamıyorum eğer olursa ha yardımcı olamam dersen de ben bi yerlerden çözmeye çalışayım.''

'' ha bir de yeni baskıdan bir de kitabın kendisi için söz vermiştim sana da sanırım ama yeni baskısı çıkıncaya kadar okumuş olursun alırsan bir de yorum atarsın sonra da kitap hali hediyem olur ama önce bi baskı parası çözmeye bakayım ben yine sınırlı baskı olacak kendiliğinden - Bücher bei Google Play dostum link bu şimdilik indirimli fiyat alacak olanlar var ise sonra yükselecek bilginiz olsun ;) ''

'' ödeme konusunda şu baskı parası için yardımcı olman mümkün mü ? yoksa babamdan isteyeceğim de istemek istemesem de rica minnet yani :) sana da biraz yüzüm tutuyor diye istiyorum dostum sorun olmaz dersen arkadaşlardan birinin mail adresini ya da hesap numarasını direk verebilirim :) ''

''dostum sorun yok ama işte ben de ters zamanda çıktım gibi oldu yola. kitap olayı için rica edeyim demiştim ama sorun değil babamlardan istemek gelmiyor pek içimden ne de olsa ailem ile yaşamıyorum para konusunda sorun yapabiliyor sanki ona mahkum kalmışım gibi geliyor ona da :) ''

Abi bu kitap muhabbeti ne ya :S Ben olayı ilk anlattığında da anlamadım o kısmı. Sen sonuçta alacağın ürünlerin parasını verdin 4100 TL. Çocuk orada para harcamayacak yani senin ürünlerin için. Ama gelmiş üstüne kendi bastıkları kitap için para mı istiyor? Ne kadar saçma, sanki sen ona para yollamamışsın da bu da oraya gidince senin ürünlerini kendi parasıyla alıyormuş gibi bir hava yaratmış. Bu yüzden kendi parası kalmamış gibi kitabı devreye sokuyor vs. Abi nerden yontsam mantığı resmen. Bir de geçmişi de var bu kullanıcının forumda. Vay arkadaş.
 
Çok geçmiş olsun öncelikle.Celal hem öğrenci, hemde pırlanta gibi bir adam. İnsan tanısa ufacık bir zarar vermeye kıyamaz.Nasıl oluyor nasıl yapıyor bunu insanlar anlamıyorum.Bizim ülkede bu tür davalar olumlu sonuçlansa dahi uzun sürebiliyor.O yüzdende insanlar ya hiç uğraşmıyor yada dava sürecinde pes edip işin peşini bırakıyor.Öncelikle bu tür davaların ehli bir avukat bulup o avukat ile sonuca varmak daha sağlıklı. Olumlu sonuçlanması durumunda bütün avukat masrafları karşı taraftan alınıyor diye biliyorum.Ama en kısa yoldan sonuca ulaşma ihtimali ailesine ulaşmak ve ziyaret etmek. Biraz tehditkar bir tavır sergileyerek zararı gidermeye çalışmak gerek.
 
Avukat bir arkadaşla konuştum.Direk savcılığa suç duyurusunda bulunmamı, bunun için bir dilekçe hazırlamamızın,banka dekontlarını çıkarmamın ve forum konuşmalarının yeterli olacağını söyledi. Borcun da icra yolu ile gayet faizi ile alınabileceğini bunun gibi çok vakanın bu yolla artık kolay bir şekilde hallolduğunu belirtti.
 
Avukat bir arkadaşla konuştum.Direk savcılığa suç duyurusunda bulunmamı, bunun için bir dilekçe hazırlamamızın,banka dekontlarını çıkarmamın ve forum konuşmalarının yeterli olacağını söyledi. Borcun da icra yolu ile gayet faizi ile alınabileceğini bunun gibi çok vakanın bu yolla artık kolay bir şekilde hallolduğunu belirtti.

Bu bilgileri yazdığınız için teşekkürler çünkü insanları gerçekten saf yerine koyup kendilerini zeki sanan çok insan var çok geçmiş olsun gelişmeleri yazıp bizi bilgilendirirsen harika olur sıkma canını dost elbet hak ettiği cezayı çekecektir.
 
Yakın geçmiş zamanda benden de bir gitar satın alacaktı ama bütün kredi kartlarının dolu olduğunu, çok borçta olduğunu, aylık taksitle alabileceğini söylemişti, allahtan olmadı. Kimsenin günahına girmek istemem tabii. Diğer yandan yurt dışında tehlike bandında ülkelere de yolculuk yapıyor, kötüsünü düşünürsek, başına bir şeyler de gelmiş olabilir, çünkü kişisel bir yolculuk yapıyordu.
 
Çok geçmiş olsun..
Ben bu arkadaşla takas yapmıştım, neden bilmem konuşmasına pek güvenmemiştim, o yüzden ilk o gitarını yollamıştı. Ürün dediği gibi değildi bi kusuru vardı ama sorun etmemiştim. Başka bi sorun olmamıştı.

Bu arada Yozgat taydı o zamanlar
 
Beş yıldır ABD'den komisyon karşılığı ürün getiren biri olarak çok üzüldüm. Güven konusu kolay bir unsur değildir hele böyle durumlarda gerçekten hem tutum hem saygı çok önemli. Genel olarak komisyon fiyatlarım yüksek bulunsada mümkün olduğunca temiz iş yapmaya çalışan biri olarak üzüldüm. Bu işlerden cebine biraz katkı yapmaya çalışan forumdaşlar umarım etkilenmezler. Bu terbiyesizliği yapan arkadaş umarım aklını başına alıp sorunu çözer. Mağdur olan tüm arkadaşların en kısa zamanda sorunlarını çözmeleri dileğiyle.
 
Geçmiş olsun...

Kimsenin günahına girmek istemem, detayları da bilmiyorum ama hani çekirge 1 sıçrar 2 sıçrar muhabbeti gibi... Ama üzülecek bir şey yok, sadece giden zamanınız olacaktır çünkü artık özellikle internet ortamında bu tip olayların takibi çok daha kesin yapılabiliyor...

Genelde bu tip insanların ailesine falan ulaşmak biraz zahmetli olsa da çözüm bu aşamada gerçekleşiyor fakat hukuki olarak elinizde alışveriş için sözleştiğinize dair belgeler, artı ödeme yaptığınıza dair belgeler olduğu için sizin adınıza hiçbir sorun çıkacağını sanmıyorum.
 
Anladığım kadarıyla kitabı kendi adıyla yayınlamamış. Yazımında bir arkadaşına yardımcı olmuş. (Yanlış da anlamış olabilirim, Okuduğum mesajlardan böyle anladım.) Editör kısmında adı geçiyor. 1 ay baya uzun bir süre, hiç ses çıkmamış olması garip ama yurtdışında başına bir iş gelmiş olabilir parası çalınmıştır, başından adli bir olay vs geçmiştir, hastanesi-polisi filan var. Bir şekilde alıkonulmuştur gelememiştir vs vs. Yabancı bir ülkede çok sorunlu olabilir bu tür şeyler hele ki turist iseniz...

Bardağın dolu tarafına zorlama bir bakış tabi ki bu yazdıklarım. Bence öncelikle ailesine ulaşın derim. Tabi ki adli işlemleri de zaman kaybetmeden başlatın. Sonra ailesini bulur da anlaşırsanız filan adli işlemler geri çekilir bir şekilde lakin sopayı da diğer elinizde hazır tutmak gerek halk tabiriyle anlatmak istersem... Avukat, savcılık, suç duyurusu, dolandırıcılık gibi kelimeler dayaktan beter korkutur adamı... Basit bir nokta ama bir sorayım dedim, banka dekontuna ödediğiniz ücretin açıklamasını umarım yazmışsınızdır.

Çok ilginç bir şekilde ilerliyor başlık, ibretle başlığı okuyorum ne olacak diye merak etmiyor da değilim. Allah kolaylık versin umarım tatlıya bağlanır.
 
Son düzenleme:
Editör kısmın da Hakan Gökeşme ismi geçiyor kendisinin ismi düzelti kısmında geçiyor.Okuduğum mesajlardan gayet gereksiz biri olduğunu anladım bende.
 
Pardon yanlış yazmışım oraya. Geç saat gözler yoruldu tabi. Düzelti kısmında olacak. Ayrıca kullanıcı eleştirisine mesaj girilmiş. Google aramaları ile adın lekelenmesine doğru gidiyor iş. Açıkcası bir an önce çözmesini öneririm eğer burayı okuyorsa. Yoksa sonu kötüye gidiyor gibi.
 
Yok önemli değil.Birde şöyle bir şey var başından geçmiş olabileceğini düşündüğünüz şeylerle öyle bir durum olmadığı halde kendini savunmaya kalkması daha olası.
 
Ben sadece aklıma gelen olasılıkları söylüyorum. Zaten " bardağın dolu tarafına zorlama bir bakış" diyerek de not düştüm. Yalan ya da doğru şöyle şöyle yaptım demesi ya da dememesi kendi dürüstlüğüne kalmış bir iş. Yoksa yalan söylemek için bahane bulmaya ne var, buraya yazdıklarım rahatlıkla herkesin aklına gelebilir ki şu kitap geyiğini okuduktan sonra neler neler aklına gelmiş bunu mu uyduramayacak ? Yani önemli olan niyet :) Bu noktadan sonra olan maddi kayıpları karşılamadığı sürece zaten zarar görenlerin bahaneyi kabul edeceğini sanmıyorum. En azından maddi kayıpları karşılanmadığı sürece burada "iş tatlıya bağlanmıştır" gibi bir mesaj atacaklarını zannetmiyorum ne kadar geçerli bahanesi olsa da. Öte taraftan insan, bazen öyle durumulara düşüyor ki "yok artık" dedimiz şeyler gerçekten başımıza gelebiliyor. İletişime geçilemediği için ne olduğu meçhul. Burada önemli olan nokta iletişime geçilmesi. Yozgat'ta tanıdık vs araya insanlar sokularak ailesine ulaşılabilir ailesi Yozgat'ta mı onu bilmiyorum tabi ki. Daha önceki Kayseri'de olan vakada Kayseri'de ortak tanıdıklar vasıtasıyla olaya sebep olan kişinin ailesine ulaşılmıştı ve sonradan olay çözülmüştü. Belki benzeri bir yöntem burada da geçerli olabilir. Dediğim gibi umarım tatlıya bağlanır.
 
Son düzenleme:
Numaranın kullanılmaması kötüye doğru bir işaret doğrudur ama benim de aklıma gelen ihtimallerde de düşük olsa bu durumlarda kendisine başka kişilerin de ulaşmaması için değişirtirmiş ya da kapatmış olabilir. Adli vaka vs derken bu ihtimallerden bahsetmiştim aslında. Arkadaşlarıyla iletişime geçilebilmiş en azından. Ailesine de ulaşılması gerekir. Burada mağdur olanlara yol göstermek açısından yazıyorum yani. Kayseri'deki olay bu şekilde çözülmüştü. İşin adliyeye düşmesi bu kişi için zor bir durum ama mağdur olanlar için de çok can sıkıcı bir uğraş sonunda parasını fazlasıyla alıyorsunuz tabi ki ama bozulan sinirleriniz ve kaybolan vakit, emek de tuzu biberi oluyor. Ülkemizde malum adli sistem süper hızlı işlediği için... Burada önemli olan sorunu olabildiğince kısa ve sorunsuz çözmek olduğu için ailesine/arkadaşına/Yozgat'tan ortak bir tanıdığa vs ulaşılarak çözmek ve iletişim kanallarının kapatılmamasını sağlamak gerekiyor. Öte taraftan, sabıka kaydına dolandırıcılık vakasının işlenmesini hiç kimse istemez haliyle yani, Bir yan da adli süreci vakit kaybetmeden caydırıcı bir unsur olduğu için de işletmek gerek.
 
@Rat_Dog hocam alakanız için teşekkür ederim öncelikle böyle bir olayda forum üyesi olarak yalnız kalmadığımızı bilmek çok güzel :).Önerilerinizi de ayrıca dikkate alacağım.Bu mesajı bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak için yazıyorum. İnanın iyi niyetle yaklaşmak için 1 aydan fazla süre bekledim başlık açıp hukuki yola girmek için acabalar üzerine çok kafa yordum. Ancak neyin ne olduğu ortada şuan.@kaos13666 adlı arkadaş daha önce birinin gitarını çalıp başkası ile takas işlemine koymuş;
Merhabalar ben daha önce @kaos13666 isimli arkadasla gitar takası yapmıstım. Dean ml o flame yolladı bana bende ona ltd ex-401 yolladım. İlk o yolladı bende 2 gün sonra gitarımı yolladım. O 2 gün süre zarfı içinde demediğini bırakmadı. İş güç yogunluktan geç yolladım.işin garip tarafı suydu hiç ahbaplıgımız yok önceden takaslayalım dedi. Tamam dedim direk gitarı gönderdi güven sorunu olur bi insan temkinli yaklasır direk gönderdi iyi eyvallah bende gönderdim sonra. Face üzerinden biri bana ulastı o gitarı kimden aldın diye dedim böyle böyle yozgattan bi elemanla takasladım. Burak köşker adında biri ile. O gitar benimdi dolandırdı beni açık adresi varmı verdim adresi noldu bilmiyorum sonra. Hatta o konuyu actıgında biri özel mesajdan bana @kaos13666 ile alısverisin var güvenilirmi diye sormustu bende durumu anlatmıstım. Sonra oda naptı bilmiyorum.

Olayın tatlıya bağlanması gibi bir durum şu anki durum için zor.Çünkü bir şekilde yakayı sıyırmış ve şansını deneyebilmiş oluyor.Her olay böyle tatlıya bağlansa adam ne tuttursak kar diye kaç adamın canını yakacak. Ve biz böyle yaparsa bunun gibileri mantar gibi türer. Alacağımızı zaten icra yoluyla fazlasını verecekler.@kaos13666 kendini yaktı siciline işlenecektir bu. Ama ibret vesikası olarak BU SONUCUN yaşanması gerekiyor ki birileri daha böyle ucuz yoldan milletin güvenini, emeğini hiçe saymaya yeltenmesin. 2-3 güne adli işlemler başlayacak.Gelişmeleri aktaracağım.
 
Geri
Üst