Randall & Harley Benton Fark 1x12 Kabin ?

merhabalar bir konuda bilginize ihtiyacım var Harley Benton G112 Vintage & RandallRD112V30-D bu kabinlerin içinde aynı speakar var kabin dış parçalarındaki kullanılan malzemeler tona çok fazla etki edermi yada benim farkında olmadığım farklı ince bir ayrıntı varmı bilgisi olanlardan rica ediyorum.
 
Harley Benton kötü bir kabin değil G212 Vintage modelini kullanıyordum ve fiyatına göre çok üst seviye bir performansı vardı. Yeni amfi alabilmek için satmıştım kabini. Yaz sonunda ya paraya kıyıp Mesa 2x12 alacağım ya da yine Harley Benton G212 Vintage
 
Harley Benton 1X12 V30 kullanıyorum. Çok memnunum. Kabinin malzemesi de oldukça iyi ve sağlam. Tavsiye ederim.
Kabin arkasının açık veya kapalı olması tonu etkiler. Harley Benton kabinin arkası 4/1 oranında açık. Yani nornmal bir amfiden daha kapalı. Denemedim ama gördüğüm kadarıyla Randall'ın arkası kapalı. Fakat önde 2 tane hava yuvası var. Hoparlörün içerideki basınçtan patlamaması ya da boğulmaması için hava almasdı şart. O yüzden 2 kabin arasında çok büyük bir fark yok gibi.
Tek fark olsa olsa içlerindeki V30 Çin üretimi mi (Harley Benton öyle) İngiliz üretimi mi onu öğrenmek lazım. Hatırladığım kadarıyla yeni üretim kabinlerde artık Çin üretim V30lar var.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bilgiler için teşekkürler muhtemelen (Harley Benton) hoparlörü çin üretimi buda ton farkını diğer etkenlerle birlikte aşağı yukarı anlatıyor.
 
Randall'ın da çin büyük ihtimal zaten made in china demiş ingiliz celestion koyduğunu hiç sanmıyorum. Engl pro 1x12 kabinin içini açıp baktığım da onda bile çin vardı.
 
engl ve randall fiytları Harley Benton ile kıyaslandığında neredeyse 4 katı yüksek ve hoprlör çin üretimi o halde bunlara yoğunlaşmamında pek anlamı yok boşa para verecektim ( kendi açımdan ) teşekkür ederim hayallermdeki Engl pro 1x12 aslında ingiliz speakar kullanmadığını söylediğin için :)
 
Kabinin kapalı,açık,yarı açık olmasına bak bence ilk önce nasıl ses istediğine göre.İçinde aynı üretim yeri aynı speaker olsa bile değişiyor ses yine kabinden kabine.
076B08.jpg
Lpznvj.jpg
 
Valla bende bilemedim uygun fiyatlı v30 lu kabin ne var kapalı.Harley Benton'ın fiyat şaka gibi ama al beğenmezsen satarsın verdiğin paraya acımazsın en azından.
 
şuanda diezel engl randall bogner amfilerin içindeki v30 lar çin , mesalardaki ingiliz fakat ingiliz olması mesanın iyi olması demek değil tonları farklı biraz, fakat ağaçları kalınlıkları ağırlıkları boyutları farklı onun için tonları çok farklı kabin yazılımlarında bakarsanız zaten bogner ubershall 4x12 ve engl pro 4x12 kabinlerde aynı çin v30 olmasına rağmen ton çok farklı.
 
Harley Benton'u alın tabii. Malzeme ve işçilik iyi sayılır. (Ancak aldıktan sonra hoparlör vidalarını allen ile doğru dürüst sıkmakta fayda var). Kabin zaten bedava. Thomann hoparlörü aynı fiyata satıyor.

Ancak, ben V30'u Harley Benton gibi yarı açık (veya açık) bir kabine şahsen çok yakıştıramıyorum. Marshall tipi bir ampli ile aşırı tiz kaçabiliyor. Benim Harley Benton kabindeki V30'u CL80 ile değiştirdim. Çok daha kullanışlı ve esnek bir hale geldi. V30'u da ya satacağım, ya da kapalı bir kabine takacağım.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst